tiistai 17. tammikuuta 2017

Karkissa vara parempi - Ai Karkkii 5-vuotta!

Joululahjaksi saatu ihana muikkuliina on täydellisen värinen. Keräsin postaukseen kuvia uusista ja vanhoista karkkisvärisistä asioista. 

Uusi vuosi, uudet karkit! Pari päivää sitten blogi täytti 5-vuotta. Muistin kyllä tällä kertaa päivän, mutta sunnuntaina olin orastavan vatsataudin väsyttämä, enkä jaksanut ajatella asiaa. Nyt kun elämä alkaa voittaa, on hyvä hetki istahtaa koneen ääreen kirjoittelemaan. Olen pitänyt blogia jo puoli vuosikymmentä, se tuntuu jo pitkältä ajalta! 


Vanha kunnon Origo on niin upean värinen. Kummeilta joululahjaksi saatu Alessin kulho sopii siihen hauskasti. 

Vaikka postaustahti on hieman hidastunut, niin aika säännöllisesti blogi on kuitenkin koko ajan päivittynyt, eikä pitkiä blogitaukoja ole päässyt syntymään. Totta puhuakseni olen välillä kyllä miettinyt, että kuinka kauan blogit vielä pysyvät hengissä ylipäätään, kun niin moni lukemani blogi on hiljentynyt tai virallisesti lopettanut. Aika karkkia kutakin. Onneksi uusia blogeja kuitenkin edelleen syntyy, jos vain olisi aikaa niihin perehtyä. Ja onneksi moni minulle tärkeä pitkän linjan bloggaaja vielä jatkaa. Esimerkiksi Minnaa ja Oranssia (edeltäjänään Tipulassa) olen seurannut jo lähes koko blogiuran ajan. Ja tietysti ihan jokainen virtuaalinen kommentoija tuo hymyn huulille ja innostaa kirjoittamaan uutta. Myös lukijat, joiden kommentteja kuulen aina silloin tällöin kiertoteitse tai suoraan kasvotusten, kannustavat jatkamaan.  

Sain joululahjaksi eräältä Secret Santalta täydellisen väriset villasukat. 

Tein blogin paikaksi kirjoitella meidän kodista, elämästä, resepteistä ja käsityö- ja askarteluprojekteista ja sitä se on edelleen. Värien ja elämän iloinen sekamelska. Kaipaan jotain kanavaa kirjoitella ja jakaa valokuvia, joten tämä on tuntunut edelleen parhaalta kanavalta siihen, vaikka kaikenmoisia snäpchättejä sun muitakin olisi. Instagramiinkin päätyy yleensä nopeita puhelinräpsyjä eikä harkittuja sisustuskuvia. Niinpä Ai Karkkii! porskuttaa edelleen, kun vaan aikaa riittää. Mihin Karkkis väreistään pääsisi? 

Äidiltä sain joululahjaksi tämän eväskylmälaukun työpäivän lounastaukoa piristämään. 

Koska puoli vuosikymmentä on jo kovin merkittävä ajanjakso, olisi Ai Karkkii-blogin tärkeä jättää jälkensä historiaan. Siksipä ajattelin tässä postauksessa julkaista joukon sananlaskuja, joiden toivon ottavan karkkia alleen ja säilymään historian kirjoissa. Varmaan jo huomasitkin niitä tekstin joukossa. Hieman ehkä kunnianhimoinen tavoite, mutta eikö olisikin hauskaa, että kaikki hieman pessimistissävyiset suomalaiset sanonnat sisältäisivät sanan "karkki"? Johan lähtisivät onnellisuusluvut nousuun, kun sananlaskut muistuttaisivat iloisista väreistä, makuelämyksistä ja lapsuusmuistoista. Tässä muutamia ehdotelmia uusiksi suomalaisiksi sanonnoiksi jo teksissä mainittujen lisäksi.

Ei karkki venettä kaada.

Parempi karkki pivossa kuin kymmenen kaupassa.

 Rohkea karkin syö.

Mitä useampi kokki, sitä värikkäämpi karkki.

Karkki päivässä pitää lääkärin loitolla. 

Kaksi karkkia yhdellä iskulla.

Happamia sanoi kettu nimikkokarkeista. 

Okei, okei, voi olla että joidenkin sanontojen merkitykset hieman vääristyvät, eivätkä ne täysin vastaa nykyisiä ravitsemussuosituksia, mutta kyllä ovat paljon iloisempia! Tai jos eivät sanonnat piristä päivääsi, niin ehkä postauksen kuvat ja värit tekevät sen. 

Värien puolesta meillä on aina kesä, kuten myös serkulta saadussa uudessa essussakin. 

Eikä se olisi synttäripostaus eikä mikään ilman arvontaa! Tällä kertaa arvontaan osallistut vastaamalla seuraaviin kohtiin kommenteissa: 

1. Mistä asioista haluaisit lukea blogistani jatkossa? Ehdota laajoja aihepiirejä tai tarkkoja postausaiheita!

2. Keksimällä yhden Ai Karkkii -aiheisen sananlaskun. 

Palkintona voit voittaa jotain käsinkudottua, mahdollisesti tuubihuivin, jos vaan loimea riittää joululahjahuivien jälkeen. Ja jos ei riitä, niin tuluskukkaroon ainakin riittää! Lohdutuspalkintona on tietysti karkkia.

Nyt vaan karkki poskessa keksimään uusia sananlaskuja!


25 kommenttia:

 1. Onnevaonneva!
  1. Ihan sellainen perusarki kiinnostaa kovin, kaikki sen sävyt!
  2. Salmiakki lakua soimaa, musta kylki kummallakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Hyvä jos perusarki kiinnostaa, sitä on nimittäin tulossa.

   Haha, ja mahtava sanonta! Loistavaa soveltamista.

   Poista
 2. Onnittelut! Viisi vuotta on jo aika pitkä aika. Toivottavasti bloggaaminen ei ole ihan heti menossa pois muodista. Tykkään blogeista tosi paljon - en ole ollenkaan niin paljon vlogeihin päin. :D

  1.) Pidän kyllä kaikkein eniten koti- ja sisustusasioista. Lisäksi kaikki pienet ja suuremmatkin seikkailut, reissut ja matkat ja sen sellaiset ovat tietysti aina kiinnostavia.

  2.) Kiertää kuin kissa kuumaa karkkia! :D Aikainen lintu karkin nappaa... ja mitä näitä tosi absurdin kuuloisia ja hassuja sanontoja nyt voisi olla. :D

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi / joku.varpuslintu[ät]gmail[piste]com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että blogit vielä kuolevat. On vaan harmittanut muutaman kivan blogin hiljeneminen. Minäkään en osaa seurata vlogeja.

   Toivon mukaan reissuja on tiedossa taas tänäkin vuonna! Ainakin suunnittelun alla on parikin reissua.

   Haha, toffee voisi ainakin olla aika kuumaa karkkia, kun sitä valmistetaan.

   Poista
 3. Ruokapostaukset ovat kivoja, mutta voi olla, että tässä elämäntilanteessa ei kauheasti ehdi fiilistellä sellaisia juttuja. Ja sitten sanalaskuihin: Ei yksi karkki kesää tee. Ei karkki kauas puusta putoa. Karkki kukkarossa. Ei karkki venettä kaada. Jäi kuin nallekarkki kalliolle.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoanlaitto on tosiaan ollut viime aikoina vähän pikaruokalinjaa (siis kotitekoista kumminkin), mutta eiköhän joskus taas ehdi kokatakin.

   Heh, tuotta onkin monta sanontaa levitettäväksi!

   Poista
 4. Onnea blogiin! :D Tykkään (1.) kaikenlaisista aiheista, mitä täällä kerrot. Karkkisvärit piristävät ja ikäkaimalapsesta on kiva lukea. Voisinkin toivoa kurkkausta Bonskun vaatekaappiin, joka selvästikin on ihanan värikäs myös! :)

  2. Sanonnoista päätin muuttaa sen torstaisanonnan: Karkki on toivoa täynnä. ;) Tai torstai on karkkia täynnä, se voisikin olla parempi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä sanoa, että ihan superhauskoja noi karkkisanonnat, sekä sun keksimät, että noi jo tulleissa kommenteissa! :D

   Poista
  2. Kurkkaus Bonskun vaatekaappiin on siis tehtävä! Edelliset asut taisinkin kuvata jo pari vaatekokoa sitten.

   Hahaa, kumpikin variaatio on oikein hyvä! Karkki-torstai kuulostaa toiveikkaalta.

   Poista
 5. Onnea Karkkis ja Karkkiksen blogi!
  1. Minä tykkään lukea ihan kaikkia juttuja teiltä. Eli jatka vaan samaan malliin!
  2. Karkki karkin päällä, markka markan päällä.
  Sun sananlaskuista ehdoton suosikkini on tuo "Rohkea karkin syö!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jatkan samaan malliin, sehän on helppoa!

   Kyllä täytyy olla rohkea, ainakin jos maistaa ensimmäisen kerran salmiakkia.

   Poista
 6. Onnea merkkikarkin (eli merkkarin?) johdosta! :)

  1. Tykkään kaikenlaisista postauksista, eli on juuri hyvä kun on monenlaista juttua. Ehkä kaikista kivoimpia ovat kuitenkin sisustusjutut, kodin kivat pienet uudistukset, Bonskun jutut ja reseptit. Minäkin toivoisin kurkistusta Bonskun vaatekaappiin.

  2. Karkkina kakun päällä. Joka karkkipussiin kurkottaa, se suklaalevyyn kapsahtaa.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä sanontaa yritin aiemmin kaivella muistista, mutta nyt se vasta tuli mieleen: Joka toiselle karkin antaa, se itse siihen lankeaa.

   MB

   Poista
 7. Olipa hauska postaus! Osallistun arvontaan minäkin kantamalla karkkini kekoon:
  1. No lapsesta on aina mukava lukea juttuja! Tykkään myös käsitöistä, mutta ihan tavallisesta elämästäkin. Olkkarifestijutut on jääneet mieleen! :)
  2. Apua, yritän valita parhaan karkki-sananlaskun, hmmm... Ehkä sulle sopisi "Kotini on karkkini" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöjuttuja on edelleen tuloillaan ja Bonsku on loppumaton innoituksen lähde.

   Kotini on karkkini sopisi meille huoneentauluksi!

   Poista
 8. Tykkään blogistasi kovasti ja luen säännöllisesti vaikka en usein kommentoi! Nyt palkintokarkit silmissä kiiluen kommentoin kuitenkin.
  1. Blogissasi on juuri mukavasti vaihtelua ja kaikki postaukset on kivoja. Aiheina kiinnostaa etenkin Bonskun taaperoelämä, hullut projektit, sitten kaikki vaatepostaukset ja kertomukset kodin juhlista. Voisin ehdottaa juttua missä esittelet mitkä Bonskun leluista on sinun vanhoja, jos sellaisia on. Vai onkohan tällainen postaus jo ollut joskus, yhtäkkiä tuli dejavu :)
  2. Toi kaksi karkkia yhdellä iskulla on niin huippu!! :D Muutenkin kommenteissa on jo aika kattava sanontasaalis, minä lisään vielä: Moni karkki päältä kaunis, sisällä on suklaata! Oma karkki mansikka, muu karkki maistuu myös!

  -RL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on aina mukava kuulla kaltaisistasi "hiljaisista lukijoista"! Bonskun leluista olen joskus kirjoittanutkin, mutta voisihan sitä tehdä päivityksen. Täältä löytyy vanha postaus: https://aikarkkii.blogspot.fi/2016/06/leluelamaa.html

   Hyviä karkkilaskuja sinullakin!

   Poista
 9. Tämä on kyllä huippupostaus. Ensinäkin nuo värikkäät kuvat ovat aivan ihania ja sitten nuo karkkilaskut on kertakaikkiaan mahtavia, inspiroiva keksintö! Blogeja on toisaan hiljentynyt kuten Paavalinkukka ja vielä tuossa sivupalkissasi näkyvä Dr.Gutwill. Mutta jotkut ovat pitkän hiljaisuuden jälkeen taas aktivoituneet, katsohan sellaista blogia kuin Runolyysi, uskon että pidät siitä.
  1. Värikkäät ja kauniit esineet ja niiden tarinat kiinnostavat edelleen eniten. Ehdotan sellaista sarjaa, jossa kertoisit mitä mikin väri sinulle ja yleensä ihmisille merkitsee ja miten kukin väri vaikuttaa ihmisiin. Joskus olikin jutussa samanväristen esineiden kuvia, mutta perehtyisit eri värien olemukseen tarkemmin. Kuvitus on varmaan helppo löytää kotoasi!
  2. Tuo karkki tullessas, vie roska mennessäs! Siinä minun lempisananlaskuni karkkilaskuksi muutettuna. Edellä olevista karkkilaskuista tykkään erikoisesti näistä: Kaksi karkkia yhdellä iskulla ja Ei karkki venettä kaada!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo Runolyysi.

   Väripostaussarja voisi olla hauska, voisin ottaa esimerkkejä lempiväreistäni.

   Tuo karkki tullessas, vie roska mennessäs! Herkullista ja käytännöllistä.

   Poista
 10. Onnea viisivuotiaalle! Monta vuotta olen blogiasi seurannut, kiitos siitä!
  1. Kaikki aiheet kiinnostaa, blogisi onkin varsin monipuolinen. Bonsku tietysti❤!
  2. Ei karkkia paperiin katsomista!
  Terveisin Junasukka-Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uskolliselle lukijalle! Junasukat ovat ihana muisto, vaikka ne ovatkin nyt jo ihan minit.

   Hih, hyvä sanonta!

   Poista
 11. Onnea ihana, värikäs viisivuotias! <3

  1. Oi, mie tykkään kaikesta! Mutta saisiko tilata vaikka postauksen kotikaupunkinne kivoista paikoista lapsen kanssa? Vähän matkavinkkejä you know!
  2. Vanha ja totisentosi karjalainen sananlasku: Jos ei karkki tule Minnan luo, niin Minna menee karkin luo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, pistän korvan taakse postausidean! Täältä löytyy monenlaista. Ja jos joskus tulette Turkuun, niin tervetuloa käymään!

   Hehehee, mahtava sananlasku!

   Poista
  2. Tietenkin! Meillä on Turun linna ja monta muuta jännää juttua kokematta Ellun kanssa. :)

   Poista
 12. 1. Tykkään ylipäänsä kaikista värikkäistä postauksistasi, niistä tulee aina hyvälle tuulelle:)
  2. Ei kahta karkkia ilman kolmatta...

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.