torstai 25. toukokuuta 2017

Karkkiarki 11/52: Aamiaismuodin huipulla

Kaupallinen yhteistyö: tuotteista saatu Plussapisteitä ja S-bonuksia. 

Tuorepuuron päälle kasattu kauden hedelmiä: banaania (aina sesongissa), kiiviä (ehkä oikeasti jossain sesongissa) ja pakastemansikoita (vintage). 

Kiireisessä arjessa ei ole aikaa istua tuntitolkulla aamiaispöydässä. Niinpä olen liittynyt trenditietoisiin tuorepuuronpuputtajiin. On niin näppärää sekoittaa illalla ainekset kauniiseen lasipurkkiin ja napata se mukaan, kun aamulla viilettää töihin. Kahvitauolla voi sitten istahtaa rauhassa nauttimaan tuorepuurosta, jossa yhdistyvät vaikkapa jogurtin täyteläisyys, kauran pehmeys ja marjojen raikkaus. Perinteisten puuroainesten lisäksi tuorepuuroon on tärkeä lisätä eksoottiselta kuulostavia uusia ainesosia, kuten chia-siemeniä. Puuro täytyy tietysti pakata lasipurkkiin, sillä hieman värjäytynyt ja nuhjuinen tupperware ei säilö tuorepuuron aromeja parhaalla mahdollisella tavalla, eikä anna tuorepuuronpuputtajasta oikeanlaista mielikuvaa.

Omenamehu on yllättävän hyvä lisä tuorepuurossa. Kaurajogurtti toimii minusta paremmin kuin tavallinen, sillä maku on pehmeämpi. Tavallinen käy kyllä myös hyvin, mutta tätä sattui olemaan. 

Puoretuuroni (käännän sanan aina mielessäni näin) koostan seuraavalla tavalla:

n. ½ dl kaurahiutaleita
n. ½ dl nestessä (esim. omenamehu, kauramaito, maito)
n. ½ dl (kaura)jogurttia (kaurajugu tekee puuron mausta pehmeän)
Pieni kourallinen auringonkukansiemeniä, ehkä jotain pähkinärouhetta tai mantelia
1 tl chia-siemeniä tuomaan trendikkyyttä ja ajanhermoa
Hedelmiä ja marjoja, usein pakkasesta jäisiä mansikoita
 Välillä maapähkinävoita ja muussattua banaania

Sekoita kaikki ainekset ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Aamulla nappaa purkki mukaan ja kuvittele olevasi suosittu lifestyle-bloggaaja. 

Tuorepuuropurkki nousemassa arjen yläpuolelle.

Trendikästä tai ei, olen ihan oikeasti nyt innostunut tekemään tuorepuuroja seuraavan päivän aamupalaksi. Olen huomannut, että verensokerini pysyy tasaisempana, kun syön aamiaisen vasta hiukan myöhemmin. Ajatus tavallisesta puurosta aamulla ei houkuttele, mutta tykkään tuorepuurojen raikkaudesta. Ja olen kyllä tehnyt puurot ihan oikeasti lasipurkkeihin, koska ne pysyvät varmemmin kiinni laukussa kuin muoviastiat ja pyöreissä astioissa puuro on kivempi sekoittaa. Suosittelen kokeilemaan!

Oletko sinä joskus tehnyt tuorepuuroa?


6 kommenttia:

 1. En ole koskaan tehnyt tuorepuuroa ja voi olla, että jää kokonaan tekemättä. Mutta varmuuden vuoksi kysyn, että sekoitatko ne marjat sinne sekaan vai ainoastaan ne muut aineet ja sitten jätät marjat siihen pinnalle kauniisti niinkuin kuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sörssään ennen syömistä kaiken sekaisin, niin on kivoja sattumia joukossa.

   Yksinkertaisimmillaan tuorepuuro on kaurahiutaleita ja maitoa sekoitettuna eli voi olla, että tuorepuuroa on voinut kokeilla tajuamattaan sen olevan tuorepuuroa.

   Poista
 2. Otan tuorepuuron evääksi pitkiin päiviin. Tai siis kippaan mustikat, jugurtin ja hiutaleet pakasterasiaan ja yritän muistaa laittaa sen töissä jääkaappiin. Iltapäivällä kosteus on ehtinyt hiutaleisiin ja nälkäkin taittuu hyvin.
  Olen ajatellut, että kaurajugurtti ja kaurahiutaleet eivät sopisi yhteen. Täytyy ehkä kuitenkin testailla. Tuo plantin jugu on mun mielestä paras kaurajugurtti. Harmi, kun sitä ei oikein täältä maalta saa. Yosakin katosi valikoimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuorepuuro sopii varmasti hyvin pitkien päivien evääksi! Minusta kaurahiutaleet, kaurajogurtti ja kauramaito toimivat oikein hyvin yhdessä, vaikka minäkin pelkäsin lopputuloksen olevan liian, no, kauraisa. Plantin jugu on tosiaan parasta, mitä ollaan kokeiltu. Harmillista tuollainen valikoimista katoaminen!

   Poista
 3. Mulla alkaa normaali puuro tulla jo korvista ulos, joten pitäisi varmaan vihdoin testata myös näitä tuorepuuroja. Saisi ainakin paljon helpommin vaihtelua aamupalaan kokeilemalla eri nesteitä ja jugurtteja sekä vaihdellen marjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuorepuuro tuo kyllä kivaa vaihtelua aamiaiseen. Minä en ole koskaan ollut suuri tavallisen puuron ystävä. Silloin tällöin lounaaksi olen tehnyt puuroa ja uunipuurosta pidän kyllä, mutta perinteistä aamiaispuuroa en ole koskaan tehnyt. Nyt nämä tuorepuurot ihan yllättivät minut!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.