keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Mikä on varma kevään merkki?

a) Lumet sulavat b) Valo lisääntyy vai c) Karkkis hankkii uudet sohvatyynyt.


Tyynyt on testattu kiipeilyominaisuuksiltaan hyviksi.

Oikea vastaus on tietenkin kohta C ja niin siinä taas kerran on käynyt, että sohvaamme koristavat uudet, Marimekon kankaista ommellut tyynyt. Meillä kun ei ole verhoja (paitsi makkarin samettiset) joita vaihdella vuodenaikojen mukaan, joten minun täytyy vaihdella tyynyjä. Tälläkään kertaa en vaihtnaut kaikkia tyynyjä uusiin, vaan yhdistelin uudet tyynyt vanhoihin tyynyihin. Nyt olohuonetta piristää mukavan graafinen ja värikäs ilme. 

Koneesta taitaa puuttua jokin paneeli tuosta ylhäältä ja päällinen on hieman naarmuinen, mutta en anna sen haitata. Toivotaan, että tämä kone palvelee hyvin!

Oikeastaan hankin kankaan jo joulualen aikaan, mutta se unohtui laatikon pohjalle odottamaan ompeluinspiraatiota. Viimein se iski, sillä ostinpa yllättäen uuden ompelukoneen. Vanha kone ei jaksanut enää ommella edes suoraa. Vanha, halpa kone-rassu taisi uuvahtaa kestovaippojen imukerroksia runtatessani. Koska en ompele kovin paljon, päätin hankkia käytetyn koneen, joka olisi hyvää perusmallia. Vaikuttaa oikein lupaavalta koneelta tämä Husqvarnan Viking Daisy. Suoraa ja siksakkia, enpä muuta tarvitsekaan. 

Oli jo aikakin vaihtaa uusi istuintyyny! 

Uusin myös kiikkustuolin istuintyynynpäällisen. Se on ollut jo vuosia Räsymatto-kuosilla päällystetty, joten jo oli aikakin saada vähän uutta väriä. Ja pihinä säästin ohuen kaitaleen kangasta, josta hoksasin tehdä puuttuvan kiinnitysnarun. Laiskuus iski, enkä kuitenkaan jaksanut tehdä toista narua samasta kankaasta. 

Jos olisin oikein viitseliäs, vaihtaisin tuon valkoisen nauhan Marimekkoiseen, mutta enpä taida viitsiä. 

Nyt saa kevät tulla, kun minullakin on jo keväiset tyynyt! Vielä tosin pitäisi päivittää kevät kukat kuistille ja rapunpieleen sekä hieman sisustustakin. Onneksi sitä ehtii vähän hitaammallakin tahdilla. 

Mikä sinun elämässäsi on varma kevään merkki?

16 kommenttia:

 1. Ihanan värikylläinen tuo sohva-asetelma. Taulu ja Bonsku mukaan lukien!!

  Ikkunoiden pesu taitaa olla minulla varmin kevään merkki. Nyt kun talossamme on vaihdettu ikkunat uusiin, se on entistäkin tarpeellisempaa. Tehtaan ja asennuksen jäljet ovat vielä näkyvissä. Tyynyjen vaihto on myös toimenpide, joka tehdään meilläkin muutaman kerran vuodessa.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme ennen pesseet ikkunat vuosittain kesän korvilla, mutta parina viime vuonna se on jäänyt. Voi olla, että jää tänäkin vuonna, jos meilläkin on edessä ikkunaremontti .

   Poista
 2. Toi kangas on kerrassaan ihanaa! Toimii mainiosti soffatyynyissä ja kiikkustuolissakin. (Aijai, mä ostin eilen uuden tyynyn, jonka ajattelin verhoilla sohvatyynyksi, kun kankaita on kerran kertynyt varastoon ja uusia tyynyjä kaivataan, ja nyt tekisi mieli ryhtyä oitis ompelemaan.) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, bongasin kankaan heti alehyllyltä ja tiesin, että tästä tulee täydelliset tyynyt!

   Poista
 3. Stressi. No ei vaineskaan, mun merkit ovat: Omenapuun leikkaaminen ja kulkuväylän louhiminen jäätiköityneeseen pihaan. Tänään teinkin muutes tuon toisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ammatissasi kevät taitaa tosiaan tuoda stressin tullessaan. Vaikka onneksi on tosiaan noita muitakin kevään merkkejä.

   Poista
 4. Onpas tutun näköinen ompelukone! Malli ei välttämättä ole ihan sama, mutta juurikin samannäköisiä tikkivaihtoehtoja ja säätimiä sisältänyt Husqvarna oli mullakin pitkään. Nyt sitä ei enää ole, koska oleillessaan mun Turun asunnon kellarikopin lattialla se joutui kontaktiin vesivahingon kanssa. Eihän sellaisessa tilanteessa mitään sähkölaitetta enää uskalla käyttää. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, koska Tampereella on sellainen mahtava paikka kuin Monitoimitalo 13, jonka käsityökerroksessa nuorisoikäiset (7-29v!) saavat käydä käyttämässä mm. ompelukonetta ilmaiseksi. Ohjaustakin saa. Vasta ihan hiljattain sain kuulla tästä, mutta tulee varmasti käytyä jatkossakin.

  A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus koneen kohtaloa! Mutta aika mahtavan kuuloinen paikka tuo ompelupaikka. Minä en kyllä olisi kauaa enää nuorisoikäinen. Olen kuullut, että joissain paikoissa ompelukonetta voi käyttää jopa kirjastossa! Ihan järkevää, sillä ei kaikkien kannata ostaa omaa konetta.

   Poista
 5. Ooo, voiskin käydä kangaskaupassa "vähän pyörähtämässä", josko jotain ihanaa päivitystä sais kotiin sitten :)
  Kevään merkki täällä on verhojen vaihto, ja samalla toki myös nuo sohvatyynyjen päällysetkin vaihdetaan keväisemmiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangaskaupoissa pyörähtely voi olla vaarallista! Tosin usein lopputulos on iloinen, kuten nytkin.

   Poista
 6. Viime lauantaina vaihdoin jouluverhot kevätverhoiksi keittiössä! Heti alkoi kevätaurinko paistaa!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kevätaurinko paistaa vielä kirkkaammin kevätverhojen lomitse!

   Poista
 7. Onpas herkullista kangasta!
  Orastavan kevään merkki on kantohanget ja niillä telmiminen auringon paisteessa :) Lasten kanssa intouduttiin potkimaan jalkapalloa keskellä peltoa, kuvia löytyy blogista http://koikkelastakajahtaa.blogspot.fi/2017/03/jalitsua-kantohangilla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kantohangilla juokseminen kuulostaa aivan ihanalta!

   Poista
 8. Ihanat värit!
  Meillä kevään merkki on asiaston vaihtuminen. Meillä ei juuri vaihdella verhoja tai muita kankaita (koska meillä on sen verran värikästä muutenkin, että jos vielä vaihtaisi tekstiilit niin elettäisiin turhan suuressa värisekamelskassa), mutta astiasto vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Syksyllä ja talvella ruskeaa, keväällä ja kesällä vaaleaa ja ah, keltaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, vuodenaika-astiastot ovatkin ihan uusi idea! Oi, minäkin haluan kesä-astiaston! Oikeastaan voisinkin ottaa keltaiset kukalliset keittolautaset nyt kesällä aktiiviseen käyttöön sinisten teemalautasten sijaan.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.