lauantai 6. helmikuuta 2016

Bonskun garderoobi ja vastauksia avoimiin kysymyksiin

Vajaa vuosi sitten esitin muutamia avoimia kysymyksiä äitiys- ja vauvanvaatteisiin liittyen. Silloin kysymyksistä osa sai vastauksen, osa jäi vaille vastausta. Nyt sentän olen saanut vastauksen myös muutamiin uusiin kysymyksiin. Kyllä tämä on oppimista tämä vauvaelämä! Tässä alla esittämäni kysymykset ja vastauksia niihin:

Miksi niin monet äitiysvaatteet ovat niin ankean värisiä?

En edelleenkään tiedä, mutta onneksi kivojakin löytyy ja luovuudella ja hyvällä tuurilla kovin montaa äitiysvaatetta ei tarvitse edes ostaa. Henkkamaukan osasto on kyllä edelleen superankeaa, joskaan en ole siellä viimeaikoina käynyt. 

Miksi silti olen nähnyt kaupungilla ihmisillä päällä kivoja äitiysvaatteita?

Koska ihmiset ovat luovia ja osaavat hyödyntää ihan tavallisia vaatteita, ja koska kivojakin äitiysvaatteita löytyy. 

Miksi kaikki kivannäköiset löytämäni äitiysvaatteet ovat niin kalliita?

Toki osa hinnasta ehkä selittyy rajallisella kuluttajaryhmällä, mutta ainakin Boobin-paidat ovat olleet hintansa väärttejä ja lisäksi luomupuuvillaa. Suurimman san tosin olen bongannut alesta ja käytettynä ja olen säästänyt pitkän pennin. 

Miksi kaikki imetysvaatteet ovat raidallisia? 

Koska raidat ovat aina tyylikkäitä ja raidoissa luukkua tai muuta imetyssysteemiä ei huomaa yhtä selvästi kuin yksivärisestä. Suosikki-imetyspaitani on Boobin raitapaita.

Mihin tarvitaan ÄITIYSboleroa, joka muutoinkin ulottuisi vain rintojen alle?

NO EN EDELLEENKÄÄN TIEDÄ!

 Entä mihin tarvitaan ÄITIYSvillatakkia, jossa ei ole edes nappeja? 

Se ei ole tyhmä hormonihöyryissä joka myy, vaan se joka ostaa...

Miksi vauvoille on vain hyvin stereotyyppisiä tyttö- ja poikavaatteita, vaikka nykyään niin kohkataan sukupuolisensitiivisyydestä? 

Tähän en ole vielä saanut aivan selvää vastausta, mutta liittyisiköhän se siihen, että koska vauvat näyttävät niin kovin samanlaisilta, ainoa ero tehdään vaatteiden välillä. 

Missä ovat kaikki karkkisväriset vauvanvaatteet?

Tähän onnekseni voin vastata, että Bonbonin vaatekaapissa!

Bonskulla on koko ikänsä ollut minusta aivan ihania vaatteita ja suurimmasta osasta on kiittäminen isovanhempia ja muita läheisiä. Jonkin verran kirppisvaatteita ja muutamia uusia olin hankkinut itsekin, mutta kyllä suurin osa Bonskun vaatteista on kerääntynyt pikkuhiljaa lahjoina. 

En osaa sanoa, miten olisin pukenut tyttölapsen, olisinko käyttänyt hempeämpiä sävyjä? Mutta nyt ainakin olen monen ihanan vaatteen kohdalla huokaissut, että onneksi saatiin poika, kun tätäkään ei olisi tullut tytölle hankittua! (Vaikka oikeasti sillä nyt ei ole yhtään mitään väliä.) Vaikka välillä sitä haaveilee mekoista, ja symppasin mielessäni taannoin Turun Tildaa, niin sitä on kyllä oppinut näkemään ja bongaamaan ne helmet pojille. 

Muut vaatteet ovat Polarn o Pyretin, mutta oikeanpuoleinen villapaita on mummun löytö Kappahlista. Keskimmäinen haalariasu on ollut pitkään suosikkini ja taitettavien hihojen ja lahkeiden ansiosta on mennyt pitkään.

Vähän yllättäen suosikkimerkiksi on noussut Polarn o pyret. Merkki oli jonkin verran tuttu jo etukäteen ja yhdet housut Bonbonille hankittiinkin jo ennen syntymää. Po.pin tyyli vaan iskee ja sieltä löytyy paljon hauskoja ja laadukkaita vaatteita jujulla. Ne klassiset puna- ja sinivalkoraidalliset eivät ehkä niinkään ole meidän tyyliä, mutta monet muut kyllä. 

Riemunkirjavaa riemulista. Sukkahousut ovat maailman kätevin vaate! Näin talvella olemme kyllä niiden sijaan käyttäneet Bonskulla villahousuja. Body ja sukkikset Villervallan ja haalari Maxomorron.

Taisi olla MB, joka vinkkasi minulle Riemuli-kaupasta, joka löytyy Skanssista ja nettikauppakin heillä on. Se kauppa on aivan pullollaan väriä ja merkkejä, joita ei joka kaupassa myydä. Olen ihastunut ainakin Villervallan ja Maxomorron vaatteisiin, joita olen sieltä ostanut. Villervallan värikkäät sukkikset ovat kestäneet Bonskulla monta kuukautta ja Maxomorron söpö haalariasu on ollut pelastus pakkasen kylmettämillä lattioilla. Haalareissa vaan kannattaa katsoa, että vetoketju yltää riittävän pitkälle lahkeeseen. Ystäviltä lainassa oleva toinen Maxomorron haalari on jäänyt käyttämättä, kun vetskari on liian lyhyt ja vaipanvaihto siksi hankalaa.

Marketti voittaa Marimekon! Reunimmaiset ovat Marimekon 68-kokoa ja Hilla-merkkinen body on myös 68. Mallin eron huomannee jo kuvasta. Plyysiraitapaita on Lotta&Lassi -merkkinen. Hillassa bonusta on kotimaisuus ja luomupuuvilla. 

Vielä enemmän yllättäen markettikama eli ihan Ciraf, Lotta&Lassi sekä Hilla-merkkiset vaatteet ovat olleet kauniita, värikkäitä ja laadukkaitakin. Huomasin äsken, että Emonen oli näistä merkeistä vinkannut tuolla alkuperäisessä kysymyspostauksessa. Nämä ovat hyviä ja kivoja perusvaatteita, jotka sopivat niin tytöille kuin pojille. Nämä merkit ovat toimineet paljon paremmin kuin Marimekko, josta joku varoittelikin. Trikoobodyjen värit ovat haalistuneet ja bodyt ovat olleet aivan väärän mallisia, lyhyitä ja leveitä ja jääneet siksi pieniksi ennen aikojaan.

Ylhäällä Slugs & Snails-sukkikset, oranssit housut Cirafin, viereiset kirppis-henkkamaukka, siniset Lotta&Lassi, Omppuhousut Me&I:n joustofroteeta ja vaaleanvihreät kirppis-Maurikunnakset.

Jotenkin olin ajatellut käyttäväni vauvalla enemmän "oikeita vaatteita", kuten pieniä söpöjä farkkuja sun muita. Vauvaisat lököhousut eivät etukäteen iskeneet. No, kaikki vähänkään slimmimmät housut eivät meidän kestopepulle ole istuneet, vaikka muuten Bonsku onkin hoikkeliini. Ja aika nopsaan huomasin, että sellaiset lökö-plyysihousut pukevat vauvoja erinomaisesti. Plyysi pysyy siistinä ja on materiaalina kaunis. Myös muutamat onnistuneet joustofroteehousut meillä on ollut käytössä. Sen sijaan potkuhousuja, varsinkaan terällisiä, en oppinut käyttämään. Hankalia kuin mitkä! 

Bonbonin juhlalookia. Farkkuhaalarit ovat kyllä arkikäytössäkin. Kaikki muut paitsi keltaiset sammarit ovat isovanhempien Puolan tuliaisia, Cool club ja Baby club -merkkisiä. Keltaiset housut ovat Bogin Stockalta. 

Vaikka arkena puenkin Bonskun käytänöllisesti, niin juhlissa en ole voinut vastustaa kiusausta pukea Bonbon pikkumieheksi. Äitini löysi Puolan matkalta muutaman söpön kauluspaidan ja pikkuisen slipoverin. Niitä olemme sitten yhdistelleet sinapinkeltaisiin sammareihin, jotka ovat nyt jonkin aikaa toimineet Bonsku pyhähousuina.


Täytyy myöntää, että on Bonbonille tainnut kertyä vaatteita yli tarpeen, vaikka tosiaan en edes muista koska olisin viimeksi itse ostanut hänelle jotakin. "Onneksi" tällä hetkellä lähes kaikki vaatteet pääsevät kyllä aktiivikäyttön, kun kiinteät ruoat teettävät enemmän sotkua. Vaikka äitiydessä hienoimmat jutut liittyvät ihan muihin juttuihin kuin vaatteisiin, niin onhan se aika ihanaa, että joka päivä saa pukea maailman suloisinta vauvaa! Iloitsen joka kerta, kun saan miettiä, että mitkä ihanat vaatteet tällä kertaa Bonskulle laitan. Ja vaikka vaatteita olisi syystä tai toisesta vähemmän, niin iloitsisin niistäkin. Ei se määrä, vaan ne värit!

Onko sinulla vielä uusia lastenvaatevinkkejä?

P.S. Arvontavoittajat: pahoittelen, etten ole vieläkään saanut palkintoja lähtemään. Laitan postiin pian!

17 kommenttia:

  1. Olen aina ollut plyysin ystävä vauvanvaatteissa. Se kestää pesua mainiosti kerta toisensa jälkeen eikä ole koskaan ryppyisen näköinen. Lisäksi plyysin pinta saa värit hehkumaan kauniimmin kuin trikoo.

    Kyllä Bonskulla melkoisen hyvä vaatevarasto on. Silti kyllä kädet jo syyhyävät, että mitä seuraavaksi ostaisin.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että plyysi kestää hyvänä ja siistinä. Trikoo kulahtaa paljon nopeammin.

      Hahah, onneksi lapset kasvavat, joten pian saa/joutuu taas ostamaan lisää. Etukäteen mietin, miten sitä sitten viitsii koko ajan olla ostamassa vaatteita. No, a) kyllä sitä viitsii ja b) ei tarvitse, kun lahjoina ja lahjoituksina saa niin paljon!

      Poista
  2. Suomalaisia kivan näköisiä lastenvaatemerkkejä ovat myös JesperJUNIORin Nalle ja Mini Nicolas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JesperJuniorin jokin vaate meillä taitaa ollakin, mutta Mini Nicolas ei ole tuttu. Kiitos vinkeistä!

      Poista
  3. Kannattaa tutustua myös esim. seuraaviin merkkeihin/valmistajiin: Paapii, NOSH, Silverjungle, Design Ninetta ja Mussukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa onkin tuttuja nimeltä, mutta en ole kovin tarkasti tutustunut valikoimiin! Täytynee tutustua, kun taas tarvitaan garderoobin täytettä.

      Poista
  4. Alimman kuvan oikeanpuolimmaisimmassa asukokonaisuudessa Bonsku näyttää varmasti aivan isänsä kopiolta. Tyylissä on nimittäin jotain tuttua :)

    A-T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh, kieltämättä isä ja poika ovat aika samiksia. Joku meille viime pyhänä heittikin, että nyt on haastetta lisää, kun pitää kolmen ihmisen asut koordinoida. No, ei onneksi sentään koordinoida, mutta välillä asut osuu sattumalta nappiin.

      Poista
  5. Ihania vaatteita Bonbonilla!
    Myös raumalaisella Hellapuulla on tosi värikkäitä ja laadukkaita vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hellapuun myymälässä kävinkin kesällä, pitää tehdä uusi visiitti, sillä silloin ei vielä tarttunut mitään mukaan. Kauniita ovat kyllä, mutta sillä hetkellä ei ollut sopivia tarjolla.

      Poista
  6. Ihania vaatteita! :) Kyllä luulen, että vaikka Bonsku olisi ollut tyttö, vaatekaappi olisi näyttänyt pitkälti samanlaiselta. Ainakin tässä esitellyt vaateyksilöt ovat kaikki sellaisia, joita HB voisi hyvin käyttää. Hänen todellinen garderoobinsa on kuitenkin hempeämpi, koska ollaan saatu niin paljon ystävien lapsien vanhoja vaatteita, kun taas mitä itse taas olen hommannut, on kirkkaampaa väritykseltään.

    MB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edit edelliseen, siis ystävien värimieltymykset ovat ilmeisen hempeämpiä, koska heiltä saadut vaatteet eivät ole niin kirkkaita väreiltään. Mutta somia yhtä kaikki.

      Voi olla että alimman kuvan paita+slipoveri-yhdistelmä olisi jäänyt meillä käyttämättä, mutta muita olisin pukenut ilolla tyttärelle.

      MB

      Poista
    2. Jep, varmasti väritys ainakin olisi hyvin samanlainen, ehkä enemmän rakastamaani pinkkiä olisi tytöllä. Ja mekkoja, ihania mekkoja! Pojille käytetyissä vaatteissa löytyy useimmiten turhan paljon harmaita ja siniharmaita sävyjä, jos tytöille on tarjolla hempeitä.

      Muutamat tietyt suloisuudet, kuten kesän sortsihaalarit ja juuri nuo paita+slipari-yhdistelmät olisivat tytön kanssa jääneet kokeilematta.

      Poista
  7. Tää oli kyllä hauska postaus. :)

    P.S. Arvontavoittaja kiittää ja kumartaa voitoista, keksin kyllä helpostikin käyttöä noille "turhakkeille". :) :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit, sekä postauksesta että turhakkeista! Teenkin niistä kohta oman postauksensa.

      Poista
  8. Voi miten herkkuja vaatteita Bonskulla! Meillä suositaan lökäpöksyjä molemmilla lapsilla (ja isompi on kohta jo kuusivuotias) ja farkkuja käytetään yleensä vain jossain "kaupungilla", :) Toki pienempi sai kylläkin syksyllä tyttöjen osastolta kolmet mustat legginsit, jotka ovat olleet tosi hyvät tänä talvena. Ja hei, ei niistä kyllä näe, onko ne tytöille vai pojille. :D Kapeat housut vaan ovat kätevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti koluan tulevaisuudessa myös tyttöjen osastoja, sillä sieltäkin tekee löytöjä myös pojille. Lökärit on helpot ja mukavat arkena, hyvä että niitä saa isommillekin lapsille!

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.