keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kukkia siellä, kukkia täällä, harsoja siellä, vaippoja täällä...

Yksien tulevien kummien kukkakimpussa on väriä myös äidille. 

Vauva-arki on pyörähtänyt käyntiin koko voimallaan. Vähän huvittaa se, että niitä harsoja ja muita erinäisiä vauvatarvikkeita tosiaan löytyy ympäri kotia, vaikka pitkät päiväunet ovat mahdollistaneetkin sen, ettei koko koti (eikä myöskään oma pää) ole täysin kaaoksen vallassa. Vaippojen, harsojen ja pyykin lisäksi kotimme on täyttynyt toinen toistaan ihanammista kukista. Ajattelin, että tämmöinen kuvapainotteinen kauneuspostaus sopii hyvin tähän väliin, kun syvällisempään pohdintaan ei ole aikaa, mutta jotain on kiva kirjoitella päiväunien aikana. "Omaa aikaa" ja niin edespäin. 

Tämä kimppu on omilta vanhemmiltani. 
Kimpuissa on ollut paljon perinteistä vaaleansinistä, vaaleanvihreää ja valkoista. En ole yleensä vaaleansinisen ystävä, mutta kuinka kauniilta väri näyttääkään kirkkaan vaaleanvihreän rinnalla! Kimppuhin on myös osunut paljon yksiä lämpikukkiani, muun muassa nappikrysanteemeja, hortensiaa ja limenvihreää neilikkaa. 

Miehen työtovereilta saatu kukkalähetys. En olekaan koskaan ennen saanut kukkalähetystä, nyt olemme saaneet jo kaksi... Tai siis Bon bon on saanut!

En ollut ennen kuullut "napanuorakimpuista". Nämä upeat, toisissaan kiinni olevat kimput, tulivat lähetyksenä setäni perheeltä. 
Tipulan Emosen lilja kukoistaa edelleen. Jo kuolleesta kimpusta napattu perhonen sopii sen kaveriksi hyvin. Pieni keramiikkavaasi on anopin löytö meille. 
 On meillä kukkia ihan omastakin takaa. Ehdin äitiysloman alussa saada kuistin ja "minipuutarhamme" kukoistavaksi. Enää haasteena on muistaa kastella kukkia! Onneksi moni lajeista on melko sitkeää sorttia, ainoastaan miljoonakello ja hortensia nuupahtavat aina välillä, kun kastelu meinaa unohtua... Toisaiseksi ovat virkistyneet aina uudestaan!

Erikoinen pelakuulajike oli vähän pettymys, kun kukat eivät ole oikein auenneet. Ehkä vielä loppukestätä. Pitänee siirtää se ulos. Ruusubegonia menestyy minulla aina. 

Hortensia on taas muuttanut väriään vaaleanpunaisesta vihreäksi. Horsentian värinvaihto on muuten yksi  blogini suosituimmista hakusanoista! Lakanapyykki sointuu väreiltään kukkiin. 

"Minipuutarhassa" on vuorossa kohta kukkien vaihtoa, kun loputkin orvokin nuupahtavat. Ihmeen kauan ovat kestäneet!

Vielä terhakat orvokit ja "ruusupekonia"

Ei-niin-terhakat orvokit ja söpöt pikkuiset samettikukat. Leudon talven ansiosta puksupuukin selvisi! 

Miljoonakello vähän välillä kärsii "hellässä" huomassani. Onneksi Kikiltä saadut krassinsiemenet ovat alkaneet sentään kämmenen keskellä sijaitsevasta viherpeukalosta huolimatta kasvaa. 

 Vähän kuten suloiset hellittelyhetket vauvan kanssa pyyhkäisevät aika nopeasti mielestä ne epävarmuuden ja turhautumisen hetket, samoin kauniit kukat säkäisevät ja kaunistavat kodin, vaikka tavarat jäisivätkin vähän sinne sun tänne. 

8 kommenttia:

 1. Toinen toistaan ihanampia kukkia joka kuvassa. Ne tuoksuvat melkein tänne asti.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään tuli taas yksi kimppu! Kukkien tuloa ei voi estää!

   Poista
 2. Hieno aforismi postauksen viimeisenä lauseena! Tosi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinä päivinä olen välillä hyvinkin syvällinen! Välillä taas keskustelunaiheet liittyvät lähinnä vauvan ruuansulatukseen.

   Poista
 3. Onnea ihan tuhannesti! <3 Yritin aiemmin jo kirjoittaa onnittelut edelliseen postaukseen, mutta ipadi ei ollut yhteistyöhaluinen.. Mutta siis, ihanaa! Tervetuloa maailmaan pikkumiehelle! Se villahousukuva on niin liikkis, että en ehkä kestä! :)

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovasti hän on jo maailmaa valloittanutkin... Tai ainakin mumilan ja mummulan sekä muutaman lähikorttelin ruokapaikan!

   Hih, villahousukuva on kyllä sellainen, että se pitää varmaan esitellä mahdollisille tuleville miniäkokelaille ensimmäisenä ja nolostuttaa Bonbon-parka.

   Poista
 4. Hei Karkkis,

  ensinnäkin suuret onnittelut vauvasta! Nyt on hänen vuoronsa olla maailman ihanin vauva <3
  Toiseksi, olen lukenut blogisi kokonaan (!) muutaman viimeisen päivän aikana: ihanan värikäs ja positiivinen blogi :) Erityisesti pidän tavastasi suhtautua jokaiseen vuodenaikaan kuin juuri se tietty vuodenaika olisi maailman paras - tässä kohtaa minulla, kesän suurella rakastajalla, on vielä paljon opittavaa...

  PS. Bongasin blogisi Paavalinkukan blogin kautta ja tajusin, että me olemme tuttuja lukioajoista :D Ja viime lukuvuoden työskentelin yhdessä mm. äitisi kanssa ;)

  Tuhannet onnittelut vielä vauvasta, hän on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kauniista sanoista!

   Hauskaa, että löysit blogiini ja aikamoisen urakan olet tehnyt, jos olet koko blogin lukenut, huh! Minäkin tunnistin sinut nyt kun kerroit, että työskentelit äitini kanssa. :D Blogimaailma on pieni!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.