sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lederhosen

Kävimme viikonloppuna Raumalla vanhempiemme luona. Teemme usein äidin kanssa kirpputorikierroksen, kun tulen kotikonnuilleni ja niin myös tälläkin kertaa. Olin jo pidempään etsiskellyt Turun kirppareilta sopivaa nahkahametta, varsinkin kun Turun Tilda onnistui löytämään niin täydellisen ihanan nahkahameen. Rauman kirppiksille lähdin kuitenkin sillä mielellä, että tuskin mitään löytyy. Katselemme yleensä lähinnä lasiesineitä tai huonekaluja, mutta myös vaatteita.

I've been looking for a leather skirt from fleamarkets for a while. I think it's a nice trend and a nice combination of edgy, girly and timeless style. I did't find a skirt but a pair of really big leather trousers (for only ten euros!) which I'm going to turn into a skirt. Or two if the first one doesn't work out. After telling my mother-in-law about the bargain, she showed me her leather skirt from the mid 80s. The skirt fit me like a (leather)glove so soon I'm going to have two new skirts, a vintage one and a DIY one. 

Aion tehdä hameen lahkeiden alaosista, joten yläosasta voi tehdä kunnon shortsimalliset lederhosenit. Se on niin hauska sana, että halusin laittaa sen otsikkoon.

Kiertelimme Torinkympin viimeistä loosiväliä, kun silmiini osuivat yllättäen nahkahousut. Näin heti, että ne ovat aivan liian isot, mutta se oli vain hyvä juttu. Niistähän saisi tehtyä sen haluamani nahkahameen! Lisäksi ne ovat niin isot, että vaikka ensimmäinen epäonnistuisi, on varaa tehdä toinenkin hame. Ensitöiksemme tarkistimme tietysti hintalapun - mitään järjettömiä summia en halua kirppisvaatteista maksaa. Housut maksoivat kympin. Hinta tuntui vähän liiankin huokealta nahkavaatteesta, joten kaivoimme myös materiaalitiedot esiin. Ja kyllä, ehtaa nahkaahan ne! 


Vähän on isot nämä housut. Onneksi, niin sitten on epäonnistumisen varaa!

Eikä siinä vielä kaikki, tarina jatkuu! Kun menimme vuorostaan kyläilemään miehen vanhempien luokse, otin tietysti puheeksi loistavan kirppislöytöni. Anoppi kertoi, että hänelläkin on varastoissaan nahkahame, jonka hän oli ostanut pienestä nahkavaatepuodista joskus 80-luvulla. Hame haettiin esiin, kokeilin sitä ja tadaa - se sopi kuin nahkahansikas!

Anopin hame oli vielä housujakin edullisempi löytö. 

Hame on Tintoretto-merkkinen ja Made in Rauma Finland. Kyseinen puoti meni kuulemma konkurssiin laman myötä. Hame on ilmeisesti jostain 80-luvun puolesta välistä eli vintagea. Hame kiinnitetään noilla isoilla neppareilla ja kauniit kaarevat tikkaukset tekevät hameesta mielenkiintoisen. Vyötärömalli sopii lyhytselkäisellekin yllättävän hyvin. Olen aivan huipputyytyväinen tästä löydöstä! Sillä on vielä enemmän tunnearvoakin kuin pelkällä kirppislöydöllä.


Kaavoja selaillessa meni tovi.

Haluan kuitenkin edelleen tehdä myös toisen nahkahameen noista housuista. Selailin illalla käsityölehtiä kaavoja varten, mutten löytänyt täysin mieleistäni. Täytynee pyytää vähän apuja kaavojen muokkaukseen. En ole koskaan aiemmin omistanut nahkavaatetta, jos kenkiä tai hanskoja ei lasketa. Nyt kuitenkin olen nähnyt paljon nahkahameita ja se tuntui trendiltä, johon halusin tarttua. Jotenkin nahkahame on sopivan veikeä yhdistelmä tyttömäisyyttä ja asennetta. Lisäksi vaikka hankin hameet muodin takia, nahkahame on myös klassinen vaate, joka ei varsinaisesti mene kokonaan pois muodista. Tai ainakin sen voi kaivaa yli 25 vuoden jälkeen uudelleen esiin ja antaa vaikka miniälle tai tyttärelle! Sellaista on muoti parhaimmillaan.

10 kommenttia:

 1. No onpas hieno hame! Ja varmasti noista nahkahousuistakin saa kaikkea kivaa, sen mahdollisen toisen hameen lisäksi. :)

  Hih, nauroin ääneen tuolle tagille "hullu projekti". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Käytän tuota tagia aina, kun vähän ihmettelen, että mitä oikein olen tekemässä tai mihin ryhtymässä.

   Poista
 2. Oi miten hieno hame! :) Tuommoiset yllärilöydöt sukulaisten/tuttavien kaapeista on kyllä aina niin ihania positiivisia yllätyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä erityisen hauska tehdä yllätyslöytöjä tuttujen ihmisten kaapista. Kirppisvaatteen "tarinaa" ei välttämättä tiedä, mutta tutun vaatteen tietää.

   Poista
 3. Vautsi minkä hameen sait anopiltasi! Hieno ajaton hame ja vielä made in Rauma! Arvaan, että anopillasi ei ole omia tyttäriä kun noin hieno vaate oli ihan kuin sinua odottamassa. Miten sitten aiot ommella nahkaa, meneekö se tavallisessa ompelukoneessa? Ehkä erikoisneulan kanssa? Minäkään en ole koskaan ommellut nahkaa, se tuntuu vaikealta ajatuksenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hame on todellakin ajaton! Heh, on tosiaan siitä hauska olla miniä perheessä, jossa ei ole tyttäriä, että voi napata tällaisen vaateaarteen.

   Löysin yhdestä käsityölehdestä nahkahameen ohjeen ja sitä aion soveltaa. Ihan tavallisela ompelukoneella, mutta erikoisneulalla.

   Poista
 4. Ihana löytö anopin kaapista <3

  VastaaPoista
 5. Täytyy tunnustaa, että nahkahame puistattaa jo sanana, mutta tuo hame sinun päälläsi on upea! En usko, että vieläkään pääsen nahkavaatekammostani, mutta tätä hameasiaa jään kyllä miettimään, ehkä kaikki maailman nahkahameet eivät kuulukaan samaan ällötysluokkaan, vaan voikin olla myös huippuyksilöitä. Mikä sitten aiheuttaa nahkavaatekammoni, sitä en osaa sanoa, kun kuitenkin käytän nahkaisia kenkiä ja laukkuja, tai ehkä se onkin juuri se, että tuntuisi, että on laittanut laukun ylleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole aiemmin ollut nahkavaatteiden ystävä (tai ehkä takkia joskus harkitsin), mutta nyt jostain syystä tykästyin ajatukseen nahkahameesta. Ehkä aiemmin nahkavaatteet on yhdistänyt mielessään jotenkin moottoripyöräjengeihin tai punkkareihin. Ehkä minustakin nahkahame ajatuksena tuntui aiemmin jotenkin halvan näköiseltä. Viimeaikoina on tullut kauppohin tyttömäisempiä ja hienostuneempia nahkahameita. Tietysti muoti myös muuttuu ja silmä tottuu. Ja paljon riippuu siitä, mihin nahkahameen yhdistää

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.