torstai 13. huhtikuuta 2017

Karkkiarki 9/52: Joka ilta kun lamppu sammuu... ja blogipalkinto!

Illan hiljaisiin tunteihin on ladattu paljon odotuksia. Ennen Bonbonin nukuttamista sitä suunnittelee, mitä kaikkea sitä vielä ehtii tehdä ennen kuin itse menee nukkumaan. Vähän siivota, valmistella seuraavan päivän, kirjoittaa postauksen, katsoa telkkaria miehen kanssa ja venytellä. Todellisuudessa väsähdän usein nukutusprosessissa sen verran, että jaksan noista kaikista vain murto-osan. Yleensä sentään jaksan tehdä kymmenen minuutin pikasiivouksen ja venytellä edes vähän. 

Sinne simahti, ei vahingossakaan pinnasängyn puolelle. 
Postauksia kirjoittelen usein sellaisina iltoina, jolloin mies ei ole kotona. Löhöän sohvalla ja kirjoittelen blogia läppäri sylissä. Isältäni turhaksi jäänyt Chrome book on pelastanut blogin, sillä kevyen läppärin saa näppärästi syliin. En todellakaan viitsisi kirjoitella blogia pöytäkoneen ääressä (joka sekin tosin on läppäri, mutta miljoonassa piuhassa kiinni).

Sattui sopvasti, että Varpuslintu haastoi minut Liebsterblog-awardseissa ja kysymyksiin vastailu sopii hyvin tähän ei-niin-luovaan väsähtäneeseen olotilaan. Tässäpä siis vastaukseni Varpuslinnun esittämiin kysymyksiin:

1. Miten aloitit bloggaamisen?

Olin seuraillut joitain blogeja jo jonkin aikaa ja hyvä ystäväni piti ruokablogia. Kun muutimme uuteen kotiin (kohta kuusi vuotta sitten!), alkoi mielessäni pyöriä ajatus sisustusaiheisesta blogista, jonka sitten vihodoin puolisen vuotta myöhemmin rohkaistuin perustamaan. 

2. Miksi pidät blogia?

Blogin pitäminen on hauska harrastus. Minusta on kiva jakaa ideoita, ajatuksia ja kuvata kauniita asioita. 

3. Kenelle kirjoitat blogipostauksesi?

Sekä itselleni että lukijoille. Itselleni blogi toimii eräänlaisena päiväkirjana, jolloin kivoihin juttuihin voi palata ja ne jäävät paremmin mieleen. Toisaalta haluan kyllä miettiä myös, mitkä jutut kiinnostavat lukijoita. Jos en miettisi lainkaan lukijoita, saattaisi blogini olla välillä vaikka täynnä pelkkiä kantoliinajuttuja, mikä tuskin kiinnostaisi kovin montaa. 

4. Miten postauksesi syntyvät?

Yleensä kirjoitan jutut yhdeltä istumalta ja melko nopeasti. En juuri oikolue, mikä varmaan näkyy oikeinkirjoituksessa. Vaikka itse kirjoitustyö sujuu nopsaan, saatan hautoa postausaihetta päässäni pitkäänkin ja miettiä muotoiluja ja kuvia etukäteen. 

5. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Monikin asia, mutta varmaan se, että jakamalla hauskat jutut, tuntuu että ilo vielä moninkertaistuu. Itsekin keskittyy elämän hauskoihin juttuihin enemmän ja lisäksi voi vielä ilahduttaa muitakin. 

6. Entä pahinta?

No varmaan se, että kaikki hauskatkin asiat vaativat välillä työtä. Jos en säännöllisesti ottaisi itseäni niskasta kiinni, ei postauksia syntyisi. Jos postauksia ei synny, koko homma lopahtaa. Toistaiseksi blogista on kuitenkin ollut enemmän iloa kuin vaivaa. 

7. Miten haluaisit kehittää blogiasi jatkossa?

Ehkä lastenkulttuuri voisi olla uusi suuntaus blogissa! Siihen suuntaan olen ehkä vähän mennytkin. Mitään oleellista en ehkä kuitenkaan muuttaisi blogissa. 

8. MInkälaisia blogeja luet itse mieluitena?

Luen mieluiten pieniä ja keskisuuria elämänmakuisia blogeja. Kovin kaupalliset blogit eivät ole niin kiinnostavia. Mielläni seuraan myös blogeja, joiden kanssa kommentointi on vastavuoroista, vaikka blogin aihe olisikin aivan erilainen kuin omassani. On hauskaa, että blogien kautta "tutustuu" uusiin, erilaisiin tyyppeihin. 

9. Jos blogistasi tulisi tosi suosittu, pärjäisitkö hyvin julkisuuden kanssa?

Tjaah, ei ole pelkoa! Uskoisin pärjääväni julkisuuden kanssa hyvin, vaikka voisihan se aluksi olla vähän kiusallista. 

10. Minä biisin valitsisit blogin tunnusmusiikiksi, jos sellainen pitäsi valita?

Muistaako kukaan tällaista laulua, sopisi kuin nenä päähän: 

"Minä tahdon asua piparkakkutalossa, marmelaadi valossa, herkku valossa/ 
Matto peittää lattiaa, mattokin on lakritsaa, mahan täyden makeaa talossani saa"


Huh, olikin monta kysymystä. En taida haastaa ketään koska ...zzzzz


8 kommenttia:

 1. Olipa hauska lukea nuo vastaukset, vaikka osaan jo vastauksen tiesinkin. Jännää miten maailma muuttuu. Bloggaaminen olisi ollut mahdotonta minun nuoruudessani, koska välineet puuttuivat. Hauska harrastus, josta on iloa sekä harrastajalle että lukijalle.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että sinäkin olisit innolla blogannut aikoinaan sisustuksesta, itsetehdyistä lastenvaatteista tai vastaavasta. Vielä ehtii, ainakin instaan!

   Poista
 2. Kiitos! Näitä oli hauska lukea. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, oli myös mukava kirjoittaa!

   Poista
 3. On mukavaa, että jatkat edelleen. Näitä on kiva lukea. Sinun aiheesi ovat sellaisia, että mielenkiintoista asiaa riittää. Oma Paavalinkukka blogini loppui sadan postauksen jälkeen, kun tuntui että kaikki on
  jo sanottu mitä santuista sanoa voi.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on tarpeeksi laajat aiheet, niin on jokaiselle jotakin! Alkuperäinen idea sisustusblogista olisi lopahtanut nopeasti. Toisaalta on mukava, että on myös sellaisia yhden aiheen ympärille kasattuja tietopakettiblogeja, kuten Paavalinkukka.

   Poista
 4. Pitkästä aikaa eksyin tänne blogiisi ja nautin taas kaikesta kauniista mitä tänne postailet. Mä ihailen sitä, että oot niin lahjakas käytännön jutuissa ja visuaalisesti :) T: Ruotsin Sley-vahvistus eli Armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kun eksyit ja kiitos ihanasta kommentistasi! Lämmitti kovasti mieltä. :) Olisipa mukava nähdä sinua livenäkin!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.