keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Vastauspostaus

Bonbon on saateltu höyhensaarille (ainakin hetkeksi, yleensä hän herää vielä vähintään kerran ennen kuin pääsen itse nukkumaan), mies katsoo jalkapalloa ja minulla on hetki aikaa koneen seurassa. Voi olla, etten saa tätä postausta kerralla valmiiksi, mutta näissä tunnelmissa aloitan. Olen miettinyt vastauksia kysymyksiinne, kiitos niistä kaikista! Osaan olisi voinut vastata kokonaisen oman postauksen verran, mutta pyrin nyt vastaamaan kaikkiin ainakin lyhyesti. 

Bonbon on muuttunut passiivisesta sotkijasta aktiiviseksi. 


- Mitä tekisit, jos viettäisit päivän Bonbonittomassa maailmassa? 

Juuri nyt sormeni syyhyäisivät päästä järjestelmään kotia uuteen uskoon ja pistämään tavaraa kiertoon ilman häiriötekijöitä. Onnistuu se näinkin, mutta pieni apulainen sekoittaa paikkoja yhtä nopeasti kuin ehdin niitä siivota. Tai vaihtoehtoisesti voisin lähteä kävelemään päämäärättömästi jossain ihanassa kaupungissa ihan vain omissa oloissani välittämättä kenenkään muun aikatauluista. Onneksi lastenhoitoavulla nämä molemmat ovat toteutettavissa aikanaan.

- Mitä aiot/aiotte tehdä kesällä, onko jo suunnitelmia? 


Suunnitelmissa on yksi Tallinan matka ja yhdet häät, muuten on melko avointa. Ja tietysti Bonbonin synttärit! Odotan myös sitä, että Bonbon pääsee ensimmäisen kerran uimaan. Toivottavasti hän tykkää!

- Venytätkö penniä? Jos, niin millaisissa asioissa? 


Venytän ja en venytä. Olen kyllä monessa asiassa melko pihi ja tarkka, mutta toisaalta joihinkin juttuihin satsaan. Ruokakaupassa pihistän toisesta asiasta ja panostan johonkin toiseen. Käytän myös vaatteet melko lailla loppuun, etenkin kaikki suosikkivaatteeni. Käytettynä saatan ostaa vähän kevyemmilläkin perusteilla, mutta uutena pyrin nykyisin ostamaan vain sellaista, jota tiedän käyttäväni pitkään. Sekin säästää, kun on riittävän nirso.


- Mikä olet horoskoopissasi ja oletko mielestäsi "tyypillinen sellainen"?

Olen leijona, enkä kyllä muistaakseni mitenkään tyypillinen, tai ainakin teininä (kun horoskooppeja tuli luettua) en muista koskaan samastuneeni leijonien määritelmiin. Minun on vaikea uskoa, että kaikki samaan aikaan syntyneet olisivat jotenkin samanlaisia. 


Ystävänpäivänä pihistelimme leivoksista ja teimme mukikakut. Hyvää oli!

- Onko sinulla lempiviikonpäivää?

No kyllä se taitaa olla perjantai, vaikken ole edes töissä. Silloin miehellä on vapaa aamupäivä ja se on usein meillä sellaista perheaikaa.

- Millä historian aikakaudella haluaisit elää jos saisit valita?


Monessa mielessä nykyaika on oikein hyvä kyllä, mutta ehkä voisin kokeilla elää isoisäni lapsuudessa ja nuoruudessa 1900-luvun alussa. Hän oli siis jo reilusti yli 80-vuotias kun synnyin, joten olemme eläneet aika lailla erilaisessa maailmassa.

- Minkä design-esineen tai huonekalun haluaisit saada, jos raha ei olisi este?


Oijoijoi, vaikea valinta! Ehkäpä joku upea klassikkotuoli, kuten Harry Bertoian Diamond tai hulppea kotimainen, kuten Eero Aarnion Pallo tai Kupla. 


Tämä tuoli on meidän kodissamme klassikko, sillä isoisäni on sen ostanut. 

Mikä olet ammatiltasi? 


Minulla on oikeastaan kaksi ammattia, vaikka todennäköisesti työskentelen enimmäkseen vain toisella alalla niistä. Olen lastentarhanopettaja ja puheterapeutti. Ammatilliset kysymykset olen rajannut blogin ulkopuolelle, mutta toisen ammattini arjesta voi lukea vaikkapa täällä. 

Onko sinulla suuri suku? 

Kohtuullisen suuri kaiketi, mutta ei mikään jättimäinen. Lapsuuden perheeni on pieni, sillä minulla ei ole sisaruksia, mutta tykkään sukujuhlista ja pidän serkkuihini yhteyttä. Myös miehellä on ihana suku, johon haluan pitää yhteyttä. 

Onko sulla julkkis-kavereita? 

Hauska kysymys! Mutta ei, eipä minulla taida olla julkkiksia kavereina. Tai no, kyllä minä joitain tunnettuja ihmisiä tunnen, mutta en nyt kuitenkaan sanoisi että ihan kavereita olisivat. 

Minkä haluaisit että bonbonista tulee isona?

Vastaan tähän tämmöisen lässynlää-vastauksen, että toivon hänen löytävän ammatin tai alan, jossa hän on tyytyväinen ja tulee riittävän hyvin toimeen. En ole ajatellut, että hänestä pitäisi tulla mitään tiettyä tai että pitää käydä tietynlaiset koulut. Kaikki ovat erilaisia ja oman paikan voi löytää monella tavalla. 


Serkkuni synttäritarjoiluja. Tykkään pitää yhteyttä sukuun, vaikka välillä nähtäisiin vähän harvemminkin.

Voisitko kuvitella asuvanne muualla kuin Turussa? (Missä?)

No vaikka Kaarinassa, Raisiossa tai Naantalissa! Heh, ihan rehellisesti, voisimme varmaan asua muuallakin. Talven takia haluaisin asua pohjoisempana, joku pikkukaupunkin olisi kiva tai sitten Helsingin keskusta (jos olisi rahaa).

Mutta sitten kuitenkin, meillä on täällä niin paljon ystäviä, isovanhemmat kohtuullisen välimatkan päässä, työpaikat, free-lance-hommia ja paljon muuta, että olisi aika vaikea muuttaa. Ja haluaisin mieluummin asua tässä "isossa kaupungissa", kuin noissa ensiksi mainitsemissani.

Jos saisit 500 e, mitä tekisit sillä? (Sitä ei saa säästää, vaan on käytettävä heti.)


Hahaa, taidan olla lopullisesti höyrähtänyt, kun ensimmäinen ajatukseni oli, että tietysti ostaisin jonkun hienon kantoliinan!

Mitä ohjelmia katsotte telkkarista nyt tai yleensä?


Minä katson itsekseni brittisarjoja, kuten Hakekaa kätilö, Hercule Poirot, Sherlock tai Downton abbey sekä välillä jenkkihömppää, kuten Glee tai Frendit. Yhdessä miehen kanssa olemme katsoneet mm. Modernia perhettä, Gilmoren tyttöjä (!), NCIS:ää, joskus ennenvanhaan Simpsoneita ja nyt kokeilimme aloittaa Unbreakable Kimmy Schmidt -sarjan Netflixistä. Vaihtelevaa hömppää siis.

Mitkä asiat ovat yllättäneet vauvavuodessa?Varmasti monikin, mutta päällimmäisenä se, ettei se (välttämättä) olekaan hirveässä väsymyksessä päivästä toiseen puurtamista, vaan hauskaa ja ihanaa! Vaikka tietysti välillä väsyttää myös. Olen myös yllättynyt, että vauva voi nukkua näin olemattoman vähän päiväunia ja toisaalta, että vauvan rytmi voi olla myös myöhäinen. Luulin, että kaikki vauvat nukahtavat viimeistään kasilta ja heräävät viideltä. Vauvavuodessa yllätti myös se, miten paljon kantoliinat ovat helpottaneet arkea. 

Kysymys 1: Mikä on elämän tarkoitus? 

No tietysti 42!

Kysymys 2: Täh?


Ei sentään. Oikeasti parempi vastaus elämän tarkoitukseen on Joh 3:16. 


 Minua kiinnostaisi lukea Bonskun päivärytmistä, millaisessa rytmissä tai rytmittömyydessä hänen päivänsä soljuu. Ja minuakin kiinnostaisi kuulla, mitkä asiat ovat yllättäneet elämässä vauva kanssa. Minä esimerkiksi jostain syystä oikeasti luulin, että kaikki vauvat tarvitsevat jossain vaiheessa tuttipullon, ja heti synnäriltä kotiuduttuani ryntäsin sellaisen ostamaan, koska muuten olisi iskenyt taatusti katastrofi. Käyttämättä jäi. 

Tästä voisikin taas kirjoittaa vaikka oman postauksensa! Nämä "meidän päivä" -postaukset pitää vaan suunnitella vähän etukäteen, jos meinaa kuviakin ottaa. Mutta aika peruspäivänä herätään ysin maissa yhdessä Bonskun kanssa, aamupäivä löllötellään sisällä (klo 11 päikkärit on siirtymässä myöhemmäksi), ehkä käydään puistossa ja syödään lounas. Sen jälkeen päikkäreille joko sisällä tai liinassa ulkona, jolloin voin käydä myös kaupungilla. Iskä tulee kotiin kolmen maissa, mikä on Bonskun päivän kohokohta. Toiset päikkärit ja päivällinen vaihtelevassa järjestyksessä, riippuen väsymyksestä. Ilta puuhaillaan milloin mitäkin ja kasin maissa aletaan vähitellen iltapuuhia. Toivonmukaan Bonsku nukkuu viimeistään kymmenen aikaan.

Hah, ja se samainen tuttipullo on ollut meillä käytössä ehkä kaksi kertaa, huonolla menestyksellä! 


Muki on paljon kivempi kuin tuttipullo. Vaikka taannoin mummu kyllä onnistui syöttämään Bonskua tuttipullollakin!


Tämmöisiä vastauksia keksin kysymyksiinne. Ja sain tämän valmiiksi lähes yhdeltä istumalta! Jee! Jos vielä keksit jonkun ytimekkään kysymyksen, niin kysy pois ja vastaan kommentissa!6 kommenttia:

 1. Kivoja kysymyksiä olet saanut, ja kivoja vastauksia antanut! :)

  Tuohon lapselle toivomaansa ammattiin: sama blaablaablaa, pääasia, että lapsi on onnellinen ja pitää siitä mitö tekee, mutta kun Ellu ilmoitti haluavansa isona yliopistolle rakentamaan koneita, niin sanoin kyllä ääneen, että hyvä, että et halua päiväkotiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno haave Ellulla! Minä halusin tuossa iässä balettitanssijaksi JA siivoojaksi. Aika raskaita töitä molemmat.

   Poista
 2. Hyvä tietää tuo design-suosikki. Jos voitan lotossa niin laitan Kuplan tai Pallon tilaukseen teille joululahjaksi!!


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupla ehkä mieluummin, koska on helpompi sijoitettava. Jos nyt se lottovoitto siis tulee.

   Poista
 3. Näitä oli hauska lukea. Itse halusin joskus opiskella logopediaa ja tulla puheterapeutiksi, mutta sitten tie vei muualle. Olen kyllä halunnut opiskella melkein kaikkea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla on vähän sama, että niin montaa muutakin olisin halunnut opiskella, mutta nyt olen kyllä jo aika fakkiutunut.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.