sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Bonskun garderoobi osa 3

On tullut aika päivittää Bonskun tämänhetkisen garderoobin sisältö. Näköjään olen tehnyt päivityksen noin vuoden välein (2016 ja 2017). Se on muuttunut melko paljon viime kerrasta, vaikka hassua kyllä joitain samojakin vaatteita on edelleen käytössä. Silloin ne ovat varmaankin olleet väljiä, nyt jo nafteja. Bonsku kuitenkin kasvaa omaan verkkaiseen tahtiinsa, mikä mahdollistaa sen, ettei vaateita tarvitse uusia hirveällä tahdilla.

Bonsku piileskelee yhden suosikkihaalarinsa takana. Yöhaalari on vihdoin jäämässä pieneksi. Hihoista ja lahkeista pilkistävät merinovilla-alusasut. 

Viime vuonna Bonskun vaatteet olivat suurimmaksi osaksi vielä ostettuja, sekä uutena että käytettynä. Vaatteiden joukossa oli vasta muutamia äitini tekemiä Mumi's designin vaatteita. Nyt niitä on varmaan 90%! Valmisvaatteet ovat lähinnä juhlavaatteita ja housuja sekä toki ulkovaatteet. Minä olen tähän kehitykseen erittäin tyytyväinen, sillä on ihanaa että lähes kaikki vaatteet ovat ihan yksilöllisiä ja juuri Bonskulle sopivia. Lisäksi olemme säästäneet pitkän pennin, sillä itse tehdyt vaatteet ovat monia kaupan vaatteita edullisempia. Kirppiksiltäkin tämän ikäisille löytyy jo huonommin, ellei kyseessä ole kalliiden merkkivaatteiden facebook-kirppis. 

Hupsista, näistä tulikin vain tämä yksi epätarkka kuva. Kuvausassistentti oli hieman eri mieltä asujen asetelmista. No, asujen idea selvinnee pienemmälläkin tarkkuudella. 
Toistaiseksi Bonsku ei ole valittanut mistään vaatteesta, eikä vänkää yleensä päälleen mitään tiettyä. Välillä olen antanut valita, jolloin hän yleensä valitsee kissa-, Mikki- tai junapaidan. Mutta jos häneltä ei kysy mitään, hän pukee toistaiseksi asun kuin asun mukisematta. Hän ei edelleenkään tiedä, että on olemassa Ryhmä Hau -vaatteita ja hyvä niin. Saan vielä toistaiseksi pukea hänet kivoihin graafisiin ja värikkäisiin vaatteisiin. Raidat ja väri-iloittelu ovat kantava teema koko Bonskun puvustossa. Ehkä arvasittekin? 

Erivärisiä plyysivaatteita on useampia. Sininen raitataskuinen ja -selkäinen paita on yksi suosikeistani. 

Nyt kylmänä talvikautena olen pitänyt erityisesti ihanista plyysivaatteista, joita mumi on tehnyt ahkerasti. Ne ovat ihanan pehmeitä ja paksuja. Värit ovat loistavia ja räiskyviä, eli juuri sellaisia joista pidän. Ne myös pysyvät hyvänä pesusta toiseen. Huono puoli on se, että ne ovat usein tekokuitua. Ihoa vasten Bonskulla on aina villaa, ainakin nyt talvella. Mumin merinovilla-asut ovat olleet käytössä jälleen syksystä ja edelleen ovat käytössä pitkälle kevääseen. 

Pallotaskuinen kissapaita on yksi Bonskun suoikkivaatteista. Myös muut kissat ovat suosiossa. 

On vaatteissa otettu huomioon myös Bonskun mieltymyksiä. Erilaiset eläin- ja kulkuneuvokuosit ovat Bonskun mieleen. Kesällä hänellä oli käytössä kivoja lintukuovioisia t-paitoja ja ensi kesänä varmaan saa lisää isommassa koossa. Bonsku tykkää erityisesti kissapaidoista. En nyt kyllä millään muista, minkä puljun kuosi on kyseessä. Taskut ovat suosiossa, sillä niihin saa jemmattua kaikkea kivaa. Ja erilaiset kulkuneuvot nyt vaan ovat ihania, joten junahupparit ja palomiesbomber ovat niin ikään kovin mieluisia. 

Erilaisia kulkuneuvovaatteita löytyy moneen junaan (pun intended). Pupupaita alkaa käydä kyllä pieneksi. Me and In avaruuspaita on serkun vanha ja siksi Bonskulle erityisen tärkeä. 
Bonskun arkipuvusto on leikkisää ja värikästä, mutta juhlapuvusto on edelleen enemmän klassista linjaa. Eilen hän edusti serkkuni kihlajais- ja syntymäpäiväjuhlissa valkoisessa kauluspaidassa, sinisissä chinoissa sekä autokravatissa. Näistä en nyt ehtinyt ottaa kuvia. Minusta on kiva pitää ero juhla- ja arkivaatteiden välillä. 

Vielä muutamia eläinaiheisia vaatteita. Legginssien juju on lahkeista kurkistavat kuosit. 

Olen säästänyt melkein kaikki Bonskun vaatteet toistaiseksi. Varmasti iso osa niistä pääsee aikanaan Mehlon päälle. Jos Mehlo sattuu olemaan tyttö, niin on jännä nähdä kuinka paljon se vaikuttaa garderoobin sisältöön. Hurahtaisinko röyhelöihin tai kukkakuoseihin? Ehkä ainakin hankkisin kyllä mekkoja. Mutta muuten Bonskun vaatteet ovat kyllä niin ihania, että olisi suorastaan sääli olla käyttämättä niitä toista kertaa! 

Bonskun garderoobia voi seurata Mumi's designin instagramissa (@mumisdesign).  

9 kommenttia:

 1. Äitisi tekee ihan todella kauniita vaatteita!
  Etenkin nuo kissakuosit miellyttävät, pitäisiköhän opetella itsekin ompelemaan vaatteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin välillä iskee olo, että pitäisikö opetella ompelemaan, mutta toistaiseksi jätän homman äidille.

   Poista
 2. Ihania vaatteita Bonskulla, ja kerrassaan sisustukseenkin sopivia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, Bonsku tosiaan sointuu sisustukseen varsin hyvin! :D

   Poista
 3. Se on kivaa, kun mumi´s designin vaatteet ovat ainakin toistaiseksi kelvanneet sekä Bonskulle että vanhemmille. Ilo on molemminpuolinen.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eiköhän kelpaa vastedeskin! Ja jos Bonskulle lakkaa kelpaamasta, niin sitten ehkä pitää sortua Ryhmä Hau -kuoseihin... Onneksi ei vielä!

   Poista
 4. Ei noita mumisdesign vaatteita voi olla ihailematta! Niitä katsoessakin tulee jo hyvälle tuulelle! Odotan malttamattomana kesää Ja sitä, kun pääsen mumisdesignin ompelukurssille!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kuulostaa hyvältä kurssilta! Vaatteet tosiaan ovat niin hauskoja, että lisäävät hyvää mieltä valtavasti arkeen.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.