tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen megapostaus

Kyllä oli rentouttava pääsiäisloma! Toivottavasti teilläkin. En juuri ajatellut koulujuttuja, vaikka pari pientä juttua piti hoitaa. Nyt jaksan seuraavat hullumyllyviikot hyvin. Pääsiäisen vietimme siis kotikaupungissamme minun ja miehen vanhempien seurassa. Enempää sosiaalisiasuhteita en lomaan kaivannutkaan, vaan halusin olla vaan tekemättä mitään ja juhlia pääsiäistä. Nyt voisinkin kertoa, mitä meidän pääsiäisenviettoomme kuului. Samalla esittelen vähän pääsiäisen aikana ottamiani kuvia. 

Veimme tuliaisiksi perunanarsissit, jotka olivat aivan uusi tuttavuus minulle. Vipinä-koirakin poseeraa hienosti!
Pääsiäinen on minulle myös uskonnollisesti merkittävä juhla ja siksikin loma oli erityisen mukava. Pääsiäinen on siitä kiva juhlapyhä, että silloin tarvitsee joulua vähemmän miettiä, mikä nyt on turhaa juhlahösää ja mikä oikeasti tärkeää. Lisäksi pääsiäiseen liittyy ehkä vielä suurempi riemunjuhla.

Väriviiriäiset näyttävät tavallisia sukulaisiaan enemmän kanoilta, ja hautovat munia kyljellään maaten. Kuva on ilmiselvästi lavastusta, sillä yksi munistahan on keitetty!

Saavuimme kotipaikkakunnalle kiirastorstain iltana. Kävimme ensin miehen vanhempien luona ja sen jälkeen menimme minun vanhempien luokse, missä tällä kertaa yövyimme. Illalla päästiin saunaan! Se on luksusta, sillä meillä ei ole omaa tai taloyhtiön saunaa. Vaikka käyn uimahallissa silloin tällöin saunassa, oma rauha on aina eri. Lököttely alkoi siis kunnolla!


Jos oikein tarkasti katsoo, voi nähdä minun otsani. 
Pitkäperjantaina nukuimme pitkään ja nautimme lomasta. Kuten tapanamme on, lounas syötiin miehen luona ja päivällinen/illallinen meillä. Kävimme myös Kristuksen kuolinhetken hartaudessa. Isäni tutustutti minut viimein Angry Birdsiin oikein kunnolla, ja välillä tulikin keskityttyä pelaamiseen.

Lauantaina uhrasin hetken aikaa koulujutuille, mutta suurimmaksi osaksi vain kävimme rauhassa kävelyillä, katsoimme Vaahteramäen Eemeliä ja muuta hömppää (ts. Mies ja alaston ase -elokuvan...) Leivoin seuraavaksi päiväksi kakun, jonka reseptin varmaan jaan täällä lähiaikoina. Ja kävimme taas saunassa!
Hah, eipä tässä lomakertomuksessa taida kovin mielenkiintoisia juttuja olla.

Pöytä katettuna kuudelle.
Ensimmäisenä pääsiäispäivänä alkoi sentään tapahtua! Kävimme miehen kanssa aamupäivällä jumalanpalveluksessa vihkikirkossamme. Sillä välin äiti valmisteli juhlapöytää ja pääsiäislammasta, jota olin odottanut jo pitkään. Pääsiäispöytään istuivat meidän lisäksi siis omat vanhempani ja appivanhemmat. Nyt seuraa päivän menu kuvina. 

Alkupalana lohimössöleipiä. Huomaa symbolinen koriste!


Pääruoaksi oli lammaspaistia kahvi-kermakastikkeella, uuniporkkanoita ja perunalunta.  Lisäksi tarjolla oli vihersalaatti. Syömme tällä tavalla valmistettua lammasta vain pääsiäisenä, joten se on aina yhtä erityistä herkkua. 
Jälkkäriksi äiti oli väkertänyt mielettömän hienot mantelikorit jätskiannoksille. Ehkä saan joskus reseptin tänne. 

Vaikka pöydässä istui pelkästään aikuisia, saimme silti aikaan tällaista jälkeä! Otin Barbababat ja Hello Kittyt talteen. 
Kahvipöydässä oli äidin tekemiä omenamuropaistoksia... 

... ja pullaa sekä minun leipomani Key lime -piirakka.

Toisena pääsiäispäivänä aikaisempi laiska meno jatkui ja päivä kului lomaillessa ja syödessä. Illansuussa palasimme  kotiin levänneinä. Tänään on ollut jo täysi päivä, mutta kyllä nyt taas jaksaa!

15 kommenttia:

  1. Ooh tuo jälkiruoka! Reseptiä olisi todella kiva saada!
    Pääsiäisesi kuullostaa hyvin samanlaiselta kuin omani.:)

    t. Alma, joka ei jaksa nyt kirjautua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakin voi saada tuon jälkiruokakorin reseptin vaikka sähköpostiin jos haluaa.
      Terv Ava

      Poista
    2. Jälkkäri oli paitsi kaunista, myös hyvää! Kivasti tuo kori rapsahteli jäätelön joukossa.

      Poista
    3. Joo Ava, se olisi todella mieleen. Tuo jälkkäri on niin nätti - ja todella persoonallinen tarjoiluidea! Meille olisikin tod. näk. juuri sopivasti tulossa ruokavieraita lauantaina...:)

      t.Alma

      Poista
  2. Heips!

    Harmi kun jäi lammaspaistikuva ottamatta siinä tarjoiluhössötyksessä. Mutta kyllä alkuruoka ja varsinkin jälkiruoka olivat kauneimmat.

    Terv Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Siinä vaiheessa oli niin nälkäkin ja alkupalat oli saanut sen oikein jylläämään. Täytyykin muuten lisätä tuonne, mitä oli pääruaaksi.

      Kiitos vielä herkuista!

      Poista
  3. Rentoutuminen on kyllä yksi tärkeä osa pääsiäistä, ainakin itselle nuo pyhät ovat vielä eri lailla rentouttavia kuin esim. joulu. Ehkä jo siksi että siinä on aina neljä päivää vapaata, eikä tarvi miettiä kenellekään lahjoja;) Ulkoilua ja nukkumista <3 Ihanan näköisiä ruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että jouluun liittyy aina enemmän hösäämistä ja stressiä. Pääsiäinen menee enemmän omalla painollaan.

      Poista
  4. Ihanan näköisiä kuvia. :) Meillä jäi auton temppuilun vuoksi sukulaisten tapaaminen väliin, ja se kyllä harmitti. "Aikuistumisen" myötä yhdessä vietettyjä juhlapyhiä on pikkuhiljaa alkanut taas arvostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kurjaa, että sukulaisten tapaaminen jäi tällä kertaa. Toivottavasti saatte järkättyä myöhemmin sukulointeja. Minäkin olen huomannut, että niitä arvostaa nyt ihan eri lailla kuin ennen.

      Poista
  5. Ensin luvataan koko menu kuvina ja sitten puuttuu pääruoan kuva. Vaadin korjausta!!!
    Nimim. Vakituinen lukija (VE)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoitteluni harmin aiheuttamisesta, mutta valitettavasti nälkä tai ahneus oli liian suuri. Valokuvaamista ei ehtinyt ajatella. Tai oikeastaan olen kyllä syytön, koska olin valtuuttanut miehen ruokakuvaaksi!

      Poista
    2. Korjataan vuoden päästä asia. HIH HIH

      Terv Ava

      Poista
  6. Ihana megapostaus! Pitää kommentoida melkein jokaista kohtaa... Ihanaa, että sait viettää oikein lomalta tuntuvaa pääsiäislomaa! Sopivan rauhallista ohjelmaa ja ennen aikkea hyvää syötävää. Ja sauna, mulla on sitä ihan hirveä ikävä, vaikka tosi harvoin Suomessa edes saunon. Näitä kuvia oli ihana katsella, kun en itse viettänyt nyt samanlaista kotipääsisäistä, tosin äidiltäkin sain ihanan kuvapaketin kotikaupungin pääsiäistunnelmista. Ensimmäisen kuvan narsissit on tosi kauniita, väriviiriäinen tarinoineen tosi kaarinamaista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitos! Loma tuntui kyllä ihanalta, mutta olisi sitä voinut jatkaakin... Kirjoitin tänään nimittäin yhtä tuskaista esseetä, joka pitää hoitaa pois alta.

      Musta on nyt aikuisiällä (ohoh, kuulostaapa vanhalta) tullut oikea saunoja. Edellisessä taloyhtiössä kävin aina haukkana varaamassa meille saunavuoroja, kun niitä oli vain perjantaisin. Kyllä ilmankin elää, mutta on se vaan hieno keksintö!

      Sulla oli varmasti myös ikimuistoinen ja erilainen pääsiäinen.

      En ole vielä ehtinyt käydä, mutta toivon, että noita narsisseja saisi nyt alennuksella itsellekin... Ja hienoa, että arvostat väriviiriäisiä!

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.