lauantai 11. helmikuuta 2017

Karkkiarki 3/52

"Prumpu, prumpu!" alkaa Bonsku hokea yleensä jo muutaman puurolusikallisen jälkeen iltapalalla. Joskus jo päivällisellä, kun pitää varmistaa että joko nyt olisi iltapala ja pääsisi kylpyyn. Niin vaan pikkuvauvavaiheen kylvynvihaajasta on tullut kunnon kylpijä ja vesipeto ja kylpy on usein arki-illan kohokohta. 

Kylpy on monessa mielessä tärkeä osa arkeamme. Sen lisäksi, että se on Bonskulle kivaa on kätevää, kun hän istuu kylvyssä ja pysyy itse tekemään rauhassa iltatoimia samalla ja vaikka venyttelemään. Usein käyn samalla myös itse suihkussa, sillä silloin Bonbonin ei tarvitse joko itkeä oven takana tai minun tarvitse varoa, ettei hän tunge suihkuun ja kastu. Onneksi amme on sopivan pieni, että mahdumme molemmat pesulle hyvin. 

Ammeen pitää tietysti olla umpitäynnä leluja. Uusien kumiankkojen lisäksi Bonskulla on minun vanha vedessä vinkuva pingviini, kylpyrenkaassa keikkuva sammakka ja pieni ankka, joka on kuvassa kädessä. 

Lämmin vesi myös rauhoittaa vilkasta pientä poikaa ja ehkä saattaa rauhoittua päivän touhuista vähän helpommin.  Hänen ihonsa on myös hieman kuivuuteen taipuvainen, joten sain jostain vinkin lisätä kylpyveteen hieman merisuolaa. Se on tuntunut auttavan ainakin jonkun verran, sillä iho on minusta parempi kuin viime talvena. Tiedä häntä. 

Iltapalan jäljiltä Bonskun naama on usein täynnä puuroa tai jogurttia. Kylvyssä lähtee!

Kun Bonskun kylpytouhuja katselee, niin tulee itsellekin olo, että amme olisi kiva juttu. Vaikka varmaankaan en sitä kovin usein raaskisi käyttää. Olisipa Stokken taitettavia ammeita myös aikuisille!

Kylpy vai suihku, kumman valitsisit?

1 kommentti:

  1. Nuorena kylpy, nykyään suihku ja vielä mielellään saunaan yhdistettynä. Hauskaa kun Bonsku on alkanut nauttia kylvystä. Se on yksi kiva iltarituaali, joka edesauttaa unen tuloa.

    Ava

    VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.