torstai 11. helmikuuta 2016

Mysteeriturhakkeidenpaljastus

Huhheijaa, kiirettä pitää! Näin kotona vauvan kanssa muutamakin ylimääräinen ohjelmanumero viikossa tuntuu pistävän pakan sekaisin ja huomaan, etten ole ollenkaan niin järjestelmällinen ihminen kuin olen kuvitellut olevani. No, ei se mitään, onneksi kaikki menot ovat olleet mukavia, mutta koneen äärelle en ole ehtinyt istahtaa. Osa onkin seurannut Instragramin puolella Operaatio karkkikäärettä (joka ei ole uusi vauva, vaikka näin äkkiseltään siltä kuulostaakin), joka on yksi osasyyllinen blogihiljaisuuteen. Siitä lisää ensi viikolla. Nyt sen sijaan on aika paljastaa blogiarvonnan mysteeriturhakkeet, jotka ovat tällä viikolla ehtineet koteihinsa. 

Halusin ostaa kummallekin voittajalle erilaiset turhakkeet. Marssin siis pariin keittiötarvikeliikkeiseen ja etsin käsiini jotain mahdolismman turhaa, muttei kuitenkaan liian turhaa. En esittele turhakkeita sen tarkemmin, vaan saatte itse pohtia niiden käyttötarkoitusta. Oikeat vastaukset laitan kuvien alle niin, että ne tulevat näkyviin, kun maalaa tekstin hiirellä. 

Oikeasta lusikan voi asettaa vaikka oliivi- tai hillosipulipurkin reunalle ja kun oliiveja nostelee purkista pois, neste valuu kätevästi purkkiin. 

Ensimmäinen turhake on reiällinen, vääntynyt lusikka. Mitä ihmettä, kirppikseltäkö minä tämän hommasin? Vai ehtikö Bonbon jo vääntää varren mutkalle? Ainakin hän kohtelee lusikoita yleensä melko kaltoin. Hieman pitkävartista teelusikkaa suuremman lusikan avulla voi tietenkin vaikka yrittää laihduttaa, sillä puolet keitosta valuu pois. 

Kyseessä on tietenkin kirsikan- tai oliivinkivenpoistaja. Varmistin myyjältä, että tämän pitäisi oikeasti toimia. Toivotaan!

Toinen turhake on vielä edellistäkin käsittämättömämpi. Nitojan ja rei'ittimen yhdistelmä?  Minikokoinen spagettimitta? Tai minidonitsin rei'itin? Jonkinlaiset epäonnistuneet pihdit? En kyllä ole varma, tunnistaisinko oikeasti mikä tämä laite on, ellen tietäisi. Ehkä sentään. Vaikka ei tämä ole mikään uusi keksintö, muistan elävästi että tällainen oli esillä eräässä museossa lapsuudessani. Vanhojen tavaroiden näyttelystä piti etsiä tämä nimenomainen laite ja kun sen löysi, sai palkinnon. 

Myyjän mukaan vispilöillä voi vispata jotain hienoa kastiketta tai sitten poistaa kuplat shampanjasta. Miten ylevää!


Sujautin paketteihin myös minikokoiset vispilät. Niiden ulkomuoto lienee niin tuttu, ettei haittaa vaikka sen spoilasinkin. Sitä en sen sijaan aio tässä kertoa, mitä myyjä ehdotti niiden käyttötarkoitukseksi. Sen saatte keksiä itse! Bonbon keksi jo, että niillä voi soittaa, sillä soittaahan iskäkin vispilöillä (eräänlaisilla rumpukapuloilla). Taitaisivat vaan rumpukalvot paukahtaa ihan rikki näillä vempeleillä!

Bonskun käsistä voi tarkistaa kokoluokan. 


Onnea vielä voittajille ja toivottavasti molemmat paketit pääsivät perille asti!

6 kommenttia:

 1. Pikku vispilä on söpö. Sitä voisi käyttää vaikka munakkaan valmistuksessa, kun siinä on yleensä vain parisen munaa.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sinun kuuluisaa munakokkeliasi saisi hyvin tällä vatkattua.

   Poista
 2. Hihi, hienot turhakkeet! :D Pitäisikin mennä pitkästä aikaa pyörimään keittiöpuolelle johonkin isoon tavarataloon. Sieltä löytää aina niin paljon tavaroita, joita ei tiennyt tarvitsevansa ennen kuin löytää ne hyllystä! Hyvin harvoin mitään tulee kyllä ostettua, mutta tavaroita on hauska ihmetellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keittiöosastoilla ja pienissä keittiötarvikepuodeissa tulee aina uusia löytöjä ja "tarpeita".

   Poista
 3. Kiitos, paketti pääsi perille! Vispilää voisi käyttää samppanjavispilänä. Tosin en ole koskaan tajunnut, että miksi kuoharista pitää vispata ne kuohut pois; eikö niistä kuplista siinä juuri makseta..? Eikun siis, olenko ymmärtänyt väärinpäin; tehdäänkö sillä vispilällä lisää niitä kuplia eli nostetaan juoman arvoa? Kuohuviiniä useammin tässä taloudessa tehdään munakkaita, joten pikkuinen taitaa päästä useammin kananmunan vatkaushommiin kuin kuohuviiniin kylpemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että paketti pääsi perille! Minäkään en ole ymmärtänyt kuplien poistamisen ideaa, sillä olen luullut, että kuplat ovat kuovuviinin ja samppanjan juttu. No, mene ja tiedä. Ehkä kuplien poistamisella pyritään ehkäisemään epähienoja röyhtäyksiä.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.