perjantai 20. lokakuuta 2017

Melkein kuin lomalla - lisää vain kuvat!

Olin alkuviikon koulutuksessa Helsingissä. Odotin reissua jo pitkään, sillä olin päättänyt ottaa reissun hotelliyöpymisineen omana pienenä lomamatkana. Koulutuskin oli sen verran mielenkiintoinen, ettei se tuntunut työltä vaan kivalta vaihtelulta. Valitettavasti myös puhelimeni muistikortti otti lomaa ja hävitti kaikki reissulta ottamani kuvat. Koska postaus oli mielessäni jo lähes valmis, päätin silti kirjoittaa sen.

Kuvittele tähän kuva, jossa on näkymä hotellihuoneen ikkunasta kohti Helsingin luonnontieteellistä museota. Kirahvit  vilkuttelevat pparvekkeella. 

Päivää hieman vajosti ärsyttävä yskä, joka oli jäljellä pienestä flunssasta sekä aikainen herätys, sillä en raaskinut lähteä matkaan edellisenä iltana. Onneksi koulutuspäivä ei vienyt mehuja, vaan suuntasin hotellihuoneeseen kirjautumisen jälkeen suoraan syömään ysttävän kanssa. Kävimme Kampin yläkerran Beijing8-ravintolassa, jossa tarjoillaan mm. dumplingsja.  En muista ennen syöneeni ja olivat oikein maukkaita! Siinä jutellessa ystäväni onnistui puhumaan minut ympäri ja lähtemään illemmalla salsatunnille, vaikka ensin vastustelin. Ei sitä aina pääse ex tempore salsaamaan!

Kuvittele tähän kuva herkullisesta annoksesta, jossa on suloisia pieniä dumplingeja (mykyjä?), höyrytettyjä edamamepapuja ja hauskat dippipurkit. 

Ennen salsatuntia ehdimme vähän käydä kaupoissa ja haahuilla Helsingissä. Minä rakastan kulkea päämäärättömästi Helsingin keskustassa ja muistella ihan ensimmäistä opiskeluvuotta, jolloin kävin silloisen poikaystävän (nykyisen miehen) luona Helsingissä. Oi nostalgiaa! Muistelun lisäksi halusin käydä Nudgessa, jossa myydään kaikkea mielenkiintoista ja oikeastaan paljon kaikkea edellisen postauksen pohdintoihin liittyvää eli eettistä ja/tai kotimaista vaatetta ja tavaraa. Kings of indigon mustat pillifarkut oliva jääneet kummittelemaan mieleeni joskus alkuvuonna tehdyllä Helsingin reissulla. Päätin raaskia ostaa housut, joita olin siis jo yli puoli vuotta miettinyt! Mukaan tarttui kokeeksi myös pari muuta mielenkiintoista juttua. Kehuttu eko-dödö (jotai kohtaan olen hieman skeptinen) ja Bee's wrap mehiläisvaha liinan, jollaista olin myös pidempään halunnut kokeilla. 

Sitten salsaan! En ole mitenkään erityisen hyvä tanssimaan, mutta silloin tällöin on ihan hauska ylittää itsensä. Tai no, ei se ehkä omalta osaltani tanssia ollut, mutta mieli virkistyi ja opin uutta. Tunti oli alkeistunti, mutta aika pitkiä sarjoja piti pitää mielessä. Oli myös upea katsoa edistyneiden tanssijoiden vauhtia, kun kuljin toisen tanssisalin ohi. Elämys sekin!

Kuvittele tähän kuva iloisista ihmisistä salsaamassa. Siitä ei kyllä oikeasti ollut yhtään kuvaa, mutta kuvitellaan että oli. 

Salsatunnin jälkeen minulla oli vielä hetki aikaa kierrellä kaupoissa ja käydä kävelyllä. Samalla juttelin puhelimessa miehen ja Bonskun kanssa. Bonsku kertoili hauskasti päivän tapahtumista. Olikin hauska kuulla, miltä hänen äänensä kuulostaa puhelimessa!  Kävin hakemassa vähän iltapalaa ja vetäydyin hotellihuoneeseen katsomaan rauhassa Netflixiä ja sen jälkeen nauttimaan yöunista aivan yksikseni. Onneksi yskäkään ei vaivannut pahasti, kun nukuin hotellin muhkeiden tyynyjen tukemana. 

Kuvittele tähän kuva pehmeästä ja houkuttelevasta hotellivuoteesta. 

Aamulla tietysti parasta oli hotelliaamiainen. Siinä meinasi tulla vähän kiire, joten nappasin kahvin mukaan koulutukseen. Koulutuksen toinen päivä oli yhtä mielenkiintoinen kuin ensimmäinenkin ja sen jaksoi hyvin loppuun asti. Lisää en kyllä olisi kyennyt ottamaan vastaan kerralla, opiskelukestävyys on selvästi alentunut! Olin varannut junaliput vasta parin tunnin päähän koulutuksen loppumisesta, jotta ehtisin vielä hetken fiilistellä Helsinkiä ja käydä parissa putiikissa. 

Kuvittele tähän kuva hieman sateisen suhmuraisesta Kalliosta ja pienistä kivijalkaliikkeistä. 

Olin jo pitkään halunnut käydä kahdessa Kallion vintageliikkeessä: Ansa second handissa ja Mekkomaniassa. Edellisen facebook-sivuja olen ihaillut usein ja jälkimmäisestä taas vinkkasi ystävä muutamia vuosia sitten. Ansasta en löytänyt tällä kertaa mitään houkuttelevaa (ja ehkä asiakaspalvelussa olisi ollut toivomisen varaa). Mekkomaniasta sen sijaan löysin itselleni aivan ihanan kimaltelevan hameen ja 60-luvun villajakun tulevaan juhlakauteen. Ne meinasivat jäädä huomaamatta, mutta onneksi ystävällinen myyjä vinkkasi, että vaatevalikoima jatkui huoneen takaosassa! Vintagelöydöistä jää aina hyvä mieli. Nyt en malta odottaa, että pääsen käyttämään niitä!

Kuvittele tähän kuva värikkäistä vintagevaatteista aseteltuna vasten syvän turkoosia seinää. Alla senkki, jonka päällä on vanhoja koruja. 

Putiikkikierroksen jälkeen siirryin rautatieaseman tienoille ja kävin vielä kahvilla ihan rauhassa. Vaikka reissu oli kiva, niin kyllä oli kiva myös lähteä kotiinkin. On ihana mahdollisuus välillä reissata yksin ja viettää erikoispäiviä, mutta onneksi voin todeta olevani tyytyväinen myös arkipäiviin. Ja Bonskua alkoi olla ikävä!

Kuvittele tähän kuva höyryävästä cappucinosta, jonka pinnalla latte art -sydän on väärin päin vasenkätiselle. 

Milloin sinä olet viimeksi ottanut irtioton arjesta? 

12 kommenttia:

  1. Minä saan irtioton, kun koira on hoidossa ja voin tehdä kokopäivän reissun vaikkapa Jyväskylään. Tai sitten ihan vaan olla sisällä ja mökkihöperöityä, kun ei tarvitse lähteä ulos.
    Helsinki-haahuilu on aina mukavaa, mutta tuo Jyväskyläkin alkaa olla jo hyvä haahuiluun. Suosittelen!
    Ja olipas mainiot kuvat! Ihan pääsin tunnelmiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistänpä korvan taakse Jyväskylä vinkin - en ole siellä koskaan oikein käynytkään, ajanut vain läpi.

      Ja kerrankin kuvista tuli ainakin tarkkoja ja kaikki säädöt oli juuri niin kuin halusin! :D

      Poista
  2. On tosi hauska juttu, että silloin aikoinaan opit tuntemaan Helsingin varsin hyvin. Nyt saat paljon enemmän irti tällaisista lyhyistä piipahduksista, kun tiedät heti mihin suunnata.

    Minulla on menossa nyt irtiotto työstä aivan uudenlaiseen arkeen eläköitymisen myötä.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin ydinkeskustan tunnen melko hyvin.

      Heh, sinulla on tosiaan totaalinen irtiotto! Tosin kyllä tietysti eläkeläiselläkin on arkea. Vaikka Bonskun kanssa arki taitaa olla juhlaa?

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta! Minun irtiottoni oli kesällä, kun olin viikon turistina Turussa. Tai viime sunnuntaina metsässä sienestämässä. Se katkaisi arjen aika totaalisesti, kivalla tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku onkin etenkin kesällä hyvä paikka irtiottoon - myös silloin jos sattuu asumaan Turussa. Voi katsella kaupunkia eri silmin. Metsässä riittää lyhytkin hetki irtiottoon.

      Poista
  4. Oi miten ihana Helsinki - reissu siulla on ollut! Kiitos Nudge - vinkistä, pitää ehdottomasti käydä kun olen lapsettomana Helsingissä marraskuussa. Kaikkea miua kiinnostavaa näppärästi saman katon alla!

    Ja irtiotto arjesta, hm. Mies oli kolme viikkoa isyyslomalla, reissailimme ja otimme koko perhe rennosti, se oli aika kiva irtiotto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki on kyllä täydellinen lapsettoman hengähdyshetken viettämiseen. Paljon mahdollisuuksia ja voi sopivasti hävitä ihmismassaan. Ja Nudge on tosiaan kiva!

      Poista
  5. Voi ei! Kameratöppö! No, näitä sattuu! Ihanaa että otit irtioton arjesta hotelliaaimaisineen ja kaikkine yksityiskohtineen. :) Se on viisautta se.

    Mun arjen irtiotto taisi olla viime viikonloppuna kun olin Tampereella konsertissa hyvän ystävän kanssa viimeisen päälle tälläytyneenä. Arjen helähdyksiä! Tai no, juhlan helähdyksiä ehkä paremminkin.

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konsertti tälläytyneenä kuulostaa hyvältä! Taisi olla se Aili Ikosen keikka? Häntä on aivan ihana kuunnella!

      Poista
  6. Tosi hauska kertomus kuvitteellisilla kuvilla!
    VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että onnistui näinkin! Onneksi lukijoillani on hyvä mielikuvitus!

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.