maanantai 17. lokakuuta 2016

Varustautuminen ikuiseen välikauteen

Stonzien inspiroimana jatketaan ulkovaateaiheella. Tätä nykyä etenkin Lounais-Suomen talvet tuntuvat välillä olevan yhtä kesään asti jatkuvaa välikautta. Siitä huolimatta päätin ottaa optimistisen asenteen ja ajatella, että tänä vuonna saadaan tännekin kunnon talvi. Nyt olen vähän alkanut innostua tästä ulkokamppeiden hankkimisesta, sillä tajusin, että jokavuotisista ulkovaatehankinnoista kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Aikuisille kun uusia takkeja ei tarvitse ostaa joka vuosi, mutta lapselle voi valita joka kaudeksi erilaisen lookin. Tässähän pääsee stailaamaan! 

Ulkovaatteet pääsevät Bonskun kanssa kulutustestiin.
Olen päättänyt etsiä Bonskulle (ulko)vaatteita ensisijaisesti käytettynä. Jos jotain ei löydy järkevän ajan sisällä, niin sitten voin ostaa uutenakin. Toistaiseksi melkein kaiken olen löytänyt erilaisilta facebook-kirppiksiltä. Niitä on joka merkille ja joka lähtöön ja joka ryhmässä on omat, hieman erilaiset sääntönstä, mutta toistaiseksi minulla ei ole ollut ryhmien tai kauppojen kanssa ongelmia. Face-kirput eivät ole kaikkein edullisin tapa metsästää käytettyjä vaatteita, mutta minusta huomattavasti helpompi ja aikaasäästävämpi kuin live-kirpuilta (huomaa hienot kirppistermit!) etsiminen. Osittain tämä johtuu siitä, että kaikki hyvät kirpputorit sijaitsevat matkan päässä meiltä. Pidän myös siitä, että kuvista näkee heti tuotteen yleisilmeen. Yhteydenotto käy näppärästi yksityisviesteillä. Huutonet ja Tori.fi ovat mielestäni kömpelöitä verrattuna facekirppiksiin. Halutuista tuotteista joutuu pulittamaan helposti lähes saman kuin uudesta, mutta minä olen tehnyt löytöni vähintään noin puoleen hintaan ja välillä edullisemminkin. 

No niin, kirppislätinät sikseen! Nyt jatketaan muotikatalogitekstillä!

Reimatec-haalari ja liskopipo ovat mumin tekemä kirppislöytöjä. Kypäräpipo on Myllymuksujen, valkoinen lakki äitiyspakkauksen. 

Bonsku suuntaa leikkipuistoon tänä syksynä välikausihaalarissa, jossa on trendikkäästi polvi kulutettu puhki hiekka- ja sorahankausmenetelmällä. Tämä edellisten kausien löytö stailataan uuteen kauteen lämpöisellä Myllymuksujen merinovillapipolla. Merinovillaa mainostetaan luonnon omaksi älykuiduksi ja sitä se tuntuu olevan. Viileämmillä keleillä haalarin voi asustaa myös äitiyspakkauksen raikkaalla pipolla tai katu-uskottavalla kameleonttipipolla. 

Äitiyspakkauksen reilun kokoinen haalari on ollut käytössä jo yli vuoden. Reiman ihana fleece-haalari on facebook-kirppikseltä. 

Kerrospukeutuminen on välikauden juttu! Tarvittaessa haalarin alle voi lisätä joko äitiyspakkauksen minimalistisen villahaalarin tai Reiman räväkän ja trendikkään neulefleecehaalarin. Fleecehaalari toimii myös yksinään, jos on tarkoitus matkustaa kantoliinassa lyhyt matka. Täydellinen valinta syksyn väri-iloitteluun!

Suoraan Italiasta mumin ja pappan keväiseltä reissulta. 

Luulin jo kantotakin jäävän käyttämättä, mutta onnistuihan selässäkin kantaminen takin alla, kun vaan Bonskullakin on takki.

Jokainen tarvitsee tietysti myös hienostelutakin. Bonbonin hienostelutakki on löytö suoraan Italiasta. Trendikäs kevytuntuva taittuu näppärästi pussiin. Takki on mitä mainioin lisä kantotakin alla matkustamiseen, sillä taapero haluaa kädet ulko kantotakin aukosta. Siirryttäessä esimerkiksi kotoa ravintolaan, on kantotakki ja kevytuntuvatakki lyömätön yhdistelmä, niin ei tarvitse kärvistellä ikävien toppahaalarien pukemisurakkaa.

Kivat-kypärälakki on Hullujen päivien löytö, Reiman haalari on facebook-kirppikseltä. Pipo on ostettu alelaarista keväällä ja ehti olla käytössä Lapin reissulla. 

Pakkasten kiristyessä tarvitaan toppahaalari ja Bonbon kulkee tämän talvikauden Reiman tyylikkäässä yönsini-valko-vihreässä haalarissa. Ruskeat nahkayksityiskohdat vetoketjuissa viimeistelevät näyttävän lookin. Lisäväriä kokonaisuudeen tuo Kiva-merkin klassinen kypärämyssy. Viime kauden Reima-pipo olisi myös nappivalinta haalareihin, mutta valitettavasti myssy on jo liian pieni. Kokonaisuuden viimeistelevät lämpöiset tumput, joita saatiin serkuilta iso kasa.

Jonathanin reilun kokoinen sadetakki ei ole päässyt kertaakaan käyttöön, Cirafin kurahousut kerran. Saappaat löytyivät Tallinnasta, eivätkä kyllä oikein pysy jalassa. 

Mikäli talvi kuitenkin osoittautuu ikuiseksi välikaudeksi, on hyvä varautua myös sade- ja kurakeleihin. Tässä raikkaassa kuravaatekokonaisuudessa pysyy poika kuivana, vaikka toppahaalarissa ei olekaan teipattuja saumoja. Suloiset kumisaappaat odottavat pääsyä lätäköihin! Polarn o. pyretin viime kauden sydvesti pitää päänkin kuivana.

Huh, on tässä paljon vaatetta! Aika näppärästi nämä kuitenkin kasasin kokoon. Ennen lasta aina ihmettelin, miten sitä sitten viitsii, mutta kun kirppismetsästyksen sun muun ottaa hupina, niin helpostihan tämä varustautuminen käy. 8 kommenttia:

 1. Hauska väritys tuossa talvihaalarissa. Epäsymmetrinen väritys on erityisen kiva ja vihreä on raikas!


  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin haalariin heti, kun bongasin sellaisen jossain. Jonkin aikaa piti metsästää, että löysin sen oikeassa koossa.

   Poista
 2. Ihanan värikkäitä vaatteita. :)

  Ja juu, lastenvaatteet pitää ottaa jonkinlaisena harrastuksena, ei sitä kokojen miettimistä muuten jaksaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se tässä on kivaa, että vaikka vanhat suosikit jäävät pieneksi, niin voi aina etsiä uusia ihanuuksia hyvällä omalla tunnolla, kun on pakko saada sopiva koko. Omissa vaatteissa on oltava järkevämpi.

   Poista
 3. Kaunista ja käytännöllistä!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nykyään on niin paljon laadukkaita ulkovaatteita ja hyviä materiaaleja.

   Poista
 4. Ikuiseen välikauteen, sateeseen ja kuraan pukeutuminen on haastavaa kaikenikäisille. Kivoja vaatteita olet Bonskulle löytänyt syksyn piristykseksi ja väritkin mukavan sukupuolineutraaleja. Pientenkin poikien vaatteisiin tarjotaan nykyään usein niin tummasävyistä värimaailmaa ja tytöille sitten pelkkää vaaleanpunaista. Omakin takkisi on kyllä tosi kivan värinen ja mätsää Bonskun kanssa hauskasti. Voisit ehkä taas joskus esitellä omiakin asujasi, vai onko lastenvaatejahti syrjäyttänyt vintagelöydöt?

  terveisin hot-pinkin tuulitakin käyttäjä A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo värinaailma on usein kovin yksipuolinen: pinkkiä tytöille, tummansinistä ja harmaata pojille. Pöh. Onneksi on sentään muutakin, kun vähän jaksaa kaivaa.

   On tässä joutunut itsekin opettelemaan ulkovaatetusta eri tavalla, kun hiekkalaatikon reunalla istuskelu on tullut ajankohtaiseksi. Sisävaatteetkin ovat ehkä astetta käytännöllisempiä, mutta on minulla vaatekaapissa muutamia kivoja (vintage)mekkoja odottamassa töihinpaluuta silmällä pitäen.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.