sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Piristeitä ja rauhoittavia

Hortensia on tällä hetkellä pinkki, muttei koskaan tiedä, minkä väriseksi se muuttuu. 

Hehkeän kesäisen ja tapahtumarikkaan viikon päätteeksi ehdin rauhoittua blogin ääreen. Viikkoon on mahtunut kaikenlaista jännittävää ja hauskaa. Olen ollut kuuntelemassa loistavaa musiikkia ja fantastista musiikkia. Olen juhlinut yhdet ihanat polttarit ja lounastanut ystävän kanssa. Säiden ja hauskan tekemisen ansiosta on ollut ihan kesälomatunnelma, vaikka olinkin töissä. Kaiken tämän menon ja meiningin vastapainoksi kuvasin jälleen kerran asioita ja pieniä uusia yksityiskohtia, jotka piristävät mieltäni kodissa ja toisaalta rauhoittavat mielen vauhdikkaan viikon jäljiltä. 

My week has been busy but fun. I've gone to a few gigs, had lunck with a friend and celebrated another friend's bachelorette party. Right now it's time to slow down a bit so I photographed the things in our home that cheer me up or calm me down. Once again, I love the new flowers by our doorstep. The yellow and pink flowers are such a delicious match. I used my creativity and decorated some "art nouveau light switches" with stickers. I bought a new poster for our veranda. The old fashioned puddings look delicious but I'm not sure whether all the jellies would taste that great. However, a pasta with tuna, capers, parsley and mozzarella did taste very good. I've also gone grazy and started crocheting us some laundry hampers...

Neilikat ovat uusi tuttavuus, ruusubegonia taas vanha tuttu.. Orvokeissa on kahta eri keltaisen sävyä, vaikka kuvassa ne näyttävät valkoisilta.

Rapunpielessä on vihdoin uusia kukkia! Valitsin osittain tuttua ja turvallista, mutta myös jotain uutta on joukossa. Väriyhdistelmäkin on varsin tuttua Karkkista, mutta jotenkin kukkien yhdistelmässä on jotain uutta ja raikasta verrattuna aiempiin vuosiin. Pinkki ja keltainen ovat jotenkin erityisen herkullinen yhdistelmä. Tosin hortensian väri voi vielä vaihtua ihan miksi tahansa. Yhteen isoon purkkiin ajattelin vielä hankkia pelakuita perinteiseen tyyliin.


Nyt näyttää kesäiseltä! Orvokit ovat suorastaan räjähtäneet kasvuun. 

Olen usein harmitellut, että meidän kodista on 60-luvulla purettu jugendkakluunit pois. Kadehtien olen ikkunoista kurkkinut naapurien kakluuneja. No, nyt meillä on jotain sellaista jugendia, jota ihan kellä tahansa ei olekaan: jugend-valokatkaisijat! Valitettavasti se ei nyt tarkoita oikeita vanhoja katkaisijoita, vaan muistatteko tarrat, jotka ostin muutama viikko sitten taidemuseosta? Jugendtarrat sopivat täydellisesti osaan kotimme valokatkaisijoista. Minusta ne piristävät kivasti muuten vähän ankeita valokatkaisijoita. 

En osaa sanoa, mikä on suosikkini. Kaksi ylintä ovat eteisestä, vasen alhaalla keittiöstä ja alaoikealla kuistilta (siitä johtuu pinttynyt lika). 

Viime viikolla tein suorastaan herkullisen heräteostoksen. Kuljin sattumalta Pienen kirjapuodin ohi ja näin ikkunassa suloisen julisteen, jossa oli erilaisia kakkuja. En voinut vastustaa kiusausta, vaan marssin suoraan sisään ja onnekseni löysin vielä yhden kakkujulisteen monenlaisen muiden lähes yhtä hienojen julisteiden joukosta. Oikeastaan juliste on ilmeisesti tarkoitettu lahjapaperiksi, mutta kuka raaskii käyttää sitä sellaisena? Juliste sopi täydellisesti kuistillemme, jossa oli pitkään Hesarin mukana tullut Jaffa-juliste. 

Kuisti sai taas vähän romantiikkaa julisteesta. Jaffa-juliste alkoi olla jo aika virttynyt, joten oli aika saada jotain uutta.

Jälkkärit näyttävät herkullisilta, mutta voi olla, että olisivat aika hyytelöisiä. 

Edellisessä postauksessa valittelin, kuinka en löytänyt mistään sopivaa pyykkikoria. Vanha pyykkikori ei tahdo mahdtua uuteen paikkaansa ja lisäksi se alkaa olla vähän nuhjaantunut. Niinpä ostin trikookudetta ja aloin jälleen uuden hullun projektin, pyykkikorien virrkkaamisen. Toistaiseksi projekti on edennyt ihan mukavaa vauhtia. Virkkaaminen ja kutominen rauhoittavat mieltä, jos muuten tuntuu liian kiireiseltä. Virkkaaminen ja Gilmoren tytöt on ehkä paras yhdistelmä.

On siinä jo muutaman sentin reunat. Siihen saisi ainakin kahdet alkkarit ja sukat. 

Ja jos ruuanlaitto ei vaiherikkaan viikon jälkeen enää maita tai jos kaupassa ei ole jaksanut miettiä, mitä sitä laittaisi, Aglio & olio -pastakirja on loistava. Se on pelastanut monesta "apua meillä ei ole mitään ruokaa"-tilanteesta, koska pastaa meillä on aina ja yleensä jotain tilpehööriä myös, ainakin öljyä ja valkosipulia. Tänään kaivoin kaapista tonnikalapurkin, kapriksia, mozzarellaa ja persiljaa (napsin vähän taimesta,jonka ostin tällä viikolla). Ei olisi itselle tullut mieleen yhdistää näitä, mutta oli maittavaa ja täyttävää.

Kannattaa näköjään pitää kapriksiakin kaapissa varalta, että saa näin näyttäviä rääpimisaterioita. 

Ensi viikolla sää viilenee ja tahti vähän hidastuu. Hauska viikko on silti tulossa. Toivottavasti teilläkin!

14 kommenttia:

  1. Ihanat nuo tarrat noissa valokatkaisijoissa!!! Oletko muuten koittanut ihmesienellä putsata tuota kuistin kakaisijaa? Tuntuu, että sillä lähtee mikä tahansa pinttynyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä koittanut ihmesientä, mutta sillä varmaan lähtisi. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kiva postaus joka piristi myös lukijaansa väreineen ja yksityiskohtineen! Suosikkikuvani on kuisti, ihanan kesäinen ja romanttinen. Kakkujulistetta en kyllä voisi käyttää lahjapaperina, siinä joutuisi kakunleikkuuseen mikä olisi noissa kuvissa harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kakunleikkuuseenpa tosiaan! Hauskasti keksitty. Hyvä, että postaus piristi.

      Poista
  3. Ihanat kakluunikatkaisijat!

    Ja tuo kakkujuliste, nam! Saattaisin anella siut uusintaostoksille jos niitä olisi vielä jäänyt, tuo olisi ollut aivan täydellinen leipomista rakastavalle kakkumaakariystävälleni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän silmät auki, jos vielä poikkean liikkeeseen. Yksi juliste jäi kyllä ikkunaan.

      Kakluunikatkaisijat! :D

      Poista
  4. Tosi kiva ja raikas variyhdistelma rappujen kukkasissa! Jugendtarrat valokatkaisimissa on kiva idea. Tsemppia pyykkikorien virkkaamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriyhdistelmä on minustakin onnistunut. Tsemppiä tosiasn tarvitaaan, varsinkin kun koreja pitäisi tehdä kaksi.

      Poista
  5. Loistava käyttökeksintö jugendtarroille. Kerroin joskus, että minulla on samanlaisia, mutta minulla taitaakin olla paljon pienempikokoisia, vai ovatko teidän katkaisijat sitten minikokoa?. Tuli mieleen sama kysymys kuin Ilona edellä teki katkaisijoiden puhdistamisesta.
    Rapunpieli on niin kutsuvan näköinen! Onko vihreä pallero siinä oikealla sama kuin viime vuonna, eli on selvinnyt hyvin talven yli? Tuossako tahlvehti ihan paikallaan?
    VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkaisijat eivät ole sellaisia isoja kuin nykyään, mutta eivät ne ihan pienetkään ole. Tarrat ovat ehkä kolme senttiä sivuiltaan.

      Puksipuu on jälleen uusi. Se ei kestä talvea purkissa. Haluan sellaisen kuitenkin joka vuosi, koska ne ovat kauniita.

      Poista
  6. Todella herkullinen tuo rapunpieli. Keltainen ja pinkki ovat yksi suosikkiyhdistelmistani kukissa. Toisaalta kukissa ei olekaan vaaria yhdistelmia. Seka rapunpieli etta tambuuri ovat erittain kutsuvia.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkia voi kyllä yhdistellä melkein miten vaan ja yhdistelmä toimii. Tietysti toiset yhdistelmät ovat vielä parempia kuin toiset.

      Ai niin, tambuurihan se olikin eikä kuisti.

      Poista
  7. Vaaleanpunainen ja keltainen ovat tosiaan herkullinen yhdistelmä, jonka tajusin itse vasta viime vuonna enkä ole vielä täysin sisäistänyt. Onneksi on muita joilla homma on jo hallussa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mutta tärkeintä on, että olet tajunnut yhdistelmän herkullisuuden! Minä huomasin tajunneeni sen jo pari vuotta sitten, kun katsoin vanhoja kuvia. Mutta tämän vuoden sävyt ovat erityisen täydelliset.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.