lauantai 16. tammikuuta 2016

Saatu blogin kautta - synttäripostaus ja arvonta

KÄÄK! Eilen oli blogini nelivuotissynttärit ja minä menin sen unohtamaan! No, otetaan vahinko takaisin näin päivän myöhässä. Tänä vuonna ei ole mitään yhtä mullistavaa kerrottavaa kuin viime vuonna, jolloin kerroin Bonskun tulosta, mutta onhan tämä neljä vuotta kyllä ihan kunnioitettava ikä blogille!Monet minun blogiani suositummat ja näkyvämmät blogit saavat usein kaupallisia tarjouksia ja osallistuvat kampanjoihin, joiden kautta saavat tuotteita arvioitaviksi ja kokeiltaviksi. Minä en sen kummemmin paheksu tällaista, onhan monelle blogi ihan elantokin tänä päivänä, mutta toisaalta en kaipaakaan erityisemmin kaupallista yhteistyötä. Minä kuitenkin olen myös saanut valtavan paljon asioita blogin kautta - sekä aineetonta että materiaa. Monesti kaupallisten yhteistyöpostausten ohessa lukee, että tuotteet on saatu blogin kautta. Niinpä minäkin kerään tähän asioita, joita olen saanut blogin kautta.


Aloitetaan aineettomista asoista. Olen saanut blogin kautta vuosien varrella valtavan määrän hyvää mieltä! Blogissa on vuosien varrella vieraillut paljon ihania kommentoihia ja lukijoita, osa tuttuja, osa tuntemattomia, osa vakkareita ja osa satunnaisia poikkeajia. Kommentit ovat olleet 99 % positiivisia, mikä on ihanaa (tähän lukuun lasketaan myös rakentava kritiikki). Jokainen kommentti on aina ilon aihe, kun niitä tippuu postauksen jälkeen sähköpostiin. Ja vaikka kommentteihin vastaaminen on nyt hieman hidastunut, niin luen ne kyllä aina heti ja arvostan jokaista. 


Toisia blogeja lukiessa olen tutustunut moniin kivoihin tyyppeihin ja vaikka en oikeassa elämässä tunnekaan, niin voisin silti sanoa, että on ollut ilo tutustua! Lisäksi blogissa vierailee ihan oikeitakin tuttuja, joihin olen saanut pidettyä yhteyttä nimenomaan blogin välityksellä. Kyllä vaan sosiaalinen media rikastaa elämää, vaikka monesti sitä parjataankin. Lisäksi toisten blogien kautta olen saanut valtavasti inspiraatiota ja ideoita, reseptejä ja sisustusvinkkejä, joiden arvoa ei voi laskea.


Vaikka kaupallista yhteistyötä en ole minkään tahon kanssa tehnytkään, niin aika monenlaista olen saanut blogin kautta lahjana ja ilahdutuksena. Minnalta olen saanut joskus kortin, Tipulan ilahdutushaasteen kautta kirjeen Tipulasta ja pienen paketin Pikku-Okon äidiltä. Myöhemmin sain häneltä myös muutamia kestovaippoja, jotka ovat päässeet käyttöön. Paavalinkukalta olen saanut yrttejä ihanissa väriruukuissa sekä ikioman saintpaulian Ai niin, ja värillisiä tuikkuja kivituikkuihin! Bonbon on saanut Ullalta ihanat junasukat ja Tipulan kautta ostetun Manducan. Ja tietysti Kurkkumopo Pötsin, jonka ostin Herra Puukengältä ja Neiti Räsymatolta. Nimenkin Pötsi sai blogin kautta, sillä lukijani MB:n lapsuuden kurkkumopo oli Pötsi. Tässä nyt kaikki, mitä tulee ensimmäisenä mieleen, voi olla, että jotain unohtuikin. 


Kiitos siis kaikille ihanille lukijoille, jotka ovat yksi tärkeä syy siihen, että tämä blogi on vielä pystyssä ja voi hyvin. En tiedä, kauanko harrastus olisi jatkunut, jos ainoa kommentoija olisi äitini... Vaikka ilahdun kyllä aina suuresti myös hänen kommenteistaan! Ja koska olen perinteisesti pistänyt pystyyn arvonnan synttäripostauksen kunniaksi, niin tottahan toki pistän tänäkin vuonna. 

Arvontaan osallistut seuraavalla tavalla:

1. Kommentoi tätä postausta ja kerro jokin postaustoiveesi. 

2. Jos saisit valita, minkä keittiöturhakkeen haluaisit mieluiten? Inspiraatiota voi hakea vaikka täältä.

Arvontaan voi osallistua 23.1.2016 asti ja sen jälkeen arvon voittajat. Anonyymit, muistakaa jättää nimimerkki. Palkintona on tänä vuonna mysteerikeittiöturhake kahdelle onnekkaalle.  

36 kommenttia:

 1. Byäääh, olet ihku! ♡

  Ja hei, onnea nelivuotiaalle!! Kysyn samaa kuin joka vuosi, että mihis tämä aika taas menee...

  Postaustoive voisi olla vaikka Unelmakoti! Taidatte nytkin asua todella mieluissa kodissa, mutta millainen olisi teidän unelmien koti tulevaisuudessa?

  2. Me tarvittaisiin pieni rikkaharja keittiönpöytää varten. Leivänmurut on kamalia. :D Vai lasketaanko sw turhakkeeksi, jos sellainen tarvitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, kiitos kiitos!

   Hyvä postaustoive! Voi, niitä unelmien koteja on monenlaisia, pitääkin oikein miettiä.

   Poista
 2. Paljon onneeeaaaa vaaaaaan, paljon onneeeeaaa vaaaaaaan neljävuotiaalle blogille!!!

  Turhake jonka haluaisin on valkosipulin kuorija, koska se kuulemma on osoittautunut niin hyväksi ja koska valkosipulia tulee käytettyä aika paljon ruuanlaitossa.


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pistää muistiin, että hankin sinullekin sellaisen. Arvontaan et valitettavasti saa osallistua jääviyssyistä! ;)

   Poista
 3. Onnea bloggarille taas uudesta ikävuodesta! Minusta on kiva, että blogisi kautta olemme yhteyksissä, vaikka nähty on joskus vissiin viisi vuotta sitten viimeksi.
  En osallistu nyt arvontaan, sillä mietittyäni perusteellisesti totean, että en halua yhtään keittiöturhaketta. Meinasin toivoa valkosipulinraastinkorttia, mutta enhän kyllä koskaan laita ruokaan valkosipulia, joten se olisi ihan oikeasti turha turhake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä taitaa kyllä olla aika kauan! Mutta on hauska pitää yhteyttä näin, kuten myös kaimaasi!

   Poista
 4. Onnea onnea! Minä olen myös saanut blogini kautta myös paljon kaikkea, olen blogannut jo noin 10 v. ja sinä aikana olen tutustunut ihaniin blogi-ihmisiin, joista muutamasta tuli kaveri/ystävä ihan "oikassa elämässäkin".

  Postaustoive olisi vaikka kodin siivon ylläpito :P - asia joka askarruttaa jostain syystä omaa mieltä. Eli miten teillä pysyy yllä järjestys ja siivo - vai pysyykö. Suosikkisiivousvälineet top 5! :D

  Ja keittiöturhatoiveeni olisi vaikkapa leivänpaahdin. Minusta se on turhake, koska uunissakin voi tehdä paahtiksia, mutta kuluttaisihan leivänpaahdin vähemmän sähköä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on vielä huomattavasti enemmän "virkavuosia" kuin minulla! Ehkä minäkin vielä pääsen sinne kymmeneen vuoteen.

   Erinomainen postausaihe! Vanhoja ajatuksia aiheesta löytyy ainakin tuolta inhorealismia-avainsan alta.

   Me käytämme leivänpaahdinta monta kertaa päivässä, joten sen käyttöaste varmaan määrittelee sen, onko se turhake vai ei. Uunin lämmittäminen niin usein ei olisi järkevää, mutta sillä saa kyllä vielä parempia lämpimiä voileipiä.

   Poista
 5. Tykkään lueskella sisustuspostauksia, joten niitä lisää!
  Sådastreamer löytyy myös meiltäkin, mutta mielestäni se ei ole turhake, koska on monta kertaa päivässä käytössä meillä! Ehkä se joillekin on aivan turha hankinta. Leivän paahtimesta luovuttiin, koska vei vain pöytätilaa ja ei koskaan käytetty sitä, eli sen lasken turhakkeeksi meillä!
  hamalinentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, näppivirhe sähköpostissa! Eli oikea: hamalainentm@gmail.com

   Poista
  2. Sori, näppivirhe sähköpostissa! Eli oikea: hamalainentm@gmail.com

   Poista
  3. Sisustuspostauksia siis! Meilläkin Sodastreamer on käytössä päivittäin ja se takaa riittävän nesteytyksen. Kraanavettä ilman kuplia ei tulisi juotua yhtä paljon. Mutta siinä mielessä se on turhake, että ilmankin tulee toimeen. Minä määrittelen "turhakkeen" niin, että siitä on siis hyötyä, mutta oikeasti se ei olisi täysin välttämätön. Turhake ei siis välttämättä ole turha siinä mielessä, että se jäisi käyttämättä. Mutta tämä on vain minun määritelmäni!

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Onnea! Onko turhake turha jos sitä ei osaa käyttää ja se on sen takia kaapin täytteenä. Itsellä sellainen kapine on tomaattileikkuri. Varmaan kätevä mutta terävällä veitsellä leikkuu sujuu oikein hyvin.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuten tuossa yllä selitinkin, niin oman määritelmäni mukaan turhake™ voi olla silti erittäin paljon hyödyksi ja käytössä eli turhake ei välttämättä ole lainkaan turha ja jää kaapinpohjalle. Mutta sellainen turhake on tietysti myös turha, jota ei tule käytettyä.

   Poista
 8. Onnea nelivuotiaalle! Toivoisin postauksia lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden säilytyksestä ja kaupungilla kulkemisesta ja tekemisestä lapsen kanssa. Keittiöturhakkeen miettiminen on vaikeaa, kun mieleen tulee vain asioita, joita tarvitsisi, eikä täysin tarpeellinen härpäke kai ole turhake? Mutta ehkä valkosipulinkuorija tai automaattinen sitruspuristin olisivat mieluisimmat.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhake voi olla toiselle turha ja toiselle tarpeellinen. Meillä ainakin moni turhake on käytössä päivittäin eli turhia ne eivät ole, mutta ilmankin pärjäisi.

   Tavaroiden säilytyksestä en ehkä kehtaa postata... Tai ehkä tuon inhorealismi-avainsanan alla. Minä nimittäin en ole mikään paras kaappien ja laatikoiden ylläpitäjä. Kaupungilla kulkemista sen sijaan harrastan paljon, joten siitä voisi postata!

   Poista
  2. Turhakkeista inspiroituneena hommasin yhdestä pop-up-keittiötavarakaupan loppualesta hauskuuksia köökkiin: B:n mallisen piparimuotin, sydämenmallisen kananmunanpaistomuotin ja minilettupannun. :) Jee!

   Inhorealismia kehiin vaan! Ainakin muistelen, että olit järjestänyt Bonbonin vaipanvaihtopisteen tosi näppärästi.

   MB

   Poista
 9. Onnea blog(gar)ille merkkipäivän johdosta! :) Hauskasti kirjoitat -tästäkin aiheesta.

  Mulla tuli jo aiemmin mieleen, että voisit kirjoittaa liinajutuista lisää. Toki tämä toive on ihan vain itsekäs: enhän tiedä, kuinka paljon sulla on muita, joilla on myös Bonskun ikäinen vauva ja jotka siinä mielessä hyötyisivät sidontavinkeistä. ;) Jos arvelet, ettei aiheesta ole postaukseksi, voit vinkata myös täällä kommenttien puolella, että mitkä on tän hetken parhaat sidonnat! Netin vinkkikirjo on niin hirveän laaja, etten sieltä osaa lähteä hakemaan. Saati että jaksaisi testata kaikkia niitä sitten itse... :D

  Keittiöturhakkeista aina välillä houkuttaisi sellaiset ruohosipulisakset ja sellainen lastan mallinen varrellinen juustoraastin (plääh, mikä kuvaus! Turhake se olisi siksi, että sama homma hoituu jo olemassa olevalla raastimella). Meidän perheen keittiöturhake on mr Piin ostama limsapullon kahva/kaatonokka, joka ruuvataan korkin tilalle. Ja siinä on siis sitten kahva ja putki, josta limsa kaadetaan mukiin. Lapset sen innoissaan kantavat pöytään, jos joskus on vieraiden aikaan limsaa tarjolla. Tietävät, että se herättää kummastelua. (Ja äidin silmien pyörittelyä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kerrankin minulta toivotaan jotain liina-aiheista! Perhepiiri alkaa olla jo kurkkuaan myöten täynnä. Wrap you in love -niminen bloggaaja tekee huippuja sidontatutoriaaleja. Nyt käytän eniten ihan kietaisuristiä edessä, välillä masureppua ja kotona selässä perusreppua. Muumio (double hammock) on harjoituksen alla.

   Joo, sellaiset ruohosipulisakset olisi huiput! Mutta tuo limsapullon kaatonokka kuulostaa kyllä turhakkeiden turhakkeelta, mutta lapset varmaan tykkäävät kyllä! :D

   Poista
 10. Lämpimät onnittelut!
  Itselleni tuli myös mieleen siivous-aihe...varmaan ajankohtainen, kun katselen ympärilleni;D
  Hmm lempiturhake...sodasteameriä mukulat ovat halunneet jo pitkään ja ei se varmaan niin turhake loppupeleissä olisikaan,samaten tuo juustomuotti on niin kaunis ettei se VOI olla turhake...ehkäpä valkosipulinpuristin, koska inhoan jos kädet haisee valkosipulille.
  amto(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivouksesta täytyy siis kirjoittaa! Se onkin mielenkiintoinen aihe, sillä blogikuvat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta rajattuja.

   Me tykkäämme tuosta sodastreamerista kyllä, limsaa ei kyllä olla tehty kuin kerran, mutta kuplavettä menee kyllä paljon!

   Poista
 11. 1. Postaustoiveena on "meidän päivä"-tyyppiset postaukset, ne on aina niin kivoja.
  2. Haluaisin itselleni sellaisen banaanin säilytyskotelon. :D Ei vaan ole tullut hankittua, vaikka tuskin maksais edes paria euroa enempää.

  Paljon onnea blogillesi! :)
  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postaustoiveesta! Meillä on parikin banaanikoteloa. Ne ovat kyllä käteviä, jos banaanin joutuu survomaan jonnekin kassin uumeniin.

   Poista
 12. Onnea vaan ja kaikki sisustukseen liittyvä on kivaa lukea. Ja meiän turhake on siivutuskone sitä ilman pärjäisi ei tule paljon käytettyä. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Onnea synttäreistä! On ollut hauskaa olla mukana tähän asti, ja jatkossakin on! 8)

  VastaaPoista
 14. Hyvää synttäriä blogille! Ehdinpäs kommentoida ennen kuin arvonta sulkeutuu!

  Viisaita sanoja postauksessa ja oon kyllä ihan samaa mieltä - tärkeimmät blogista saadut asiat eivät ole yhteistyöjuttuja, vaan juurikin aineettomia asioita: mm. ideoita ja inspiraatiota, mukavia tuttavuuksia ja omaa aikaa sekä uuden oppimista.

  Unelmakoti oli hyvä postaustoive tuolla yllä, mä komppaan sitä!

  Keittiöturhakkeista, joita haluaisin, mieluisin olisi varmaan sellainen omenanpilkkoja. :D Olen vasta viime aikoina innostunut enemmän omenoiden syömisestä ja sellainen omenansiivutuspurkki olisi huikea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, unelmakotipostaus on kehitteillä aivojen sopukoissa. Ehkä tämä postaus rohkaisee ajattelemaan asiaa muutenkin enemmän.

   Omenanpilkkoja on erityisen kätevä syksyllä, jos tekee omenahyvettä tai hilloa. Helpottaa paljon!

   Poista
 15. Hauskoja nämä keittiöturhakkeet. Oma suosikkini on Fiskarsin hedelmäkuorija (avokadoille varmaan tarkoitettu), näyttää mitättömälle mutta toimii hyvin.
  Postausideoita, hmm... länsisuomalaisena tykkään lukea Turku-vinkkejä; tapahtumia, kauppoja, kahviloita, tekemistä....
  Onnea blogisynttäreiden johdosta, itsellä ensimmäinenkin blogivuosipäivä on vasta kaukana tulevaisuudessa ja neljä vuotta tuntuu ihan huikealle saavutukselle.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakkaset laskivat, niin pääsee taas Bonskun kanssa kiertelemään Turkua. Turku-aiheisia postauksia on työn alla, mutta vähän vielä kestää, kun pitää kierrellä paiaksta toiseen.

   Täytyykin kurkata blogiasi!

   Poista
 16. Toivon postausta, jossa kerrottaisiin työstäsi, siis sen menetelmistä ja sen sellaisesta. Tosin en muista, oletko joskus rajannut tämän alueen blogin ulkopuolelle.

  Uudeksi keittiöturhakkeeksi toivon ehdottomasti saavani arvonnassa mysteerikeittiöturhakkeen, koska yllätykset ovat jännittäviä.

  Minulla ovat muuten ne ensimmäisenä vuonna maalaamani purkit pikkuhiljaa jotenkin rapistumassa, joten ehkä näin käy tai on käynyt sinunkin purkeillesi. Siis se maali kestää savipurkin päällä korkeintaan kolme vuotta. Se on kaksi vuotta enemmän kuin alunperin ajattelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Ehkäpä rajaan kuitenkin työn blogin ulkopuolelle. Mutta suosittelen tutustumaan vaikkapa http://puhettaterapeutista.fi/ -blogia. Siellä pääsee hyvin tutustumaan hauskoihin ideoihin.

   Kääk, en ole ainakaan vielä huomannut maalin rapistuvan, mutta purkit taitavat nyt olla talviteloilla. Keväämmällä nähdään, miten on käynyt. Pitkään niistä on kuitenkin ollut iloa!

   Poista
 17. Onnea! Blogisi on aina hauskaa luettavaa. Hymähtelen lukiessani. Vaikka kirjoitat asiaa, on siinä aina pieni humoristinen vivahde.
  Kodin säilytysratkaisuista toivoisin blogia.
  Minusta ehdoton turhake keittiössä on popcorn-kone. Sodatream-laite ei ole ollenkaan turhake; sellaisen voisin haluta.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että blogi on hauskaa luettavaa!

   Kommenttisi eksyi viime vuotiseen synttäripostaukseen, mutta eipä haittaa. Olet mukana myös tämän vuotisessa arvonnassa! :)

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.