sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Funkia ja väriterapiaa

Huhheijaa, takana on hektinen viikko töissä. Kuusipäiväisen työviikon jälkeen kaipaa kipeästi lepoa ja hauskuutta elämään. Niinpä yritin puolitoista päiväisen viikonlopun aikana imeä itseeni oikein paljon värejä. Lisäksi viikonloppua hauskuutti (tosin jo ennen varsinaisen työviikonloppua) Dandy Gravy 'n' Funks -coverbändi, joka soittaa funk- ja soul-klassikoita. Musiikkia juuri minun makuuni! Ajattelinkin tässä postauksessa esitellä sekalaisessa järjestyksessä lempimusiikkiani ja ihania värikuvia viikonlopulta.

Kupla sointuu ihanasti syksyn lehtiin. Nyyh, pian se viedään talvisäilöön.


Pitkään aikaan minulla ei ollut "lempibändiä", kuten joskus teininä, mutta tällä hetkellä amerikkalainen funk-yhtye Lettucen saattaisin mainita lempibändikseni, jos joku sattuisi kysymään. En vaan saa tarpeekseni heidän musiikistaan! Lettuce on ihan parasta jumppamusiikkia. Kun vaan osaisi soittaa tuollaista! 




Näistä aineksista syntyi hedelmä-epähedelmäsalaatti. Tiedätkö mitkä näistä ovat epähedelmiä? Vastaus: banaani ja viikuna.

Olin pienenä kova Spice girls fani. Faniuduin vasta suurimman hypen laannuttua, mutta oma faniuteni ei ottanut laantuakseen. Nostalgiapuuskassa tartuin taannoin Spaissareiden ensimmäiseen levyyn ja nostalgian huumasta toettuani huomasin, että osa kappaleista on oikeasti aika hyviä. Suurimman vaikutuksen teki Who do you think you are torviosuuksineen. Puhaltajaan torvet vetoavat aina. Joukossa oli myös yllättäjiä, kuten Love thing, joka ei pienenä vedonnut yhtään. Huomasin juuri, että Teemalta tulee pian Spice girls dokkari, se on pakko katsoa!



Tässä sitä hedelmä-epähedelmäsalaattia nyt on. Joskus on kyllä ihan pakko tehdä pelkkää epähedelmäsalaattia

Funkin lisäksi en voi vastustaa swingiä. Muistan, kun aivan seurustelun alkuaikoina katsoin miehen kanssa Paul Ankan rock swings -konsertin dvd:ltä ja olin aivan myyty! Mikä tahansa (tai ainakin melkein) kuulostaa paremmalta swinginä, vaikka sitten Nirvana. Mies nauraa, kun osaan monet rock swings -levyn kappaleista paremmin swingversioina.



Pallovalot pääsevät oikeuksiinsa uudessa vaasissa. Vielä kun muistaisi laittaa jatkojohdon, että valot saisi päällekin.

Oi, Frank Sinatra! En halua tietää tyypistä liikaa, sillä en halua latistaa mielikuvaani hänestä laulajana. Minusta hänellä on makea ääni, enkä tarkoita tuota nyt sellaisella "tosi makeeta"-meiningillä. Jotenkin se ääni on vaan makea.  Lisäksi kappaleista tulee hyvällä tuulelle.


Toiset pallovalot mahtuivat juuri ja juuri matalampaan Ikean vaasiin. Taidekamera sopii albumien eteen kuin nakutettu.

Muun muassa tällaisella musiikilla saa minut piristymään. Tykkään myös esimerkiksi monenmoisesta (mutten kaikenlaisesta) jazzista, Abbasta, Beatlesista, mutta kaikkea ei tähän nyt saanut mahdutettua. Musiikkia tulee kuunneltua eniten ruokaa laittaessa ja salilla, mutta parasta se on ehdottomasti livenä. Melkeinpä mikä tahansa kuulostaa livenä hyvältä, kun meininki on oikea ja tunnelma kohdallaan. Ja erityisen hyvältä kuulostaa tietysti itselle mieluinen elävä musiikki.

Näillä väreillä ja musiikeilla olen taas valmis seuraavaan työviikkoon! Värikästä ja sointuvaa viikkoa myös sinulle!

10 kommenttia:

  1. Hauska ääni-ja väripläjäys. Kuuntelen kappaleet rauhassa iltapäivällä töiden jälkeen. Hedelmä-epähedelmäkuvasta aivan tihkuaa terveellisyys.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin saat selville tämän avulla, että millaista musiikkia oikein kuuntelen.

      Toivottavasti tuolla hedelmä-epähedelmäsalaatilla saadaan karkotettua kaikki syysflunssat.

      Poista
  2. Ihanan värikästä. Ja tuo teidän auto on niin herttainen - ei tosin varmaan olisi kuitenkaan se paras menopeli talvikeileillä. :D

    Miekin olin uskomaton Spice Girls -fani. Tosin hankaluuksia tuotti, että olin uskomattoman huono englannissa, ja kirjoitin sitten aina kaikkiin ystäväkirjoihin sun muihin tykkääväni Spice Grilseistä. Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kupla ei talvella ole kyllä se turvallisin vaihtoehto. Se on oikeastaan aika hauskaakin, että sitten keväällä sen voi taas hakea esiin.

      Voihan grillimauste tuota Spice Grilsiä! :D

      Poista
  3. Keltainen kupla ruskapuun alla, väripallot, tuo salaatti ja nuo musiikit kuuluvat kaikki saumattomasti yhteen ja sopivat juuri sinulle!

    Mutta mikä niistä oli epähedelmä? Olen lukenut, että mansikka on epähedelmä, mutta sitä ei ole kuvassa. Mikä on muuten hedelmäkuvassa oikealla ylhäällä, se näyttää ihan violetilta sipulilta, mutta ei kai sentään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minunnäköinen postaus siis! Kiva kuulla.

      Mustaamalla hiirellä tuon mustan palkin näkee vastauksen. Sipuli on viikuna, joka sekin on epähedelmä. Epähedelmistä löytää lisätietoa tuosta salaattikuvan alla olevasta linkistä.

      Poista
  4. Olipas tämä hauska postaus. Väriä, ääntä ja tietopläjäys (epähedelmistä) samassa paketissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Värit, äänet ja erilaiset pläjäykset ovat kuuluvat erityisosaamisalueisiini!

      Poista
  5. Enpä ollut aiemmin kuullut epähedelmistä, kiitos sivistävästä postauksesta! Ja väripallot näyttävät asetelmissasi tosi hyvältä sammutettuinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän palloista melkein enemmän sammutettuina, ainakin noista sateenkaaren värisistä. Värit tulevat kirkkaammin esiin. Vaikka kyllä tykkään niitä myös sytyttää aina välillä. Nuo toiset on kiinni telkkarin jatkojohto-katkaisijassa, joten ne palavat aina kun katsotaan telkkaria.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.