perjantai 5. elokuuta 2016

Lomahommia

Mies lomaili koko heinäkuun, joten meillä oli mahtava, yhteinen perhekesäloma. Omakin arki tuntui eri tavalla lomalta, kun hoitovastuussa oli kaksi aikuista. Loman alussa teimme väljän listan asioista, joita halusimme tehdä kesän aikana. Jos asioita ei kirjoita ylös, tulee helposti vain löllyttyä päivästä toiseen. Siinä ei toki sinänsä ole mitään vikaa, mutta löllymisen ohella halusimme tehdä yhteisiä erityisiä lomajuttuja myös.

Kesäsometusta

1. Pyöräretki

Pyöräretki ei toteutunut ehkä siinä mittakaavassa kuin olimme ajatelleet, mutta kävimme sentään Ruissalossa syömässä banaanilettuja. Ruissalon maisemat ovat aina hätkähdyttäviä ja nyt oli kiva esitellä niitä myös Bonskulle, joka oli ensimmäisiä kertoja pyörän kyydissä. On ollut ihanaa, että Bonbon viihtyy pyöräistuimessaan, sillä nyt pääsee joka paikkaan niin näppärästi. Ehkä vielä polkaisemme Kuralan kylänmäkeen jonain vapaapäivänä, vaikka loma jo loppui.

2. Uiminen 

Minun kesääni kuuluu aina uiminen. Nyt ehkä hiukan vähemmän, kun Samppalinna on ollut kiinni ja Bonsku sai pienen kesänuhan pari viikkoa sitten. Melko kiitettävästi olen sentään ehtinyt käydä Kupittaan maauimalassa sekä yksin että Bonskun kanssa ja kerran koko perheenä oikein uimarannallakin. Ja vielä ehtii!

Ei ikinä uskoisi, että näissä kuvissa on entinen kylvynvihaaja.

Roiskuu, loiskuu!
3. Siivouspäivä

Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että vanhempani olivat meillä siivousapuna. Tämä piti toteuttaa jo aiemmin keväällä, mutta ehdittiin onneksi ennen kuin äitini palaa töihin.

4. Museo ja/tai kulttuurikohde

Tässä onnistuttiin oikein hyvin, sillä olemme käyneet tänä kesänä Fiskarsin ruukissa, Helsingissä Kiasmassa ja Helsingin kaupunginmuseossa sekä Turun linnassa. 

Fiskarsin upea ruukkimiljöö.

Fiskars on ollut pitkäaikainen haaveeni ja siellä kävimme, kun samalla reissulla kävimme Bonbonin ystävän 1-vuotissynttäreillä siinä lähellä. Fiskars oli erittäin kaunis vierailukohde ja siellä oli ihana kierrellä putiikkeja ja työpajoja. 

Ernesto Neton teoksissa sai kölliä.

Helsingissä on aina ihana käydä ihan vaan kiertelemäss
ä ja nostalgisoimassa. Kävimme muun muassa katsomassa taloa, jossa mies asui seurustelumme alkuaikoina. Siinä oli selvästi tehty julkisivuremontti, sillä kumpikin muisti talon rumempana kuin mitä se nyt oli. Kiasman näyttelyn olivat huikeita! Välillä Kiasmassa on ollut minulle nössölle vähän turhan hurjia näyttelyiä, mutta sekä etenkin Ernesto Neton että Choi Jeong Hwan näyttelyt olivat oikein elämyksiä! Myös kokoelmanäyttelyssä oli mukana helmiä. Helsingin kaupunginmuseo oli uusi tuttavuus ja ilmainen sisäänpääsy plussaa. Helsingin historiaa oli esitelty kiinnostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla.

Tuo harmaa talo kuvan keskellä, eihän se nyt niin paha ole ollenkaan? Varmaan julkisivu rempattu.

Turun linna on itselleni kovin tuttu kohde, mutta tällä kertaa veimme sinne ensikertalaisia eli miehen veljen lapset. Kävimme linnassa Pikkuritari-kierroksen, jollaisia olin kiertänyt useita töiden puolesta aikaisempina kesinä. Jälleen kierros oli oikein onnistunut ja uusiakin juttuja oppi tällainen paatunt linnankävijäkin. Suosittelen lämpimästi lasten kanssa Turun linnassa kävijöille!

Bonbon nukkui jälleen onnensa ohi, eikä häntä lyöty Turun linnan pikkuritariksi. Ehkä ensi vuonna. 

5. Juhlat ja sukuloinnit

Tarkoitus oli nähdä vielä vähän useampaa sukulaista kesän aikana, mutta kaikkeen ei kuukausikaan riitä. Onneksi mukavia sukujuhlia ja muita kekkereitä oli sopivasti ripoteltuna pitkin kesää. Miehen veljen perheen luokse ei ehditty, mutta se ei haitannut, sillä he tulivatkin käymään meillä. Sunnuntaina vietettiin äitini perinteisiä kesäjuhlia ja tiedossa on vielä parit häät elokuussa! Kolmannetkin olisi ollut, mutta niihin emme valitettavasti pääse. Isompien juhlien lisäksi minun synttäripäiväni oli oikein mukava ja pääsimme jopa elokuviin kahdestaan miehen kanssa.

Leikkipuistot ovat tulleet tutuiksi kesän aikana. 

Eikä siinä vielä kaikki... Miehen loma jatkuu pian vielä yhden viikon verran ja lähdemme reissuun! Siitä lisää myöhemmin. Tähän asti on ollut ihana kesä!

Mikä on ollut sinun kesäsi kohokohta? Vai onko se vielä edessä?

10 kommenttia:

 1. Ei ole ollut varsinaista kohokohtaa vaan koko kesä on ollut aivan ihana. Sekä sään että muiden asioiden puolesta. Teillä oli myös hauska ja monipuolinen lomakuukausi.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä itsessään on jo niin ihanaa aikaa, ettei mitään erityisiä kohokohtia välttämättä tarvita!

   Poista
 2. Kylläpä teidän kesänne kuulostaa kivalta, ja mukavaa, että pääsette reissuunkin :)

  Minulla on ollut tosi ihana kesä: olen ottanut rennosti, nauttinut ilmoista, saanut tekemättömiä hommia tehdyksi ja ehtinyt reissatakin pariin otteeseen. Kävin jopa festareilla! :D

  (Psst, käy kurkkaamassa uusi blogini: postimiehenperillinen.blogspot.fi ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä kesältä! Ja käyn kurkkaamassa!

   Poista
 3. Paljon olette ehtineet kuukauden aikana!
  Meidän kesän kohokohta oli neljän viikon Kreikan reissu, joka sisälsi sukulointia, remppaa, rannalla löhöilyä ja hyvää ruokaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehti ihan vain rentoutuakin! Kuukausi Kreikassa kuulostaa myös aika ihanalta kesältä.

   Poista
 4. Ihania kesäpuuhia!

  Miun kesän kohokohta oli varmaan Muumimaailma. :D Naantali on kiva kaupunki ja oli ihana katsella Ellun onnea muumien parissa. Eikä se itsestänikään hassumpi paikka ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimaailman esittelyä Bonskulle odotan, sillä se on kyllä huippupaikka!

   Poista
 5. Kesän kohokohta oli oma näyttely ja kun vielä Karkkis tuli näyttelyä katsomaan, se oli hienoo!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sinun näyttelysi se vasta upea olikin! Niin kauniita himmeleitä!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.