tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluvalmistelujen tunnelmapläjäys

Jouluhommien ohessa kirjoitusaika on kortilla, joten yhdistän kaikki jouluvalmisteluhässäkät tähän yhteen postaukseen. Viimeisen viikon aikana olen flunssasta ja flunssaisesta taaperosta huolimatta päässyt oikein kunnolla kiinni joulutunnelmaan. Viimeisen silauksen teki kuusi, joka eilen ostettin, kannettiin sisään ja koristeltiin samantein. Kuusi tuo joulun!

Yhteiset koristelutalkoot. Bonsku yritti laittaa palloja heittämällä niitä kuusta päin. 

Jatkan heti joulukuusesta, sillä se tekee minut niin tavattoman onnelliseksi. Rakastan sen tuomaa valoa ja kaikkia kimaltelevia koristeita. Se saa minut unohtamaan sumuisen sään. Tutut koristeet tuovat mieleen menneet joulut, enkelit yläoksilla ja tähti latvassa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Bonbon pääsi koristelemaan kuusta. Hän oli heti juonessa mukana ja ojenteli minulle koristeita ja yritti itsekin ripustaa niitä alaoksille. Ei ole varmaan koskaan ollut kaikki pallot kuusessa, kun niin innokkaasti niitä piti laittaa! Nyttemmin tosin kuusen muutama alin oksa on riistetty koristeista ja ne on hajautettu ympäri kotia. Bonbon ei ilmeisesti arvostanut minimalistista joulukoristeluani. 


Valmis kuusi kultainen (ennen tuholaista). Kuusi on uudella paikalla ikkunan edessä, kun kitarat on siirretty alakertaan. 

Joulukortit sain lähtetettyä tänä vuonna jo kaksi päivää ennen joulupostimerkkien takarajaa! Ohhoh, rasti seinään ja taputuksia olalle, sillä yleensä olen viimeistellyt hiki hatussa kortteja, jotta saan ne lähtemään ajoissa. Tänä vuonna minulla olikin apuri, sillä valjastin Bonskun ekaa kertaa korttihommiin. Teemana oli "Lounais-Suomen talvi" ja sommittelin Bonbonin maalaamista papereista "lumimaisemia" tähtitaivaan alle. Tällä kertaa korttimalli oli oikeasti helppo, eikä näennäishelppo kuten yleensä (eli pikkunäperrystä riittää, vaikka luulee idean olevan yksinkertainen). Suurin haaste oli saada Bonsku alkuinnostuksen jälkeen uudestaan ja uudestaan maalaamaan, eikä vaan heittelemään kyniä tai syömään vesivärejä. 

Erehdyttävästi tältä näytti lauantai-iltana Puolalanmäellä, vaikka tähtiä ei näkynytkään. Kirjava maa paistoi hennon lumikerroksen alta. 
Nämä oli pakko kuvata kaikki, kun olivat niin hienoja. Hyvä Bonsku!



Vaikka kortti-inspiraatio tyssäsi, Bonsku innostui silti vielä taiteleimaan meille tämän joulun lahjapaperit. Yleensä olen käyttänyt kierrätyslahjapapereita koristeluissa, mutta nyt se kyllästytti ja päätin kokeilla jotain aivan uutta. Leivitin voimapaperia koko keittiönpöydän mitalta ja annoin Bonskun läästiä sitä sormiväreillä erinomaisen taiteellisesti. "Pakettikortit" toteutin simppelisti piirtämällä piparkakkumuoteilla ääriviivat ja kirjoittamalla tussilla, sillä riemunkirjavat paperit eivät kaivanneet kovin monimutkaisia koristuksia. Joululahjat sain hankittua tänä vuonna erityisen helposti. Tämä ei johtunut pelkästään siitä, että olin kotona, vaan ihan sattumalta palaset loksahtivat kohdilleen. 

Joulun karnevaalipaketit. Ei ihan perinteisiä joulupapereita. 

Vaikka olen aina pitänyt joulusta ja nauttinut siitä ihan aikuisseurassakin, niin täytyy myöntää, että on ollut erityisen ihanaa alkaa opettaa Bonskulle jouluperinteitä ja nähdä, miten innoissaan hän on kaikesta. Vielä hän on tietysti kovin pieni, mutta tuntuu kuitenkin, että hän hoksaa heti, että nyt valmistellaan jotain erityistä. Voi miten odotankaan näitä kaikkia tulevia lapsuuden jouluja!


Vielä loppuun teen perinteisen joululahjaspoilauksen. En suosittele tämän kohdan lukemista kellekään, joka odottaa minulta lahjaa. Varmuuden vuoksi jätän tähän hieman tyhjää tilaa, jotta mitään ei lävähdä silmille heti. Hei hei vanhemmat, serkut, kummit ja kummilapset (ja heidän vanhempansa)! 












... vielä vähän ...











...varoiksi...









HUS ÄITI! Kyllä, sinäkin...





























No niin, nyt paikalla pitäisi olla enää blogin lukijoita, jotka eivät odota minulta lahjaa itselleen tai lapselleen. Tosiaan, lahjojen ostaminen sujui tänä vuonna erittäin helposti. Eräässä keskustelussa joku sattui vinkkaamaan Lidlin laadukkaista ja kauniista puuleluista, ja totta tosiaan, sieltähän löytyi mitä kauniimpia leikkiruokia, hauskoja pelejä ja junaradan osia. Niinpä hamstrasin sieltä leluja oikein urakalla. Enpä olisi voinut kuvitella ostavani joskus joululahjoja Lidlistä! 

Pino pyyhkeitä, kaikki erilaisia.

Miehet ovat lahjojen suhteen yleensä oikeita murheenkryynejä. Tänä vuonna sattui niin näppärästi, että eräs tuttuni vinkkasi käsinkudotuista turkkilaisita hamam-pyyhkeistä. Ne kestävät aikaa, menevät pieneen tilaan ja kuivuvat nopeasti, joten ne ovat erinomaisia vaikkapa reissussa. Uskoisin, että lahjan saajille ne ovat oikein käyttökelpoisia, joskin joku saattaa ensin luulla, että olen ostanut heille pöytäliinan.

Ensimmäinen kokonaan valmis joululahja huivi. Flunssan vuoksi vain yksi toinen taitaa ehtiä jouluksi valmiiksi. 

Myös naiset saavat tänä vuonna jotain käsinkudottua, minun itseni kutomaa. Eikä siis neulottua, vaan kudottua, sillä vihdoin joulukuun alussa sain kangaspuuni toimintakuntoon! Wuhuu! Tein loimen, josta kudon yksinkertaisia tuubihuiveja. Ihan kaikki (eli yli puolet, kröhöm) eivät ehdi valmistua jouluksi, mutta eikö lahjakortti käsinkudottuun semi-custom-huiviin kuulosta myös aika hyvältä joululahjalta? Näistä huiveista kirjoitan lisää myöhemmin. 

Hauskaa joulunalusaikaa kaikille! Miten sinun jouluvalmistelusi ovat sujuneet?

13 kommenttia:

  1. Joululahjat alkaa olla hankittuna. Posti aiheutti vähän ylimääräistä jännitystä pitäessään yhtä pakettia piilossa torstaista maanantaihin, mutta eilen sekin pääsi jatkamaan matkaansa. Itse tehtyjä lahjoja ei ole tänä vuonna ollenkaan, ja muut jouluvalmistelut ovat kyllä ihan alkutekijöissään. Kuusenkin haen vasta torstaina. Mutta kyllä se sieltä tulee! Fiilis on jo olemassa.
    Hyvää joulua koko Karkkisen perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää joulua sinullekin! Onneksi joulu tulee aloittaa valmistautumisen sitten elokuussa tai aattona.

      Poista
  2. Kerrassaan ihastuttavat kortit ja etenkin noi lahjapaperit! Tosi mukavia ideoita. :) Meillä jouluvalmisteluissa on päästy jo niin pitkälle, että kuusi on tuotu sisään ja laitettu paikoilleen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi, joulukuusen tuominen on kyllä yksi joulun parhaista hetkistä.

      Poista
  3. Laitoin silmät kiinni että pääsin kommentoimaan. Jouluvalmistelut ovat melko hyvällä mallilla lahjat on hankittu ja huomenna tuodaan kuusi sisälle. Kalkkuna laitetaan myös huomenna sulamaan kellariin suolaveteen.


    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, en tosian ajatellut kommentoijia näissä varotoimenpiteissä. Onneksi olit rehellinen.

      Jee, kohta se kalkkuna paistetaan!

      Poista
  4. Ihanat lahjat! Nuo hamam-pyyhkeet ovat meillä ostoslistalla.

    Ja Lidl osaa kyllä yllättää. Joka keskiviikkoilta haen melkein juosten Lidlin mainoksen postilaatikosta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pyyhkeet olivat ihania, olisin voinut pitää ne kaikki! Ja Lidl on tosiaan yllättänyt monta kertaa.

      Poista
  5. Vau, mitkä lahjat! Odotan innolla, että kerrot lisää :D

    Meillä jouluvalmistelut ovat vähän niin ja näin... Haluaisin paljon itsetehtyjä joulukoristeita, mutta nyt ei ole ollut aikaa tehdä niitä, ja vähän kaikki on nyt jäänyt. Kuusi tuotaneen tällä viikolla sisälle, ehkä saadaan sillä joulufiilistä. Sitten ajattelin tehdä vielä yhden piparitaikinan ja laittaa joululaulut soimaan, jotta saadaan fiilis kattoon asti!

    Oikein lämmintä ja kaunista joulua teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi joulu tulee helpommallakin! Varmasi viimeistään joululaulut nostavat tunnelmaa.

      Oikein ihanaa joulua teillekin!

      Poista
  6. Kiva postaus teidän perheen jouluhommista! :) Minä valmistelen lähtöä Itään, mikä tuottaa aina vähän päänvaivaa pakkaamisen ja lahjojen kuljettamisen kanssa. Ei meinaa löytyä tarpeeksi isoa matkalaukkua, sama juttu joka vuosi. Tänä vuonna annan lahjaksi kaikkea syötävää lasipurkissa, ja totesin just että nehän painaa ja on vaarassa särkyä.

    Hauskaa joulunaikaa sulle! :)

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan, niin näppäriä kuin purkkilahjat ovatkin, niin eivät ole mitään kevyttä kuljetettavaa.

      Hyvä joulua sinullekin! Meidän joulunaikaan ei nyt enää kuulukaan idän reissuja, mikä tuntuu vähän oudolta.

      Poista
  7. Tosi kivoja lahjaideoita, erityisesti nuo "pakettikortit" oli tosi hauskoja. Ehkäpä laitan tuollaisia ensi jouluna ^_^

    VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.