perjantai 17. lokakuuta 2014

Viikon vinkkeli, osa I

Pakko kai se on myöntää, että nyt kun käyn töissä, vapaa-aikaa on  jonkin verran vähemmän, kuin opiskeluaikana. Tai ainakin viimeiset kaksi opiskeluvuotta, poislukien harjoittelu, olivat ajankäytöllisesti melko rentoa aikaa. Sitä ennen saatoinkin istua nenä kirjassa iltakaudet, mutta se aika on jo autuaasti unohtunut. Gradua saattoi tehdä huomennakin ja blogia kirjoittaa, kun tieteellinen kirjoittaminen ei luistanut. Nyt arkena ajastani menee kuitenkin iso osa työpaikalla ja työmatkassa. 

Tykkään työstäni ja päivät kuluvat nopsaan, mutta blogia töissä ei kuitenkaan oikein voi kirjoittaa. Ennen postaustahtini oli noin kaksi postausta viikossa, mutta viime aikoina olen ehtinyt ideoida ja toteuttaa vain yhden postauksen, sillä hampaat irveessä en halua blogiani kirjoittaa. Jotenkin kuitenkin haluaisin tehdä postauksia useammin. 

Niinpä kehittelin idean juttusarjasta, joka perustuisi vain 1-3 kuvaan arjen keskeltä. Tällaisia lyhyitä teemapostauksia olen nähnyt muissakin blogeissa, ainakin Ab asino lanam -blogissa on usein "viikon kasvikuvat"-postauksia. Oma postaussarjani on nimeltään Viikon vinkkeli, kuten otsikkokin kertoo. Aion etsiä arjen keskellä jonkun sillä hetkellä puhuttelevan kohdan kodistani ja postaan sen lyhyellä saatetekstillä blogiin. Näin ratkaisen myös sen ongelman, että usein minulle tulee mieleen yksittäisistä asioista, että tämä olisi kiva laittaa blogiin, mutta en vaan saa sitä millään aasinsillalla istumaan postaukseen. No nyt saan! Minulla on kohta koko joukko siltoja pienille itsepäisille aasi-kuville, jotka kaipaavat omaa postaustaan. 


Tästä postauksesta tuli nyt kyllä vähän pidempi kuin tulevaisuudessa nämä postaukset. Aloitan juttusarjan iki-ihanasta Pixeline-vadista, jolla säilytän vihkisormuksiani ja usein myös ristiä. Joka aamu nappaan ne siitä mukaan. Nyt niiden seurana on myös kummeilta valmistujaislahjaksi saatu Lumoava-korumerkin Vanilja-niminen kaulakoru. Se on niin kaunis, että haluan pitää sitä esillä, vaikkei se joka päivä kaulaan päätyisikään. 

8 kommenttia:

 1. Vaikka pitkät postaukset ovat monessa mielessä kivoja niin lyhyet ovat mukavia välipiristeitä. Varsinkin jos kirjoittajalla on aika kortilla syystä tai toisesta.

  Jään odottamaan lisää viikon vinkkeleitä.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva jakaa kauniita ja piristäviä asioita viikosta, muuten ne helposti unohtuvat.

   Poista
 2. 1-3 kuvaa on ihan mukava määrä, varsinkin kun on kyse sinun kuvistasi, joita mielellään katselee ja tarkastelee pitkäänkin. Kuten tätäkin!

  Kerran pari viikossa julkaiseva blogi on minusta myös mukavampi muutenkin, kuin joka päivä ilmestyvä, koska itse en ehdi joka päivä blogeja lukemaankaan. Omaan blogiini olen alusta asti kirjoittanut tietoihin, että päivitän sitä kerran viikossa, viikonloppuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista! Hauskaa, että kuviani on kiva tarkastella pitkäänkin.

   Minäkään en yhtään useammin halua alkaa postata, sillä minäkään en millään ehdi lukea blogeja, jotka julkaisevat kovalla tahdilla. Mieluummin pysähdyn lukemaan kerran-pari viikossa ajatuksella.

   Poista
  2. Tulin vielä uudestaan kommantoimaan, kun tajusin vasta äsken tuon otsikon! Ajattelin ensin että vinkkeli on väännös sanasta vinkki eli se olisi viikon pikkuvinkki. Mutta äsken pälkähti päähäni, että se onkin näkökulma. Katsotaan asiaa "toisesta vinkkelistä". Meillä on rikas äidinkieli ja löydät kyllä useinkin siitä sattuvia otsikoita!

   Poista
  3. Minä ajattelin ensisijaisesti näkökulmaa, mutta vinkki-puolikin kävi mielessä.

   Alkusointuiset otsikot ovat suosikkejani, joten viikon vinkki sopii joukkoon.

   Poista
 3. Kuvapainotteisetkin postaukset ovat kivoja! Mun täytyy tunnustaa, että nykyisin en ehdi lukea ajatuksella läheskään niin paljon blogeja kuin haluaisin, joten selaan paljon vain kuvia ja pysähdyn lukemaan tarkemmin mielenkiintoisten kuvien kohdalta.

  Jos joskus ehdit, niin Tipulasta löytyy sinulle haaste! http://tipulassa.blogspot.fi/2014/10/mina-eli-11-11-11-blogihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että monien blogien seuraaminen ajatuksella on aika vaikeaa. Kuvapainotteiset postaukset tekstipostausten rinnalla ovat siis myös lukijaystävällisiä.

   Kiitos, käyn kurkkaamassa haasteen ja teen jos ehdin.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.