perjantai 20. helmikuuta 2015

Ensimmäisiä oleellisuuksia

Kuukausi sitten kirjoitin, että Bonbon omistaa kaksi asiaa. Nyt hän omistaa jo monta asiaa enemmän! Ei kuitenkaan vielä mitään järjettömiä määriä. Pyrimme pysymään kohtuullisuudessa hankintojen, niin käytettyjen kuin käyttämättömienkin suhteen. Aika näyttää, miten onnistumme. Olen hieman huvittuneena seuraannut, miten paljon lasten ja myös raskauden avulla rahastetaan. Luultavasti kesän kynnyksellä täytyy pitää pää kylmänä, ettei sorru jokaiseen "välttämättömään" ja oleelliseen hankintaan. 

Our future-baby Bonbon needed some space for her/his things. I got lucky and found 60s' a dresser that fit the intended spot perfectly. The dresser goes well with our other mid-century furniture. It's actually made of two dressers put together. It makes the whole corner look more put together. Plus it gives me a new place to put beautiful things on display! 

Nuo kuumailmapallolaatikot olivat tietysti täysin välttämätön hankinta. Nyt säilytän niissä ylimääräisiä diabetestarvikkeita, joita raskauden myötä on kertynyt nurkkiin. 
Mielessä on paljon sisustussuunnitelmia Bonbonin tarvitsemien huonekalujen varalle, mutta vielä ei paljon mitään ole lyöty lukkoon. Yksi parhaiten muodostuneista ajatuksista oli jonkinlainen lipasto, johon saisi vaatteita ja vaippoja ynnä muita tarvikkeita säilöön. Meidän vaatekaappimme on jo kahden aikuisen jakama, joten sieltä ei enää liikene yhtään hyllyä, eikä oikein muutakaan sopivaa säilytystilaa Bonbonin vaatteille ollut tarjolla. Mietin, että sopiva paikka lipastolle tai laatikostolle olisi meidän vaatekaappimme päässä. Siinä ei ole oikein koskaan ollut mitään järkevää asiaa ja turhaksi osoittautuneesta porrasjakkarastakin hankkiuduimme eroon pari viikko sitten. Lipaston pitäisi vaan olla paikkaan juuri passelin kokoinen.

Olen aika tehokkaasti rajannut tuon nurkan pois, sillä löysin siitä vain yhden kuvan vuodelsa 2012. Jakkaran päällä on ollut turkoosi laatikko, jossa on säilytetty kaikkea epämääräistä. 

Eräänä sunnuntai-iltapäivänä selailin Tori.fi:tä ja törmäsin pieneen 60-luvun lipastoon. Otin mitat vaatekaapin päädystä ja oli ihmeissäni: lipasto oli kooltaan kuin juuri siihen tehty. Vielä en kuitenkana innostunut. Lipasto oli myynnissä Huonekalutori Hassisella Turussa. Päätin mennä ensin katsomaan sitä. Lipasto ei ollut ihan halpa, mutta ei nyt mikään mahdottoman kalliskaan. Nähtyäni sen, en enää epäillyt. Lipasto oli melko hyvässä kunnossa. Kuten olin epäillytkin, se on oikeastaan koottu kahdesta matalasta laatikostosta. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, sillä se on kuitenkin tukeva ja sopivan korkuinen. 

Tasan oikean levyinen ja riittävän matala, jotta valokatkaisija ei peity. 
Yksityiskohta vetimestä. 
Niinpä kiikutimme vanhempieni avustuksella lipaston paikalleen. Siinä se nyt nököttää, odottamassa tehokasta pesua ja vähitellen myös täyttymistä. Toistaiseksi siihen ei ole vielä kovin paljon täytettä, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää ja suotavaakin, kun Bonbonin tuloon on vielä monta kuukautta. Laatikot ovat sisältä muovia, joten ne on helppo puhdistaa.

Ensimmäiset vaatehankinnat tulevalta isoäidiltä. Suurimman osan aiomme kyllä hankkia käytettynä, mutta jotain uuttakin saa olla.
Täytyy sanoa, että olen jälleen kerran erittäin tyytyväinen ostokseeni. Lipasto tekee ennen hieman olemattomasta ja hailusta nurkasta kokonaisuuden. Vaatekaappikin sai uutta ryhtiä olemukseensa. Lisäksi, lipasto tuo taas uuden paikan laittaa esille kauniita asioita, mikä ei ole ollenkaan vähäpätöinen asia! 

Rummutkin kaapin päällä ovat vaihtuneet. Aika paljon on tuohon vuoden 2012 kuvaan nähdeen tullut muutakin kehitystä. 

Kuten tuolla alun kuvatekstissä mainitsinkin, en ole juuri blogiin kuvannut tätä kohtaa huushollissamme vaan tehokkaasti rajannut sen pois. Se on ollut vähän sellainen olematon kohta, jossa ei ole mitään kuvattavaa. No nyt on! Vaatekaappiinkin ehdin jo vähän kyllästyä, kun se on niin valju, mutta nyt se on oikein hyvä moderni pari laatikostolle. Makuuhuoneeseen tulee varmaan kevään mittaan vielä muitakin uudistuksia, kun niitä "hankintoja" alkaa tulla, mutta toistaiseksi tämä riittää. 

Tästä ehkä hahmottaa paremmin, missä lipasto sijaitsee. Sänky jää siis takaoikealle. 

 Mitäs pidät? Entä mitä veikkaat, sorrunko kevään aikana totaalisen turhiin hankintoihin vai saanko pidettyä pääni kylmänä? 


13 kommenttia:

 1. On tosi hauska seurata mitä kaikkea tarpeellista pikku hiljaa alkaa kerääntyä lipastoon. Se sopii kyllä tuohon kuin olisi siihen tehty.

  Kotinne näyttää tosi kauniilta. Kaikki on siistiä ja suloista.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyin itsekin,miten hyvin lipasto sopi aiotulle paikalleen. Ei ainakaan toistaiseksi tarvinnut siirtää "Nimetöntä lipastoa" mihinkään. Huonekaluje nimistä puheen ollen, tästä tulee varmaankin Bonbonin lipasto. Senkin jälkeen, kun Bonbonilla on jo ihan oikea nimi.

   Kiitos! En kyllä edes siivonnut kuvia varten yhtään. Taustalla näkyvät kuivuvat tiskit ja pöydällä luetut lehdet.

   Poista
 2. Jos eksyt Lastenkirppis PikkuSiiliin niin pidä pää kylmänä :D Siellä oli eilen varsinkin tooodella paljon pieniä lastenvaatteita tarjolla ja vieläpä erittäin hyväkuntoisia ja kohtuu hintaisia! Kaarinan Ykköstien Kirpputorilla oli myös paljon kaikkea kivaa lapsiperheille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PikkuSiiliin tarkoitukseni olikin mennä jonain päivänä. Ykköstien kirppiksellä kävimme eilen ja täytyy myöntää, että sieltä tarttui mukaankin jotain. Ihan kohtuudella kuitenkin.

   Poista
 3. Kyllä sai olematon nurkkaus nyt ihan uuden elämän tuon lipasto myötä. Pidän teidän sisustussekoituksesta paljon, laipasto tosiaan uudistaa myös vaatekaapin luukkia. Aiheesta lipastoon, tiedätkö sinä sisustusihmisenä mikä ero on lipastolla ja laatikostolla vai ovatko ne ihan sama asia? Ja yhdessä ylemmässä kuvassa jossa ilmeisesti miehesi jalat näkyvät taustalla näyttää siltä kuin huoneen seinät ja lattiakin olisivat himmeän limen värisiä. Onko näin vai onko se vain ilmiö kuvassa? Koska vihreä on lempivärini olisi tuollainen huone ihana :) Minä veikkaan että sinulle ei tapahdu totaalista sortumista vaan sorrut kevään mittaa vähitellen ostoksiin, jotka ovat erityisen kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkkaus oli tosiaankin olematon ja nyt niin kaunis!

   Miehen jalat siellä tosiaan näkyvät, mutta huoneen seinät ovat samanlaiset maitokahvin tai kitin väriset kuin muuallakin. Kamera hämärässä vain vääristää värejä.

   Poista
  2. Ai niin, en tiedä onko lipastolla ja laatikostolla eroa. Tai ehkä minä ajattelen, että lipasto on tuollainen itsenäinen huonekalunsa ja laatikosto sitten taas jonkun kokonaisuuden, esimerkiksi työpisteen tms. osa. Saatan varmaan kuitenkin ainakin lipastoja sanoa silti laatikostoiksi.

   Poista
 4. Miten voikin sattua niin tarpeellinen sopivankokoinen huonekalu juuri oikeaan kohtaan! Hauskaa!
  Kävin eilen ensimmäisen kerran Turun Skanssissa ja siellä yläkerrassa oli niin niin ihana lastenvaatekauppa. En muista sen nimeä, mutta ehkä tiedät. Siellä oli niin iiiiihania lastenvaatteita, että mumma meni ihan sekaisin.
  Toinen paikka missä käytiin, oli Tyttö ja Vuoni. Siellä taas oli ihania afrikkalaisia asioita. Kauppa on vähän syrjässä Voimakadulla, mutta vierailun arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä varsinainen ihme, miten helpolla tuo löytyi, vaikka ajattelin, että tuohon paikkaan olisi hankala löytää mitään oikean kokoista!

   En ole koskaan käynyt Skanssissa, mutta ehkä nyt täytyy piipahtaa. Siellä päin ei tule niin usein liikuttua.

   Poista
 5. Lipasto oli kyllä oikea löytö! Ja sopii kuin nakutettu myös oven toisella puolella olevaan pikkulipastoon. Veikkaan, että et sorru turhiin hankintoihin, tosin monet asiat vasta käytännössä paljastavat ovatko ne juuri itselle turhia vai hyödyllisiä. Ja tässä vinkki ammeesta, joka meillä on osoittautunut huippuhyödylliseksi: stokken flexibath (muistaakseni tämä on nimi, ja voi olla että muillakin firmoilla on samantyyppisiä ratkaisuja), eli vauvan ja pikkulapsen amme, jonka saa käytön jälkeen taitettua kasaan. Pieniin tiloihin aivan ehdoton! Se lastenvaatekauppa skanssissa on muuten nimeltään Riemuli. Se on kyllä hieman vaarallinen paikka, sillä kuten paavalinkukka sanoi, sekoamisen riski on suuri.

  Olen ihan haikealla mielellä, kun maanantaina palaan töihin äitiysvapaan jälkeen ja alkaa aivan uudenlainen arki. Voih, olisinpa vielä äitiysvapaan alkupäässä!

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lipasto sopii myös "Nimettömään lipastoon" hyvin (monilla huonekaluillamme on siis nimet ja tuo sattuu olemaan nimeltään nimetön).

   Kiitos ammevinkistä! Vaikuttaa kätevältä ja olinkin miettinyt tätä amme asiaa, sillä kylpyhuone on pieni, vaikka muuten tilaa on kolmelle riittävästi.

   Apua, täytynee ottaa Skanssiin toppuuttelija mukaan, jos siellä käyn.

   Uskon, että olet haikea! Onneksi varmasti uudessakin arjessa on monenlaisia hyviä asioita.

   Poista
 6. Oi, ihana lipasto, sopii teidän kotiin niin kauniisti!

  Ja uskon että pidät järjen kädessä vauvahankintojen maailmassa oikein hyvin! Kaikkea ei tarvita, varsinkaan uutena, mutta saahan sitä pientä ja kivaa turhuuttakin hiukan olla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto on sopivan saman tyylinen muiden huonekalujen kanssa, mutta minusta on kivaa, että esimerkiksi vetimet ovat tass ihan erilaisia.

   No niinpä, saa vähän johonkin turhuuteenkin sortua, etenkin jos se on jotain oikein söpöä!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.