torstai 16. elokuuta 2012

Rullaatirullaa

Naputtelen tässä muiden asioiden lomassa pienen välipalapostauksen. Tämä on sitä kovin kirjaimellisesti, sillä aiheena ovat kylmät tortillarullat, jotka sopivat mitä parhaimmin vaikkapa välipalaksi. Teen näitä helppoja ja nopeita rullia usein viemisiksi esimerkiksi kyläilemään ja joka juhannus vien näitä miehen sukulaisten mökille. Ekoina vuosina tosin äitini teki rullat ja kun kyseltiin, että olenko tehnyt ne itse, piti tunnustaa, että äitihän ne teki. Viime vuosina olen kuitenkin tehnyt rullat itse ja ehdittiin sitä joinain vuosina vähän naureskellakin, että jokos rullat nyt on itse tekemiäni...

Ohje on alunperin äitini työkaverilta ja se on suorastaan nerokas yksinkertaisusdessaan. Tarvitaan vain:

- Paketti tortilloja
- paketti (maustettua) tuorejuustoa
- salaatinlehteä
- leikkelettä
- juustoa

Tämä kuva on varmasti hyvin valaiseva ja houkuttelev pikkukuva  blogitekstin vieressä.
 1. Ensin tortilla voidellaan tuorejuustolla reunoja myöten.


 2. Tortillan toiseen reunaan levitetään haluamassasi järjestyksessä salaatti, leikkeleet ja juustoviipaleet. Koko tortillaa ei kannata täyttää, sillä täytteet siirtyvät hieman eteenpäin, kun tortillaa rullataan.


3. Rullaa tortilla tiukaksi rullaksi. Tuorejuusto liimaa rullan kiinni. Tämä on toinen syy, miksei täytteitä laitetan ihan ylös asti.4. Leikkaa pienemmiksi, suupalan kokoisiksi rulliksi. Tortillan päistä jää helposti vähän epämääräiset palat, joissa ei ole juuri täytettä, joten ne kannattaa leikata pois ja syöttää jollekin muulle kuin vieraille. 


Nämä rullat ovat mieheni suuria suosikkeja ja kun kysyin häneltä hääpäivän piknik-menuehdotuksia, hän ehdotti heti näitä. Ja minä olin tyytyväinen valintaan: yksinkertaista ja hyvää. Tätä ohjetta muuten blogiin toivoi Noora, koska kesällä tarjosin hänellekin näitä. Rullat ovat juuri sopivia suupaloja erityisesti jos porukkaa ei ole aivan valtavia massoja. Näissä on kuitenkin helppoudesta huolimatta sen verran käsityötä, että yksi tortilla pakkaus alkaa olla maksimi, mitä minä jaksan kerralla tehdä. 

Valitettavasti nuo kuvissa olevat rullat on jo syötä ajat sitten, joten minulle jäi tästä postauksesta vain hirveä nälkä. Täytyykin mennä kaivelemaan, mitä kaapeista löytyy. 

6 kommenttia:

 1. Heips!

  Nämä sopivat hyvin myös keittoaterian lisukkeeksi sämpylöiden ja muun leivän sijaan. Niistä voi leikata isompia tai pienempiä käyttötarkoituksen ja syöjien ruokahalun mukaan.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en ajatellutkaan. Hyvä lisäys.

   Poista
 2. Hei, kiva vinkki. Onko parempi vehnätortilla vai maissitortilla?
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä olen käyttänyt vehnätortilloja, mutta yhtä hyvin voisi olla maissitortilla. Voisikin seuraavaksi kokeilla niitä. Täysjyvävehnätortilla sen sijaan oli vähän turhan puiseva.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.