torstai 25. lokakuuta 2012

Pakollinen city-hippipostaus

Nykyään on kovasti muotia olla joissain asioissa vähän hippi. Ja siis nimenomaan city-hippi, joka  koska sellaisesta 60-luvun hippiliikkeestä ei ole kyse. Erityisen trendikästä on syödä kaikkia vähän hipiltä kuulostavia terveys- l. superruokia, joita saa tosin nykyään muualtakin kuin Ruohonjuuresta. Kaikenmaailman spirulinaa, macaa ja  lucumaa löytyy tätä nykyä joka kolmannen kadun tallaajan ja vähintään joka toisen bloggaajan kaapeista. Myös raakaruoka on kovin suosittua ja teinhän minäkin raakakakkua jokin aika sitten. Kakkua lukuun ottamatta olen seurannut trendiä lähinnä vierestä ja lisännyt ehkä mustikoiden syömistä.

Viime viikonloppuna päätin kuitenkin päästää sisäisen kity-hippini valloilleen. Raakakakun tekemisestä lähtien kaapissani on pyörinyt paketti raakakaakaojauhetta, jota tuli koko kakkuun kokonaista yksi ruokalusikallinen. Sen ostaminen harmitti minua kovasti, kun en ollut katsonut reseptistä paljonko sitä tarvitaan. Siitä tehty kaakao on mielestäni pahaa. (Silloin harvoin kun juon kaakaota, haluan että se on hyvää). Raakasuklaata sen sijaan olen kesällä maistanut ja se oli minusta ihan hyvää. Päätin siis yrittää päästä kaakaosta eroon tekemällä suklaata. 

Raakasuklaata varten minun piti ostaa vain kaakaovoita. Sain käytettyä myös kookosöljyn loppuun. 
Valitsin kaikkein yksinkertaisimman raakasuklaareseptin ja jätin siitäkin kaikki muut jauheet kuin kaakaon pois. Ihan vain siksi, että ainakin ekaan kokeiluun en halunnut ostaa enää mitään uutta kaappiin pyörimään. Tämä minun versioni on varmaan kauhistus kaikille raakasuklaaeksperteille. Muokkasin itse löytämistäni resepteistä (lähinnä täältä ja täältä) suunnilleen tämmöisen:

Superyksinkertainen (lähes superruoaton) raakasuklaa:
  • 0,5 kookosrasvaa
  • 1 dl kaakaovoita (raastettuna)
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 rkl hunajaa (laitoin lopuksi myös noin 1rkl ruokosokeria)
  • ripaus suolaa
  • Haluamiasi sattumia (minulla pähkinöitä, manteleita ja kuivattuja karpaloita)

1. Raasta kaakao voi ja laita sulamaan vesihauteeseen. Levyn ei tarvise olla päällä, minä laitoin vaan kulhon kattilan päälle, jossa oli vedenkeittimellä kiehautettua vettä. 
Olin laiska ja heitin osan kaakaovoista klönttinä. Se suli aika hitaasti... Kaakaovoin melko voimakas suklainen tuoksu yllätti. 

2. Sekoita joukkoon hunaja tai muu makeutus. Minulla kävi niin, ettei hunaja ottanut sekoittuakseen rasvoihin. Ilmeisesti tämä on yleinen ongelma, koska goole heti arvasti, mistä on kyse, kun kirjoitin "raakasuklaa hunaja". Kaakaon lisääminen ei auttanut, mutta tiedä sitten olisiko sen lucuman tai vaikka carob-jauheen lisääminen auttanut. Yritin myös surauttaa käsivatkaimella seosta tasaiseksi.

Näin herkullisen näköistä suklaa oli tässä vaiheessa. Aika (loimu)samettista. Ei mene aivan putkeen nämä minun raakakokeiluni. 

Tämä suklaamuotti pääsi pitkästä aikaa käyttöön!
3. Tässä vaiheessa (ainakin jos seos on tasaisempaa kuin minun), voi lisätä joukkoon sattumat. Ai niin, ja se suolakin jossain välissä. Minä laitoin sattumat tällä kertaa suklaamuotin pohjalle. 

4. Sitten vaan täytetään muotit. Muotteina voi käyttää vaikka jääpalamuotteja tai levittää suklaa leivinpaperin päälle ja lautaselle. Minä lopulta vaan aloin mättää epätasaista sörsseliä muotteihn ja nätistihän se sinne meni. Kun kaikki "hunajaiset" osat oli muoteissa, lisäsin kulhon pohjalle jääneeseen liruun (raaka!)ruokosokeria ja mätin senkin muotteihin. Sitten laitoin muotit jääkaappiin ja jäin jännityksellä odottamaan lopputulosta noin puoleksi tunniksi. Säilytä valmiit suklaat jääkaapissa tai pakkasessa. 

Tässä vaiheessa näyttää yllättävän hyvältä ottaen huomioon hunajakatastrofit. 
Yllätys oli suuri, kun pääsin vihdoin maistelemaan tuotoksiani. Hunajan klimppiintyminen ei haitannut ollenkaan, vaan se oikeastaan tuntui mukavan pehmeältä suussa. Makukaan ei ollut hullumpi. Paljon parempi lopputulos kuin raakakakussa! Ei näitä kyllä kovin montaa kerralla pysty syömään, maku on sen verran tuju. Makeus on kuitenkin sopiva ja sattumat mukavia. Tykkään myös suklaan kylmyydestä. Kyllä näillä kaakaopussi saadaan loppumaan! Saa nähdä, ostanko joskus toisenkin. 

Lähikuvassa raakasuklaa. Tämän sisältä paljastui hasselpähkinä. 
Tuskinpa kuitenkaan tämän enempää hurahdan super- tai raakaruokailuun. Kaikkea uutta on kuitenkin aina kiva kokeilla ja johan tässä blogiuran aikanakin olen ehtinyt kokeilla jo vaikka mitä. Raakakakkua, kesäkurpitsan kasvatusta, kynttilän valamista... Lopputulokset ovat olleet vaihtelevia, mutta niistä on ollut aina kiva blogata!

Lisäys tähän perään: nyt unohtui suklaat, kun on pakko mennä ulos. Siellä sataa lunta!!!

Superhippiä: raakasuklaata ja tuoreista mintunlehdistä tehtyä "teetä". 

6 kommenttia:

  1. Mekin pääsemme cityhippeilemään nyt, kun Imatralle avattiin juuri Punnitse&Säästä. Kaikenlaista ihanaa hippimäistä silppua on tarjolla. Käytiin heti mättämässä pussit täyteen mukaterveellisiä herkkuja, ja olo oli yhtä kauhea, kuin jos olisimme mättäneet napoihimme saman määrän karkkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi olla tosiaan että terveellisyydeelläkin on rajansa. Kaikkea kohtuudella ja niin edespäin. Turussa on nyt sekä Punniste & Säästä että Kuudes maku (ex-p&s, joka toimii samalla periaatteella). Ei siinä mitään kyllä säästä, kun noissa paikoissa tulee lapattua mukaan kaikkea ihan turhaa, joka vaan näyttää niin hyvältä. Kilohinnatkaan eivät aina ole ollenkaan halpoja, joten kannattaa olla tarkka.

      Poista
  2. Tätä reseptiä tuskin kokeilen, vaikka postaus olikin mielenkiintoinen lukea. Viimeinen kuva, missä tekemäsi kynttilä palaa on hauska ja tunnelmallinen.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin kuvasta monta versiota erilaisilla asetuksilla ja tuo oli tunnelmallisin vaikka onkin aika keltainen.

      Juu ei välttämättä kannata kokeilla, mutta meillä pääset joskus maistamaan!

      Poista
  3. Sie se aina reippaasti kokeilet kaikenlaista! :D

    Olisi ihana kokeilla tehdä joskus itse suklaakonvehteja, mutta tähän mennessä kaupan konvehditkin ovat maistuneet oikein (liian) hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tämmöinen kokeilijaluonne. :D

      Minäkään en ole koskaan ennen tehnyt mitään konvehteja, ainakaan muistaakseni. Tuo suklaamuotti on ostettu sitä varten, että tekisin, mutta taisi päästä nyt ekaa kertaa käyttöön.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.