tiistai 17. huhtikuuta 2012

Grand tour, osa 4

Keittiön huoneentaulu, jota kannattaa noudattaa.
 No niin! Sainhan minä sen keittiönkin siivottua blogia varten! Ruokapöydästä onkin jo nähtyt kuvaa jo useampaan otteeseen, mutta muuta keittiötä ei ole juuri näkynyt. Tai no, se yksi taso, jolla aina kokkaan on ollut esillä. Kerta kiellon päälle: ensimmäisenä varsinaisena kuvana on ruokailuryhmämme. Pöytä on ollut joskus 90-luvulla lapsuuden kodissani käytössä. Pyöreän pöydän ympärille mahtuu monta ruokailijaa, mutta välillä se on silti ahdas. Haaveilen valkoisesta, kiiltävästä ja yksinkertaisesta, vaikkapa Kaanin, pöydästä. Nyt on kuitenkin tyytyminen tähän.  Limenvihreä muurahaistuoli on yo-lahjani. Muut tuolit on kerätty kuluneen vuoden aikana yksitellen kirpputoreilta. Tuolien värit sopivat mielestäni loistavasti yhteen, vaikka kunkin maali on alkuperäinen.

Gerbera säilyi sittenkin pääsiäisen yli ja päätyi roskikseen vasta tänään. 
Koska asumme vuokralla, emme ole itse remontoineet mitään, joten keittiön kaapit eivät ole aivan makuuni. Ne ovat kuitenkin sopivan neutraalit eikä niiden pieni koristeellisuus haittaa. Joskus minun tekisi mieli maalata välitilan laatat jollain kivalla värillä, mutta en taida kuitenkaan viitsiä. Väriä saa huoneeseen muutenkin, esimerkiksi erilaisilla purkeilla, astioilla, keittiöpyyhkeillä ja värikkäällä naulakolla ja kellolla. 

Tätä kuvaa katsoessani tajusin, että miksen siirrä tuota munakelloa jääkaapin ovesta liesituulettimeen kiinni.. Hellan äärellähän sitä yleensä käytetään! Blogista on paljon hyötyä.
Keittiö on melko tilava ja se on luksusta edellisen asunnon keittonurkkaukseen verrattuna. Koska tykkään laittaa ruokaa, keittiön käytännöllisyydestä olisi tästä huolimatta välillä purnattavaa... Uuni on vähän oikullinen, ja työskentelytasoa on melko vähän. Yksi, tulpaton allas on myös välillä harmittava. Kuitenkin, yritän ajatella positiivisesti, että tällaiset pikku viat opettavat ajattelemaan asioita tarkemmin, kun joskus itse mahdollisesti tekee keittiöremonttia. Ja lisäksi, jos nämä viat ovat asunnon lähes ainoa huonot puolet, yritän olla valittamatta. 

Keittiömme on aina siisti... eiku... (ja on se pahemmassakin kunnossa ollut)
Työskentelytason puutteen korvasimme helposti: ostimme Ikeasta alla olevan lisätason kodinkoneille. Siihen mahtuvat kaikki tärkeimmät mikrosta espressokoneeseen. Taso on hyvä esimerkki siitä, että myös Ikeasta saa laadukasta ja kestävää tavaraa. Taso on umpipuuta ja oikein toimiva. (Laatikoista tosin puuttuu hydrauliikka...) Lisäksi taso ja sen yläpuolella olevat avohyllyt tuovat enemmän meidännäköisiä ratkaisuja keittiön sisustukseen.


Tämä taso imaisee itseensä melkein mitä vain! Tosin leivänpaahtimen ympäristö imee leivänmuruja ja  espressokeitin puolestaan kahvinpuruja...
Clipperin teet ovat väripilkkuna ylähyllyllä. Oikealla mahava lattiaharjamme.

Olen usein pyöritellyt silmiäni sisustuslehtien keittiöiden "käytännöllisille avohyllyille", sillä astiathan pölyttyvät niissä! Ja keittiöpöly on usein vielä sellaista hiukan rasvansekaista. No, kuinka ollakaan, avohyllyt tuntuivat oikein hyvältä ratkaisulta tähän keittiöön, että sain kauniita asioita myös näkyville. Hyllyt on tehnyt appiukko vanhasta kirjoituspöydän levystä. Tuet ovat Ikeasta. Maalasin hyllyt itse ja lanseerasin uuden, muodikkaan maalaustyylin: valumaalauksen. Reunojen maali nimittäin vähän valui ja jätti valuvien pisaroiden jälkiä... 

Hyllylle ovat päässeet kaikkein kauneimmat astiani ja keittiöesineeni, joita ei joka päivä käytetä. Toisaalta, jos niitä käytettäisiin joka päivä, ne eivät ehkä pölyttyisi niin helposti. Ylähyllyllä on paljon Alessin esineitä ja alahyllyllä taas muun muassa värikkäitä posliiniastioita ja aikoinaan Tallinnasta ostetut "nyppylasit". Kyllä näitä avohyllyjä sentään kelpaa katsella!

Näitä astioita katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle!

10 kommenttia:

  1. Heips!

    Vaikka keittiönne ei olekaan lempihuoneeni teidän asunnosta niin hauskan värikylläinen se on. Ja uunia lukuunottamatta tosi toimiva. Avohyllytkin!

    Heiluva keittiökuva on hauska. Ajattelin jo, että onko minulla silmissä vikaa.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kyllä tuosta päästä keittiötä, jossa pöytä on.

      Haha, halusin tehdä tuollaisen "animaation" kun olin ottanut ensin tuon sekaisemman kuvan, mutta sit ajattelin kuitnekin siivota. Sit keksin, että nehän voi yhdistää.

      Poista
  2. Ihana tuo vaihtuva keittiökuva! Oot sie aika tekniikkahirmu. :D

    Teidän kodin kuvia katsoessa alan aina miettiä, että pitäisikö miunkin lisätä meille vähän väriä tätä mustaa, harmaata ja valkoista piristämään. Tosi kivan ja kutsuvan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule näin suuri tekniikkahirmu minä olen: http://picasion.com/ <-- Tuolla ladataan pari kuvaa tietokoneelta ja sit painetaan "create animation"-nappia. :D

      Kiitos! Minä suosittelen aina väripilkkujen kokeilemista. Vaikka teillä on kyllä kaunista ihan noinkin. Ja eikös se harmaa ole iloinen väri? ;)

      Poista
  3. Värit on ihanat! Ja väriä tosiaan on vaikka kaapit on valkoiset. Tuo Ikean taso on tosi hyvä. Jäi kiinnostamaan millä ihme virityksellä olette saaneet kaikki vähintään viisi sähköjohtoa tasolla olevista koneista pistorasiaan?
    t. Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkoiset kaapit haluaisin varmaan itsekin kyllä. Se on sopivan rauhallinen tausta kaikille ihanille väreille!

      Nuo kodinkoneet on kiinni jatkojohdossa, joka itseasiassa on vedetty toiselta puolelta huonetta. Keittiössä ei ole myöskään turhan paljon pistokkeita.

      Poista
  4. Teillä vissiin kuluu teen lisäksi rutkasti kurkkupastilleja? :D
    Tuo ylähyllyltä löytyvä lasikannu löytyy myös meiltä (minulla on joku fiksaatio kannuihin, niitä on monta, pitää sopia aina yhteen kattauksen kanssa...) ja tykkään sen muotoilusta ihan hirveästi, mutta muuten se on harmittavan epäkäytännöllinen suun paksun lasin takia. Juomaa valuu aina kannun reunaa pitkin! Onko sinulla sama ongelma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa nuo ei ole kurkku- vaan xylitolipastilleja, joita me syödään purkan sijaan. Tilataan niitä täältä: www.xylitolikauppa.fi.

      Mä en ole huomannut kannussa ongelmia, mutta käytän sitä lähinnä juhlissa ja silloin on yleensä kaikkea muuta mietittävää. Se on kyllä hienon mallinen, olen saanut omani Nooralta.

      Poista
  5. Olen tainnut sanoa ennenkin, mutta tykkään niin paljon, kun teillä on johdonmukaisesti omannäköinen tyyli. Värikästä mutta kaikki sopii yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla että on johonmukaista! Välillä jännitän, ettei tule liian levotonta. Mulla oli erityisesti teininä tapana laittaa vähän liiankin räiskyvää. Siksi tykkään, että taustat (seinät, lattiat jne.) on melko neutraaleja.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.