perjantai 24. toukokuuta 2013

Ne on täydelliset!

Oi tätä kauneuden määrää!
Laitoimme tänään miehen kanssa aarrelavalta löytyneet huonekalut paikoilleen ja ne sopivat kuin ne olisivat aina olleet meillä! Erityisesti olohuoneesta tuli ehjempi kokonaisuus, kun vanha tv-taso korvattiin uudella (tai siis vanhalla) senkillä. Vielä tosin johdot eivät ole paikallaan, vaan senkin takalevystä pitää vielä ottaa pala pois niitä varten. Digiboksi, Wii ja stereot piiloutuvat nätisti kaappiin, eikä niitä tarvitse enää yrittää asetella huomaamattomasti. 

Last sunday made an incredible find: some mid-century furniture in fairly good condition thrown in the trash! I was thrilled by my discovery and some friends helped me carry the sideboard and two nightstands home. A litlle wood oil and parquet wax did the trick and now they're as good as new and they fit our home perfectly. 

Vaikka senkin pinta oli hieman kärsinyt (mm. kukkavesistä), telkkari peittää sen sopivasti.
Sen lisäksi, että saimme piilon elektroniikalle, saimme lisää tilaa, jolle asettaa kauniita esineitä. Tuplakupla sopii mielestäni  täydellisesti 60-lukuisen senkin tyyliin. Viereen pääsi uusi unelma asparagus, jollaisesta olen unelmoinut (heh) jo kun muutimme tähän asuntoon. Voi olla, että se kyllä tarvitsee enemmän valoa ja päätyy ikkunan lähelle. Hetken se saa kuitenkin kaunistaa senkkiä. 

Ja toinen kuvakulma. Huomaa myös hieno uusi djembe, joka sopii väreihin.
Koska senkki on vanhaa tv-tasoa isompi, haisukaappia pitää ehkä hiukan siirtää oikealle, jotta nurkka jää avaraksi. Onneksi senkki muuten ei ole liian hallitseva. Pidän siitä, että se on hiukan eri värinen kuin muut puiset huonekalumme. Niin ei tule liian tårta på tårta -vaikutelmaa. Enempää puunvärisiä huonekaluja ei kyllä olohuoneeseen enää sovi, ellei sitten oikein täydellistä sarjapöytää löydy. 

Samaan aikaan toisaalla... Kuten sanoin, johdot eivät ole vielä paikoillaan, vaan niitä piti vähän siirrellä kuvauksen ajaksi.
Senkille riitti nopea parkettivahakäsittely, mutta yöpöydät vaativat vähän enemmän vaivaa. Ostin niitä varten puuöljyä, jolla käsittelin kaikki pinnat. Jo yhdellä käsittelyllä oli uskomattoman suuri vaikutus! Erityisesti toinen pöydistä oli kulahtanut ja siinä oli pari isoa vedestä syntynyttä jälkeä. Värillinen puuöljy teki puun väristä taas syvän ja peitti melkein kokonaan vaalea kohdat. Laitoin huonomman pöydän omalle puolelleni, jolloin vaalea kohta jää sopivasti varjoon. 


Hyvä päivä alkaa kuvata makkaria, kun päiväpeitto oli pesussa. Noita torkkupeittoja piti sitten kiskoa puolelta toiselle, että peitti lakanat. 

Olen huipputyytyväinen yöpöytiin erityisesti siksi, että niissä on laatikot. Ennen kaikki röhnä oli näkyvissä pöydillä ja sekös oli ärsyttävää. Nyt kaikki epämääräiset purkit ja putelit saa piiloon. Mies säilytti pöydällä alati kasvavaa kirjapinoa. Kuvan kirjapinosta voi tarkastaa täältä. Kysyin, mitä kirjoista hän lukee ja kävi ilmi, että vain yhtä päällimmäistä! Niinpä siivosin pinon pois ja laitoin sen ainokaisen nätisti hyllylle. 


Laatikollinen tarpeellistä krääsää. Peitin laatikon pohjan Tigerin ihanalla paperilla. 

Myös omalla puolellani pyrin karsimaan tavarat minimiin. Tohveleiden pitää olla ehdottomasti sängyn vieressä, jotta yöllä ja aamulla pääsee hipsuttelemaan lämpimin jaloin. Samoin nenäliinat on hyvä olla esillä. Sinisessä muotilaatikossa säilytän insuliineja ja verensokerimittaria. Havahduin tässä eräänä päivänä siihen, että olen vuosikaudet katsellut tuollaista ankeaa laatikkoa. Täytyy alkaa etsiä jotain nätimpää, joka mätsää yöpöytiin.

Huomaatko vesiläikkä laatikossa? Minä erotan sen juuri ja juuri, jos oikein pinnistelen.
Näin dyykatut huonekalut ovat saaneet uuden elämän. Jee! Samalla kun tässä siivoilin, kuuntelin aivan mahtavaa musiikkia, jota pitää ehdottomasti vinkata muillekin. Minä en todellakaan ole rapin tai hiphopin ystävä, mutta Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana iski kovaa! Kuulin tätä ekan kerran pari viikkoa sitten jostain Ylen jazzohjelmasta ja sen jälkeen olen kuunnellut levyn parin kertaan läpi spotifystä. Kyllä räppiäkin kuuntelee näköjään, kun taustat on jatsii. 

14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep! Jos satut törmäämään toisiin kappaleisiin, suosittelen erityisesti kappaleita Se on jatsii ja Rakkaudella vihaajille.

      Poista
  2. Kertakaikkiaan!! Sellainen sanonta on, että parhaat lahjat on ilmaisia!

    Mutta lukijoita jännittä kysymys: onko lukko jo saatu auki ja mitä siellä oli??

    VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukkoa ei olla saatu vielä auki, mutta appiukko yritää luultavasti tänään. Minun yritykseni eivät ole tuottaneet tulosta.

      Poista
  3. Ne ON täydelliset!! Onneksi ette ehtineet ostaa jotain toista TV-tasoa vanhan roikkuvan tilalle. Ajattelin, että senkki voisi olla kovin massiivinen, mutta kokohan on aivan mainio. Ja yöpöytien pinta on kaunistunut lähes täydelliseksi. Ja pieni kulumahan on vintage-esineessä ihan must.

    Räppi oli kiva. Jazz toi hauskan sävyn.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Pahimmassa tapauksessa oltaisiin ostettu joku Ikeasta, joka olisi ollut yhtä huono mutta vähän isompi.

      Minäkin pelkäsin, että senkki on liian suuri, mutta se on täydellinen. Näille huonekaluilla on se kuuluisa "tarina", mikä vanhoilla huonekaluilla kuuluu olla. Yöpöydän tarina on, että siihen on joskus kaatunut vesilasi.

      Poista
  4. Ooh! Miten upean näköistä! Edellisen postauksen kuvista minäkin olin päätellyt senkin olevan hurjan iso, mutta se todellakin sopii paikalleen kuin nakutettu. Aivan mahtavaa, ja mahtavuutta lisää näiden tavaroiden tarina. Vähän kuin ryysyistä rikkauteen, roskalavalta kodin kaunistukseksi!

    MB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuisti on niin hirveän pieni, että siinä senkki näytti massiiviselta. Tuo onkin hyvä tuo ryysyistä rikkauteen tarina!

      Poista
  5. Tosi kivasti sopivat nuo uudet mööpelit olemassaoleviin! Loistavia löytöjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, senkin värikin on juuri passelisti eri kuin kaapissa, mutta vähän sama kuin kahvipöydässä.

      Poista
  6. Onneksi olkoon löydöistä! Aivan mahtavia, kauniita, ihania, ekologisia ja varmasti monta tarinaa mukana!

    Mulla on tapana haahuilla paikallisessa kierrätyskeskuksessa, jossa on tietysti vaihtelevasti aarteita ja ei niin aarteita. Tavaroita taitaa hinnoitella tyypit jotka ei ihan ymmärrä vanhan, hyväkuntoisen (tai pientä fiksaamista vaativan, tai kuluneen mutta ihanan) tavaran oikeata arvoa. Hyvä vaan! Sieltä saa myös opiskelijat ilmasen koriinkuljetuksen, kun tavaran hinta on yli kymmenen euroa. Vielä en ole yhtäkään huonekalua sieltä kotiini hankkinut, mutta muistan kyllä monta, jotka olisin napannut mikäli joku ei olisi ehtinyt varata ensin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tavalta hinnoitella1 :D Se on aika tuurista kiinni, onko jossain kirppareilla tai kierrätyskeskuksissa tajuttu että nykyään halutaan paljon 50-70-luvun tavaraa.

      Poista
  7. Ovatpa kauniita! Hei minkä sävyisellä puuöljyllä käsittelit nuo yöpöydät??=) Meillä on olohuoneessa kolme tiikkistä tai vastaavaa huonekalua, kaksi senkkiä ja yksi pikkupöytä. Niissä on kanssa lasin ja kasteluvesien jälkiä, ja jotain niihin pitäisi laittaa, olen tässä miettinyt mitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin Soft caren vaaleanruskeaa sävytettyä öljyä. Sitä olikin vain sitä yhtä, mutta vaikutti siltä, että sopii moneen väriin. Siinä tosin luki, ettei saa käyttää lakatulle puulle, joten en sitten uskaltanut kokeilla muihin kuin noihin yöpöytiin.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.