tiistai 31. tammikuuta 2012

Liian matchy-matchy?

Otsikon sanonnan opin joskus vuosia sitten amerikkalaiselta hääsivustolta. Pirteä hääsuunnittelijanainen kertoi miten häissä kannattaa olla visuaalisesti jokin teema, mutta että sitä kannattaa varioida, jotta lopputulos ei ole "too matchy-matchy". Tätä sanontaa olemme äitini kanssa viljelleet pohtiessamme vaikkapa asukokonaisuuksia tai sisustusratkaisuja. Toinen sopiva sanonta olisi tietenkin "tårta på tårta".

Miten tämä liittyy blogiini? No, minä haluaisin kysyä lukijoiltani kysymyksen makuuhuoneen sisustukseen liittyen. En nimittäin osaa päättää onko eräs löytämäni kangas liian sopiva vai ei.


En halunnut stailata Pupsua, Pöröä, Purppista ja Hihua pois kuvasta, koska aina ne nököttävät tuossa. Mies tosin sängyn pedatessaan laittaa ne "Harun-El-Pullahmaisesti" tyynykasan päälle lököilemään!
Tässä siis kuva sängystämme. Koko makuuhuonetta en alkanut kuvata, sillä vasemmalla olisi ollut mieheni työpiste sähkörumpuineen, joka nyt ei ole jokaisen sisustajan unelma (vaikka kirjoituspöytä ja tuoli kauniit ovatkin).

Harmikseni värit toistuvat kuvassa hieman väärin. Turkoosit tyynyt ovat kutakuinkin oikean väriset, mutta villapeitto on todellisuudessa kirkkaamman limen vihreä ja keltaiset tyynyt taittuvat enemmän sitruunaan. Seinän väri on oikeasti harmaampi eikä noin maitokahvi.


Kun muutimme asuntoon, aloin heti haaveilla samettiverhoista makuuhuoneeseen. Uskomattomalla tuurilla tumman sini-turkoosi sametti löytyi Tallinnasta 5€/m (vrt. Eurokangas 50€/m).
Kangas, josta haaveilen vielä yhtä pitkulaista tyynyä sängyn päälle on Marimekon Maalaisruusu-kangas. Värit ovat juuri oikeat: harmahtava tausta, verhoihin sointuva vaaleansininen ja limen vihreä ruusu, johon myös keltainen sopisi edelleen väriläiskäksi. Mutta. Mitä mieltä olette arvoisat lukijani: jäisikö kokonaisuus liian pliisuksi ja olisiko kangas värimaailmaltaan "too matcy-matchy"?

6 kommenttia:

 1. Heips!

  Onko mitään kangasta nimellä KAUPUNKILAISRUUSU? Minähän olen synnynnäinen cityihminen, vaikka maalta olenkin alunperin.

  No oikeasti kangas on ihana ja värit hyvät, vaikka usein itse en osaa käyttää kukkakuoseja ainakaan omasta mielestäni.

  Mutta sisustuskielellä sanottuna: Tämän kodin luova sisustaja osaa aina yllättävällä tavalla onnistuneesti yhdistää kukkakuosinkin muuten suoralinjaisen värikkääseen värimaailmaan.


  Äiti

  VastaaPoista
 2. Hah, miekin olen joskus miettinyt samaa, että onko tää nyt liian mätsättyä vai ei. :D Joskus on tullut liian sisustuslehtiolo jonkin jutun kanssa (vaikka meidän koti onkin kovin, kovin kaukana niistä sisustuslehdistä).

  Maalaisruusulle näyttäisi olevan teidän makkarissa oikein hyvin tilaa, ei ole liian matchy-matchy. :)

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Aika rohkeaa kysyä lukijoilta mielipidettä asiasta, josta sinulla varmasti on jo mielipide.
  Minun huomiotani kiinnittivät sanat "VIELÄ yhtä pitkulaista tyynyä". Minun sisustuslauseeni on "vähemmän on enemmän" ja kannattaisin kaksien päälimmäisten tyynyjen korvaamista ja niiden TILALLE pitkulaista maalaisruusutyynyä ja siihen sitten nallet pötköttelemään. Tulee hieno!
  t. VIrpi

  VastaaPoista
 4. Äiti: Hienosti ilmaisit asian sisustuskielellä! Musta tämä on vähän erilainen kukkakuosi kuitenkin, en mä ihan perinteisiä kelpuuttaisikaan. Tämä myös sopisi sen tyynyn malliin.

  Minna: Kiitos mielipiteestä! Vaikka sisustuslehdissä on hienoja koteja, ne on helposti tosi epätodellisen näköisiä vaikka se päivän lehti ja kahvimuki olisikin puolihuolimattomasti jätett sinne olkkarin pöydälle.

  Virpi: Kiitos mielipiteestäsi! Voi olla, että tyynyjen järjestystä pitää miettiä uudelleen, saas nähdä mihin kallistun. Halusin kysyä tätä asiaa myös siksi, etten oikeasti ollut varma. Jos olisi tullut pelkkää negatiivista ja minua olisi harmittanut se, niin se olisi tarkoittanut sitä, että haluan todella paljon tuosta kankaasta tyynyn! Ja jos taas palaute ei olisi haitannut minua, kangas ei olisi ollut tarpeeksi kiva.

  VastaaPoista
 5. Musta se kuosi sopisi tuohon hyvin ja toisi vähän särmää, kun muut ovat yksivärisiä (vaikka erivärisiä ovatkin). Tosin mun oli ehkä hieman vaikea hahmottaa oikeita sävyjä ja miltä ne näyttäisi tyynyn kanssa, mutta luotan sun silmiin tässä asiassa :). Itse olen huono käyttämään kuosillisia kankaita, mutta ne näyttää musta aina hienolta, jos joku osaa käyttää :).

  VastaaPoista
 6. Ronja: Mä olen just kaivannut vähän jotain särmää tuohon. Ennen mulla oli Marimekon Kippis-kuosista tyynyt, mutta ne sopi paremmin edelliseen asuntoon. Ajattelin, että pärjäisin kuosittomilla tyynyillä, mutta kyllä mä käyn ostamassa sen kankaan.

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.