torstai 30. maaliskuuta 2017

Karkkiarki 7/52: Vuetaa, vuetaa!

Otsikon lause kajahtaa kodissamme nykyään useita kertoja päivässä. Se tarkoittaa tietysti "luetaan, luetaan!" Bonsku rakastaa kirjoja, joten niitä sitten luetaan. Usein niitä samoja luetaan uudestaan ja uudestaan, kunnes tulee joku uusi suosikki, jota luetaan taas uudestaan ja uudetaan. Vaikka välillä tekisi mieli sanoa, että vaihdetaan kirjaa, yritän pitää mielessä, että saman kertomuksen kuuleminen useaan kertaan vahvistaa kielellisiä taitoja.

Lukuhetki ei katso aikaa eikä paikkaa. Kun kirja tulee vastaan, se on luettava. Taustalla tämän hetken lempparit, Kettusen perheen juhlakirja ja Hullun hauska autokirja. 

Jos muuten ei ehditä lukea niin paljon, niin ainakin luetaan iltasatu. Tällä hetkellä suosikkikirjoja ovat Mauri Kunnaksen Hullun hauska autokirja ja Aulikki Miettisen Kettusen perheen juhlakirja ja Kaisa-mummin yövieraat. On hauskaa, että ihan vauvakirjoista on siirrytty jo vähän enemmän tekstiä sisältäviin lastenkirjoihin. Vaikka kyllä niitä vauvakirjojakin edelleen luetaan. Aina tosin kirjaa ei lueta kokonaan, vaan vain vähän selaillaan sieltä täältä. Esimerkiki Hullun hauskasta autokirjasta Bonbon etsi vain "motot" eli moottoripyörät. Kaisa-mummin yövieraat sen sijaan pitää yleensä lukea kannesta kanteen ja mielellään kaksi kertaa. En ihmettele, minustakin se oli ihana kirja lapsena. 

Minun omat lukemiseni ovat olleet vähän aikaa nollissa. Iltaisin olen kaatunut sänkyyn ja nukahtanut saman tien ja muita hetkiä lukemiselle ei oikein ole. Ehkä myös sopivan mukaansatempaiseva kirja puuttuu. Ehkä sellainen taas löytyy. 

Olisiko sinulla vinkata hyvää kirjaa minulle tai taaperolle? Mitä teillä luetaan? 

4 kommenttia:

 1. Scarryn sanakirjaa luettiin aikoinaan paljon. Onko se jo teillä käytössä?

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä, ehkä kaivankin sen hyllystä! Tosin se on sen verran luetussa kunnossa, että voi olla etten ihan vielä raaski antaa sitä vuettavaksi.

   Poista
 2. Mä en osaa äitikirjoja vinkata, koska omakin lukeminen on hyvin vähäistä. :D Mutta tytöt ovat tykänneet retroista Aino- ja Tomppa-kirjoista todella paljon! Niitä on myös mun mielestä kiva lukea, kun kuvat ja fiilikset ovat niin kovin tuttuja omasta lapsuudesta. :) Myös Miinat ja Manut sekä Pupu Tupunat ovat kovasti luettuja, vaikka mä en niistä itse oikein niin kauhesti innostu. Meillä on paljon Mauri Kunnaksen kirjoja odottamassa ja aina välillä ollaan niitä luettukin, mutta tarinat ovat vielä himpun verran liian pitkiä tai vaikeita. Viime kerrasta tosin on jo tovi, joten pitäisikin kokeilla, miten ne nyt innostaisivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino ja Tomppa eivät ole minulle niin tuttuja, mutta niissä on kauniit kuvat ja sopivan arkiset kertomukset. Voisivat hyvinkin vedota Bonskuun.

   Minä odotan innolla aikaa, jolloin Mauri Kunnakset alkavat toden teolla upota. Nyt selataan lähinnä moottoripyörän kuvat läpi.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.