maanantai 5. elokuuta 2013

Pätkälomalaisen tunnelmia

Kesätyöni loppuivat lauantaina, joten minulla alkoi toinen viikonmittainen lomapätkä. Nämä heinä-elokuun postaukset tuntuvat syntyvän lähinnä tunnelmointikuvista, joita olen napsinut lomapäivien aikana. Toistaiseksi olen ehtinyt viettää vasta sunnuntain ja tämän yhden lomapäivän ja kuvia on silti kertynyt jo vaikka kuinka. Syy siihen on reissu Raumalle ja äitini perinteiset kesäjuhlat (a.k.a Karkkiksen synttärit). 

My weeks of summerjob  are over and it's  time for another week of leisure. This post contains  moments from our visit to our hometown Rauma  and my parents' annual summerparty (formerly known as My Birthday party). A picture of my feet in a picturesque scene is a must in these glimpses of my summer. 

Pelakuut toivottavat tervetulleiksi.
Lähdin melkein suoraan töistä Raumalle. Mies olikin jo lähtenyt aiemmin Rauma jazzien vuoksi. Olisin itsekin halunnut mukaan, mutta minkäs teet kun on töitä. Onneksi lauantaina pääsin pulahtamaan lapsuuteni uimarannalle eli Pärskälle (Bergströmin lampi hienommalta nimeltään). Oli hauska uida pitkästä aikaa tuossa pienessä ruskeassa prunnissa. Lapsena se oli olevinaan isokin järvi. Nyt pääsin kymmenellä vedolla melkein lammen keskelle. Onneksi rannalla ei ollut paljon ketään, joten pääsin myös hyppimään laiturilta. Yleensä se oli teinipoikien valtaama. 

Kesäpostauksen pakollinen jalkakuva. Ne vaan jotenkin ilmentävät kesää ja rentoutta.

Uinnin jälkeen iskä heitti minut appivanhempien luo saunaan. Hipsin vanhan Rauman sydämessä kylpytakissa autosta sisäpihalle. Mies tuli lenkiltä vähän perässä. Oli kyllä tunnelmallista istua lämpimänä kesäiltana hämärän puusaunan lauteilla! Tästä ei blogifiilistelyt parane.  

Äidin blogimatto. Pitäähän tämän Ikean luomuksen vähintään kerran tässäkin blogissa esiintyä. 

Sunnuntai aamuna siirryin vanhempieni luo auttamaan juhlien valmisteluissa. Suurimman osan aikaa taisin kyllä valmistella itseäni. Äitini on niin kokenut ja hyvä juhlien järjestelijä, ettei viime hetken valmisteluja juuri ollut. Kaivoin kaapista ylleni seistämän vuoden takaisen yo-juhlamekkoni. Harvoin esittelen täällä vaatteitani, mutta koska olen juhlamekkofriikki, niitä pitää välillä esitellä. 

Kevyt tylliunelma ei minusta ole vieläkään vanhanaikainen. 
Vieraina juhlissa oli sukulaisia sekä äidin että isän puolelta ja lisäksi appivanhempani. Talo täyttyi serkuista ja serkkujen lapsista, joita on aina hauska nähdä. Ihan liian harvoin tällaisia juhlia järjestetään! Vieraiden lisäksi talo täyttyi ihanista kukkakimpuista, jotka olivat toinen toistaan kauniimpia. 

Appivanhempien tuomassa kimpussa oli samaa väritystä kuin hääkimpussani. 
Ja mitä olisivat juhlat ilman ruokaa! Äiti tarjoaa aina vaikka mitä ruokalajeja. Tällä kertaa suosikeikseni nousivat sisilialainen caponata, aina yhtä hyvä lohimössö ja rucola-pekoni-parmesaanisalaatti. Karjalanpaisti ja roomalaiset lihapullat olivat myös hyviä. Osa ruuista oli tilattu valmiina, mutta ne eivät yltäneet itsetehtyjen tasolle vaikka hyviä olivatkin. 

Suolaisia alkupaloja. Minä tein sentään yhden alkusalaatin. 

Minä sain sentään puhaltaa kynttilän, vaikken virallinen sankari ollutkaan. 

Kahvipöydässä oli perinteistä mansikkakakkua ja eksoottisempaa suklaakirsikkakakkua. Mies erityisesti ihastui kirsikkakakkuun ja mukaan saamamme pala hävisi jo eilen illalla. Minusta kaikkein parhaita olivat klassiset lusikkaleivät. Irtokarkit olivat lasten ja aikuistenkin suosiossa. Erityisesti vampyyrihampaiden malliset, joita soviteltiin milloin kenenkin suuhun. 

Täydellinen kakunpala. 
Barbievarastoni pääsevät aina sukulaistyttöjen käyttöön. 

Kotiin palasimme ylijääneiden ruokien ja lahjakassien kanssa. Vanhemmilta saamani synttärilahjat esittelen hieman myöhemmin, mutta kummeilta ja setäni perheeltä saadut lahjat pääsivät heti keittiön pöytää kaunistamaan.

Nyt minullakin on värillisiä arkilaseja. Marimekon hauska leikkuulauta sopii myös pieneksi tarjottimeksi. 

Minäkin sain osan juhlien kukkatoistosta kotiin. 

Juhlat loppuivat, mutta lomani on vasta alussa. Muutamia kivoja suunnitelmia on jo suunnitelmissa, joista bloggaan varmaan myöhemmin. Suurimmaksi osaksi koitain kuitenkin vain löllöillä ja rentoutua. 

12 kommenttia:

  1. Onnea myöhässä synttärisankarille! Ihanalta näyttää juhlanne!
    P.s. Lusikkaleivät ovat minunkin suosikkejani. Meidän äiti tekee vielä sellaisia supermegahyviä, joiden täytteeksi tulee hillon sijaan yhdenlaista kreemiä. Ne lusikkaleivät pitää aina piilottaa minulta, muuten niitä ei kauaa ole.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Juhlat olivat ihanat myös tunnelmaltaan.

      Joskus voisi kokeilla jotain kreemitäytettä. Äiti pistää aina appelsiinimarmeladia. Anoppi taas on pistänyt nutellaa.

      Poista
  2. Ihania kuvia kaikki! En kyllä tajua miten pelakuut voi saada noin täyteen kukintoja kuin tuossa appivanhempiesi ikkunassa. Pitänee kysyä kasvattajalta itseltään.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni anoppi neuvoi joskus, että niitä ei pidä kastella liikaa. Lannoitekin saa vaan lehdet kasvamaan.

      Poista
  3. Myöhästyneet synttärionnittelut!

    Ihanan kuuloiset juhlat! Meidän suvussa ei juhlita kuin ehdottoman pakollisia, eli ristiäisiä, rippijuhlia ja hautajaisia - häistäkin yritetään selvitä mahdollisimman pienesti ja tasakymppisiä ei juhli kukaan. Harmillista, koska vaikka juhlien laittamisesta onkin vaivaa, niin pippalot olisivat hieno tilaisuus tavata sukulaisia.

    Ja lusikkaleivät - ne ovat parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta tuntuu, että teidän lähipiiri on ainakin juhlinut milloin mitäkin. Ehkä sinä voit aloittaa sukujuhlien perinteen! Minusta ne ovat kivoja, ei ollenkaan ikäviä vaikka usein niin ajatellaan.

      Poista
  4. Ihastelemassa käyty! Erityisesti tuo turkoosi mekkosi pisti silmään, kaunis kuin mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen hyvin tyytyväinen valitsemaani yo-mekkoon. Se on klassikko ja lisäksi venyy hieman, eli uskoisin sen menevän vielä vuosia.

      Poista
  5. Ihania tunnelmia! Appivanhempasi pelakuut minuakin ihmetyttävät, KUINKA niissä voi olla noin paljon kukkia? Onko niissä ollut koko kesän yhtä paljon vai onko tämä tilapäinen häiriö? Äitisi olohuone on NIIIIN kaunis ja tyylikäs ja viihtyisän kutsuva. Matto on ihana, mitä tarkoitit sanalla "blogimatto"? Barbikokoelmasi on upea ja näyttävät tosi hyväkuntoisilta. Olit laittanut kaikki hauskasti esille serkkuja varten. Kukkakimput sulattavat sydämen ja kakunpala laittaa nyt marssimaan keittiön kaapille ja etsimään jotain suklaista! Onko suklaakirsikkakakun reseptiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista onko pelakuissa ollut aina yhtä paljon kukkia. Luulen, että ne menestyvät erityisen hyvin juuri noilla ikkunoilla.

      Olohuone on kieltämättä tyylikäs. (Värikkäät tyynyt on kyllä matkittu jostain). Googlaapa huviksesi blogimatto kuvahaulla. Se on juuri tuo mustavalkoinen Ikean matto, jota on esitelty useissa sisustusblogeissa.

      Olen aina ollut tarkka leluistani ja myös barbeista olen pitänyt hyvää huolta. Hiuksiakin olen leikellyt vain parilta. Hyllylle ne päätyivät leikkien seurauksena.

      Suklaakirsikkakakku oli Prassenilta, joten reseptiä ei ole.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.