lauantai 5. maaliskuuta 2016

Aurinkoinspis"

Olohuoneessa on jälleen uusvanhaa sisustusta. Tällä kertaa en hankkinut yhtään uutta tyynyä!


Aurinko on tainnut saada yhden jos toisenkin heräämään talvihorroksesta ja on ollut ihana kuunnella ihmisten ihastelua kauniista säästä. Yleensä kun sitä vaan päivitellään, miten on liian kylmä tai kuuma, liian paljon tai liian vähän lunta. Liian talvi tai ei talvea ollenkaan. No, nyt ainakin on ollut oikein mallikkaan kaunis kevättalvi. Auringosta innostuneena sain tällä viikolla sisustusinspiraatiopuuskan ja sain kotona pitkästä aikaan jotain aikaiseksi. Päivät kun kuluvat yleensä löllötellessä, kyläluutina ja ihan vaan arjen askareissa. Annoin sisustusinspiksen muhia hetken mielessäni ja sitten toteutin sen (lähes) kertarysäyksellä. Tottapuhuakseni tänään ei kyllä aurinko paista, mutta sisustuksen viimeistelin jo aiemmin tällä viikolla.

Valitsin värilasikokoelmastani kaikkein keväisimmät ja asettelin liinavaatekaapin päälle. Tai siis Haisukaapin päälle. 

Makuuhuonekin sai uuden ilmeen vanhoista tyynyistä. Tai no, toisen jäänsinisen tyynyn ostin alesta alkuvuodesta.

Pitkään makkarissa on vallinnut lime-pinkki-värimaailma vähän vaihtuvin maustein. Niin ei ole ollut aina, vaan blogin alkuaikoina makuuhuoneessa oli turkoosia ja vihertävää. Tyynyvalikoima on vuosien varrella karttunut ja nyt löytyi uusi, raikas yhdistelmä ja värit palautuivat turkoosi-vihreä-akselille. Myös matchy-matchy-ruusutyyny pääsi taas esiin. Viime vuonna hankittu taulukin sopii joukkoon mukavasti. Bonbonin nurkkaus sen sijaan entistäkin värikkäämpi. Miellän sen vähän eri saarekkeeksi, niin ei haittaa, vaikka värit ei ihan mätsääkään. Myös Bonbon mieltää sängyn eri saarekkeeksi ja välillä protestoi sinne siirtämistä. Hän varmaan ajattelee, että me nukumme hänen sängyssään, eikä hän meidän sängyssämme. Ja taitaa olla oikeassa, hänellä nyt vaan sattuu olemaan kaksi sänkyä.

Jumppapallolle en aio tehdä uutta päällistä, vaikkei se enää soinnukaan täydellisesti sisustukseen. 
Bonskun nurkka. Parasta on kurotella yöpöydällä olevia asioita pinnojen välistä. 

Olohuoneeseen keksin herkullisen yhdistelmän. sitruunan keltaista ja pinkkiä. En käsitä, miten en ole ennen yhdistänyt näitä keskenään! Piskett ja Pollar pääsivät sohvalle, tähän asti he ovat majailleen makkarissa. Olohuoneen sisutukseen on myös lisätty kirkkaita yksityiskohtia lelujen muodossa. Äitini löysi kivat, keltaiset muovikorit jostain marketista ja ne ovat olleet ihan loistavat. Koppa täyteen leluja, koppa kumoon lattialle ja Bonbon kopan ääreen. Aamukahvit pelastetttu!
Piskett ja Pollar köllöttelevät nyt tyytyväisinä olkkarin sohvalla. 

Lattioiden sisustaja työssään.

Muitakin käytännön sisustuselementtejä on tullut hankittua, lähinnä juuri erilaisia säilytyskoreja. Miehen epämääräiselle kenkäpinolle hankittiin säilytyskopaksi rottinkinen valkoinen kori. Minä puolestani yritän pitä omia epmääräisiä saapaskasojani ruodussa muuten. Muuta eteisroipetta varten taas kaksi tummansini-valkoraidallista koria, jotka myös kätevästi blokkaavat tien keittiöstä eteiseen. Bonbonin mielestä on ehdottomasti päästävä eteiseen ja erityisesti kenkiä nuolemaan/roskapussille/portaista, jos keittiössä on tarkoitus tehdä ruokaa.

Inhoan miehen kenkäkasoja lattialla, vaikka oikeasti omat saappaani ovat vielä pahemmassa kasassa... Miten sitä omat sotkut eivät ole ollenkaan niin häiritseviä?

Uusi, toistaiseksi vauvankestävä säilytysporttiratkaisu.

Tietysti vähän kukkiakin piti hankkia jo. Narsissit tuovat kevään! Tai oikeastaan kevättalven, sillä en ole vielä valmis päästämään talvesta kokonaan irti. Onneksi vielä on lunta. Kesän jälkeen kukkien kastelu unohtui tyystin, eikä onneksi talvella callunoita tarvinnutkaan kastella. Nyt täytyy ottaa itse niskasta kiinni... Se vaan unohtuu niin herkästi, kun on paljon muuta mietittävää.

Narsissit ja krookukset säkäisevät vanhat callunat. Olisin heittänyt ne pois, elleivät ne olisi olleet jäätyneet kiinni purkkiin!

Tällä kertaa sain sisustutusprojektin (heh, kuulostaapa mittavalta) vietyä loppuun parissa päivässä, mutta välillä olen kyllä ollut melkoisen laiska kodin suhteen, mikä lienee ymmärrettävää. Lisäksi Bonbon on innokas sisustaja myös. Lelujen levittämisen lisäksi hänestä uusin trendi on täyttää keittiön lattia tyhjillä hillopurkeilla. Niitä on ihana vierittää milloin minnekin. Myös keittiöpyyhkeitä on kiva järjestellä. Katsotaan, millainen sisustaja hänestä kasvaakaan. 

Oletko sinä jo saanut aurinkosisustusinspiksen vai vain ahdistuksen pölyn määrästä?

12 kommenttia:

  1. Kaikki kuvat olivat ihanan aurinkoisia ja värikkäitä. Värilasikuva ja makkarin tyynykuva ovat suosikkini. Niin kuin tekstissä sanoit, taulu sopii täydellisesti tyynyjen värimaailmaan. Hyvä kun Bonsku pitää huolen lattian sisustamisesta niin äidin ei tarvitse tehdä kaikkea.


    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä taulu inspiroikin tyynyvalinnat alitajuisesti!

      Bonbonin sisustusvinkit ovat varsin erikoislaatuisia. Hänestä hillopurkit näyttävät parhaalta pöydän alla.

      Poista
  2. Ahdistus pölystä ja fasaaninkuvista ikkunassa, ne ovat toistaiseksi saldona. Mutta nyt odottaa kukkakimppu muoveissaan, että saan siivottua. Keittiön pöytäliina pitää vaihtaa ja tasoja tyhjentää. En nyt mainitse ollenkaan massiivista kaappien uudelleenjärjestelyrumbaa makuuhuoneessa...
    Kevätkukkia en ole vielä ajatellut. Taitaa pääsiäinen päästä yllättämään tänä vuonna. Herneitä laitoin kyllä jo versoomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin oikein kunnon kevätsiivous mielessä! Se olisi kyllä aika ihanaa oikeastaan. Onneksi pintasiivouksellakin saa aikaan kaunista.

      Poista
  3. Ihanan raikkaat värit! Pinkki ja sitruunankeltainen sopivat hyvin yhteen - mä olen vähän kallistumassa siihen, että mitkä tahansa värit näyttävät yhdessä hyvältä, jos vain ovat samaa sävyastetta (esim. murrettuja / kirkkaita / pastelleja siis tarkoitan). Mulla myös kevät todellakin saa sisustuskärpäsen pörräämään! Ihana saada värejä ja valoa kotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on jänniä, minustakin monesti samantyyliset sävyt sopivat yhteen. Toisaalta muistan, että lukion kuvisopettaja osoitti, että jos värit ovat tasan samaa sävyastetta, ne voivat näyttää ihan karmeilta yhdessä. Värit ikään kuin "särisivät" jos sävyt olivat liian samaa tunmuusastetta. Mikähän senkin aiheuttaa.

      Poista
  4. Ihanan blogin löysin viikonloppu ringistä! Taidanpa jäädä lukemaan tätä. :)
    Ihania aarteita sulla haisukaapin päällä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, kommenttisi oli jäänyt huomaamatta! Tervetuloa lukemaan ja kiva jos viihdyt!

      Poista
  5. Mä olen itse tylsä valkoisen ystävä, mutta nämä kuvat kyllä kieltämättä laittaa hymyn huulille! Ihanan sööttiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka ei valkoinenkaan ole välttämättä ollenkaan tylsä. Onneksi on erilaisia tyylejä!

      Poista
  6. Mitä väriloistoa täällä sun blogissa! Ihanaa. Tupsahdin paikalle Kivempi blogin viikonlopun linkkiringin kautta. Kiva blogi sulla.

    Pöly kevätauringon valaisemilla pinnoilla kyllä pikkuisen harmittaa, vaikka sille voisi jotain tehdäkin. Just nyt on ihan ok sen puoleen, aurinko on pilvessä ;) Mutta värit ovat parhautta aina.

    Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentistasi! Hauskaa, että tänne on viime aikoina löytänyt uutta porukkaa!

      Pöly on kyllä varsinainen riesa, etenkin kun meillä on vähän epäselvyyttä, kumman hommiin pölyjen pyyhkiminen kuuluu. :D

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.