perjantai 22. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 joululahjaspoilaus

On tullut perinteisen joululahjaspoilauksen aika! Jos olet sukulainen tai ystävä, etkä halua pilata jouluyllätystä, niin älä lue tämän pidemmälle! Vanhemmat ja appivanhemmat tosin saavat tällä kertaa lukea, sillä postaus ei sisällä paljastuksia heidän lahjoistaan. Jos taas olet lukija, joka vielä miettii viime hetken lahjavinkkejä, niin lue ihmeessä eteenpäin, sillä nämä lahjat toteuttaa vaikka aaton aattona. 

Hähähää, nämä eivät paljasta mitään sisällöstään!

Aloitan paketoinnista, koska paketteja voi turvallisesti katsella, vaikka olisikin lahjan saajana. Näitä ei pääse edes käsikopelolla kokeilemaan! Paketoinnin "teemana" oli joulun tähti. Ostin yksinkertaista, mustaa paperia ja annoin Bonskulle kultatussin käteen. Hän piirsi satunnaisia hyvin suunnitelmallisia ja tarkkaan aseteltuja kuvioita pakettien päälle ja minä leikkelin ja liimasin pakettikortiksi tähtiä kierrätyslahjapapereista. Osasta tuli ehkä mieleen enemmän pyrstötähti, mutta sitähän ei tiedetä tarkkaan, millaisesta valoilmiöstä on ollut kyse. Ehkä juuri pyrstötähdestä. Paketeista tuli hauskan näköisiä ja vähemmän rapistuvia kuin viime vuotiset koristukset.



























Mutta tässä onkin jo koko potti esillä. 
Tänä vuonna innostuin pitkästä aikaa tekemään syötäviä lahjoja. Edellisen kerran tein syötäviä lahjoja muistaakseni vuonna 2013, jolloin tein ison satsin erimakuisia toffeekarkkeja. Ne olivat muuten hyviä, pitäisikin taas tehdä niitä uudestaan! Tällä kertaa päätin koota pienen herkkupaketin useimmille läheisille. Allergiaperheille keksin muuta annettavaa, sillä en halunnut alkaa arpoa allergeenien kanssa. Päädyin seuraavanlaiseen komboon: pussi jouluista pähkinä-suklaa-vadelma-granolaa, paahdettuja hunajatoffee-manteleita ja pieni pullollinen yrttiöljyä. 

Öljy hieman jähmettyy kylmässä, mutta näin lämpimässä pullot näyttävät todella kauniilta. 

Yrttiöljyn tekeminen oli maailman simppeleintä: ostin Granitista pieniä patenttikorkillisia pulloja, pesin ne ja pujotin muutaman oksan timjamia ja rosmariini ja kaadoin oliiviöljyä päälle. Testipullollisessa oli viikon maustumisen jälkeen mukava yrttinen maku. Mahdollisen öljyvuotoriskin vuoksi vuorasin vielä pullojen korkit elmukelmulla ja washiteipillä. Hiukan visuaalinen ilme kärsi, mutta ajattelin että parempi hieman rumempi pullo kuin öljyt pitkin poikin. 

Laitoin granolan sellofaanipusseihin. Isot pussit taitoin vielä kaksinkerroin ja teippasin ympärille.
Herkullisen maapähkinävoi-suklaagranolan ohjeen löysin Hannan soppa -blogista. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta lisäilin erilaisia pähkinöitä vähän fiiliksen mukaan ja laitoin lisäksi mukaan pakastekuivattuja vadelmia. Tuli muuten hyvää granolaa! Teki mieleni syödä kaikki itse, mutta valitettavasti suurin osa piti pakata pusseihin. 

Mantelit eivät ehkä olleet kovin kauniiita, kun kuoretkin vähän halkeilivat, mutta sitäkin herkullisempia!
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tein vielä ihania hunajatoffeemanteleita, jotka ristin tahmatassun manteleiksi. Ne meinasivat kyllä päätyä kaikki parempiin suihin, mutta onneksi sain pidettyä tahmaiset näppini kurissa ennen kuin koko satsi oli syöty. Ohje on superhelppo: paahda manteleita hetki kuivalla pannulla. Laita mantelit sivuun ja lisää pannulle iso nokare voita (ehkä noin 30 g/ 400 g pussi manteleita) ja 1,5 dl hunajaa. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä ja tummua ihanaksi toffeeksi. Lisää  pannulle mantelit ja pyörittele kauttaaltaan hunajatoffeessa, kunnes ne ovat kokonaan seoksen peitossa. Mantelit kannattaa levittää jäähtymään mahdollisimman erilleen toisistaan esimerkiksi leivinpaperin päälle. Tai sitten niiden voi antaa jämähtää yhdeksi köntiksi pannulle ja irrotelle niitä sitten veitsellä, kuten minä tein. Mantelit tarttuvat kyllä jäähdyttyäänkin vähän yhteen, mutta eivät yhtä pahasti kuin kuumina.


Mantelit pakkasin kaupan eväspusseihin. Washiteipit vähän irtoilivat, joten suljin pussit vielä niiteillä. 

Joulu on jo ovella, ihanaa! 

9 kommenttia:

  1. Kauniita ja maukkaita lahjoja. Maun tiedän, koska salaa maistoin ennen pakkaamista.

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, senkin varas! No ei, kyllä minäkin niitä napsin sen verran ahkeraan, että hyvä kun tekin saitte maistaa.

      Poista
  2. Tosi ihanat nuo Bonskun taiteilemat tähdet! Miten keksitkin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enpä yhtään muista, mutta muistaakseni idea oli omani, eikä Pinterestistä! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti olivat saajillekin mieluisia.

      Poista
  4. Nami, ihanat lahjat ja mahtava design lahjapusseissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin lahjoista tuli niin hauskan näköiset.

      Poista
  5. Voi että miten mahtavia ideoita. Tämä menee kirjanmerkiksi ensi joulua varten, kiitos :)

    VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.