torstai 6. huhtikuuta 2017

Karkkiarki 8/51: Socca irti!

Hitsi, pari muuta blogia ehti jo viedä keksimäni nerokkaan otsikon. En anna sen nyt liikaa häiritä, vaan iloitsen mahtavasta arkiruokalöydöstäni, soccasta. Oikeastaan voisin hehkuttaa myös kikhernejauhoja ja burmalaista tofua, joiden välityksellä löysin soccan ihan sattumalta. Nopeaa, helppoa ja herkullista. Socca on siis italialainen kikhernejauhoista ja vedestä tehty leipä, joka paistetaan pannulla tai uunissa. Näköjään rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja leivästä käytetään myös useita muita nimiä, mm. farinata

Tästä ruoasta on ehkä vähän vaikea saada kaunista, mutta persilja pelastaa! 

En tiedä, minkä kanssa soccaa oikeasti syödään, mutta minä tarjosin sitä fuusiokeittiömäisesti shakshukan kanssa, kun meillä muuten ollut koko perheelle sopivaa leipää. Toimi oikein loistavasti ja koko ateria oli sellainen semi-nopea arkiruoka. Tein soccan pikaversiona ja riitti, että taikina vetäytyi muutaman minuutin, vaikka oikeasti kai pitäisi antaa taikinan seistä pidempään. Paistoin soccan paistinpannulla, sillä se on nopeampaa ja energiatehokkaampaa kuin uunin lämmittäminen pikaleivän vuoksi. Leipänen paistui helposti, eikä tarttunut ja rakenne oli ihanan rapea pinnalta, eikä se hajonnut kääntäessä. Sitä oli oikein ilo kokata!

Resepti on yksinkertainen:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl kikhernejauhoja
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • (juustokuminaa)
  • loraus oliiviöljyä sekaan ja paistamiseen


1. Sekoita ainekset keskenään. Anna vetäyä pitkään tai lyhyesti viileässä. 

2. Kuumenna öljy pannulla ja kaada puolet taikinasta pannulle. Käännä, kun lettu alkaa kiintetyä ja paista kullanruskeaksi. Tee toinen samanmoinen.

P.S. Kannattaa tutustua myös tuohon burmalaiseen tofuun. On superhyvää, eikä oikein lainkaan tofumaista paitsi ulkoisesti


4 kommenttia:

  1. Huh-huijakkaa, nyt tuli sanakirjaan monta uutta sanaa! Tuo tofu näyttää ja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Löytyyköhän sitä kikhernejauhoa tavallisista kaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, aika monta vierasperäistä sanaa tuli tekstissä ja aika tuoreita sanoja minullekin. Olen ostanut kikhernejauhoja erikoiskaupoista, mutta luulisi, että ainakin suurissa marketeissa sitä olisi.

      Poista
  2. Tuo leipä kuulostaa hauskalta ja helpolta. Voi olla että intoudun tekmäänkin, kun nyt minulla on vapaan takia enemmän aikaa.


    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin helppoa, ettei siihen tarvita edes enempää aikaa!

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.