tiistai 2. joulukuuta 2014

Viisaita ajatuksia / viikon vinkkeli

Blogi on siitä kiva olemassa, että voi tarkistaa omia ajatuksiaan edellisiltä vuosilta. Tällä viikolla olen alkanut innostua kaikesta jouluisesta, mutta aikaa jouluisille asioille tuntuu olevan liian vähän. Kun ajattelin asiaa, tuli tunne, että olen kirjoittanut samasta asiasta aiemminkin. Ja niinpä löysin viime joulukuisen postauksen, jossa valitan aivan samaa asiaa: joulustressi ei synny siitä, että itse joulujuttuja olisi ikävä tehdä. Stressi syntyy siitä, että niiden sijaan pitää tehdä kaikkia muita velvollisuuksia. Sama tunne on tänään, mutta nyt päätin äitini kannustuksella jättää menemättä salille ja jäädä kotiin askartelemaan joulukortteja. 

Joulutunnelma alkaa hiipiä kotiin. Kauniin vihreä lasikulho löytyi Tampereen retkeltä. Suloistakin suloisemmat lampaat äitini osti Tallinnasta.


Olen sentään ajoissa tänä vuonna! Edellisen vuoden postaus on kirjoitettu 5.12. ja silloin valittelin, että joulukortit ovat vasta alkutekijöissään. Tällä viikolla olen saanut jo polkaistua projektin käyntiin jo kohtuullisen ajoissa. Mietin, että itsenäisyysjuhlia katsellessa voin sitten leikellä kortteja varten kuvia. Jostain syystä minulle tuli muistikuva, että olen tehnyt ennenkin kortteja linnan juhlien aikana!

Joulukorttien ensimmäinen vaihe - check!

Onneksi tiedossa on kaikkea kivaa, jota odottaa. Juhlasesonki on alkamassa ja järjestämme kahden viikon sisällä kahdet juhlat. Yritän ottaa molemmat juhlat rennosti ja keskittyä seuraan enkä suorittamiseen. 

Kuvan konvehdit olivat täydellisiä! Usein konvehdit ovat pettymyksiä, mutta nämä Emil Gustavsin konvehdit olivat raikkaita eivätkä lainkaan tunkkaisia. Kuvassa näyttävät tosin hieman vihertäviltä. 

Mutta nyt joulukorttien pariin. Ensin kuppi teetä ja pari erinomaisen herkullista Tallipihan suklaapuodista ostettua  konvehtia. (Kyllä, olimme Tampereella käymässä, siitä ehkä myöhemmin...)

10 kommenttia:

 1. Vaatimalla vaadin postausta noista joulukorteista! Materiaali nimittäin näyttää juuri sellaiselta, että aion kysyä ostopaikkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaus tullee sitten, kun kortit ovat ehtineet ainakin suurinpiirtein perille asti. Materiaalin voin paljastaa heti: se on linolevyä vastaavaa softcut-levyä, jota on nimensä mukaisesti myös helpompi työstää. Ihan askarteluliikkeestä löysin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minä vähän toivoin, että minullekin kolahtaisi noita lampaita postiluukusta, kun näin sinun postauksesi. Ne ovat niiiiiiin söpöjä!

   Poista
 3. Hei, tulin vaan sanomaan että nyt se on täällä! Ihanaa joulukuuta sinne! Phihiii!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Vihdoin se on täällä ja marraskuu on takana!

   Poista
 4. Hyvä ajatus tuo seuraan eikä suorittamiseen keskittyminen. Vaikka tarjoilut ovat aina osa juhlia niin ihmiset ovat vielä tärkeämpiä. On hauskempaa, että on virkeä emäntä ja yksinkertaisemmat tarjoilut kuin että on viimeiset voimansa tarjoiluihin käyttänyt emäntä. Sitä paitsi monimutkaiset tarjoilut eivät aina olekaan ne parhaat vaan muutama hyvin valittu ruoka on parempi vaihtoehto.

  Tuota joulukorttia kyllä odotan innolla.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt aion keskittyä nauttimaan itsenäisyyspäivänä kokkailuista, sillä silloin myös ruoanvalmistus tuntuu mukavalta, eikä pakolliselta suorittamiselta. Sunnuntaina aion keskittyä vieraisiin ja emännöintiin.

   Poista
 5. Jännittävä joulukorttihomman aloitus. Mutta voiko niitä paljastaa ennenkuin posti on perillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio paljastaa kortteja ennen kuin ne ovat perillä! Eli blogiväki joutuu odottelemaan vielä kortinpaljastusta.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.