tiistai 29. toukokuuta 2018

Kukkien loistoa ja uusia taitoja

Ihan itse sitomani kimppu!

Olen pitkään halunnut päästä jonnekin kukkiensidontakurssille ja äitiysloman alkajaisiksi tarjoutui sopiva tilaisuus osallistua. Minulla oli jonkinlainen käsitys siitä, miten sidotut kukkakimput muodostuvat, mutta käytännön kokemus rajoittui kahden tulppaanikimpun yhdistämiseen. Tai no, hääasetelmat teimme itse, mutta ne eivät olleetkaan varsinaisia kimppuja. 

Kukkavalikoima oli harmoninen, mutta minun makuuni melko vaalea. Onneksi myös kauniita pastellisävyjä oli tarjolla. 

Kurssin kukkatarjonta oli ehkä värien puolesta hieman pettymys, sillä kuten kuvasta näkyy, ei kovin karkkisvärisiä kukkia ollut tarjolla. Makuja on monia, eikä tietysti kaikkia voi miellyttää. Lisäksi kurssi oli varsin edullinen, joten siihen nähden kukkatarjonta oli kuitenkin hyvä. Ampaisin heti "teoriaosion" jälkeen nappaamaan kaikki parhaat värit. Onneksi en oikeasti joutunut käyttämään kyynärpäätaktiikkaa, vaan kaikki tuntuivat löytävän itseään miellyttäviä kukkia valikoimasta ilman tönimistäkin. 

Kukkavalikoimani. Kaikki vihreät eivät päätyneet kimppuun. Esimerkiksi tuo pienilehtinen pistaasi oli kaunista, mutta ei istunut joukkoon. 
 Kukkien sidonta oli sekä helpompaa että vaikeampaa kuin olin kuvitellut.  Meille opetettiin ns. spiraalitekniikka, joka on ilmeisesti se perustekniikka, jolla kimppuja sidotaan. Toisaalta pienen kimpun sitominen sujui yllättävän sujuvasti hyvillä opeilla, mutta kyllä se kukkien asettelu tukevasti oli varsin aikaavievää ja tarkkaa puuhaa. Varsinkin vihreiden asetteleminen niin, etteivät ne peittäneet kukkia vaan tukivat niitä, oli haastavaa. Myös varsien leikkaaminen puukolla ei ollut helppoa ja olenkin virheellisesti kotona aina käyttänyt saksia. Kurssin vetäjän tavoitteena oli, että kurssin jälkeen kukaan ei enää niihin turvautuisi. En ole ihan varma kyllä voinko tätä toteuttaa. 


Lopputulos. Jännityksellä jäin odottamaan, miten inkaliljat aukeaisivat.  Oli vaikea asetella kukat niin, että sopivasti erilaiset ovat vierekkäin. Aina tuntui, että kaksi liian samanväristä oli vierekkäin. 

Lopulta olin ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni. Inkaliljat eivät vielä kurssilla olleet auenneet, joten kimpun luonne muuttui vielä myöhemmin, mutta minusta inkaliljan asettelu onnistui hyvin, sillä se aukesi kauniisti kimpun "halki" tuoden lisää runsautta. Kaikki kukat eivät olleet ihan samalla tasolla ja se olikin asettelussa myös vaikeaa. Hirssit eli nuo huitulat asettelin tahallani "räjähdysmäisesti" ympäri kimppua. 

Sopivan varjoisassa paikassa kimppu on säilynyt freesinä kohta viikon. 

Kimppu on säilynyt kohta viikon kauniina. Kurssilla ohjeistettiin vaihtamaan vesi kerran viikossa. Vielä en ole sitä tehnyt, mutta ehkä tässä piakkoin täytyy. Kimppu sopi erityisen kauniisti makuuhuoneen pienen lipaston päälle. Sen yläpuolella olevassa taulussa on samoja sävyjä kuin kimpussa, mutta näköjään yhtään kuvaa taulusta ja kimpusta yhdessä en ottanut. No, kimppu saa nyt olla pääosassa. 


Inkaliljat kukkeimmillaan. Niiden sävy olikin kauniin vaaleanpunainen, vaikka nupussa näyttivät liiloilta. Minä tykkään näistä enemmän!

Ja toiselta puolelta. Kimpussa on inkaliljan lisäksi kolmea eri väristä neilikkaa ja kahta ruusua. 

Ihan ilman kukkakauppoja ja ammattilaisia en aio jatkossa pärjätä, mutta ehkä silloin tällöin voisi ostaa ihan vaan irtokukkia ja sitoa niistä kimpun itse. Ehkä tulevissa ristiäiskukissa hyödynnän tätä uutta taitoani? Tai sitten vaan vauva-arjen keskellä unohdan autuaasti kaiken oppimani ja isken kukat vain sikin sokin maljakkoon. 

Oletko sinä koskaan kokeillut kukkien sidontaa?

8 kommenttia:

 1. Tulipa nätti! <3 Olen usein miettinyt, että olisi tosi kiva osallistua jollekin kukkiensidontakurssille. Teen usein kimppuja, mutta touhu on paikoitellen epätoivoista räpellystä. Lopputulos voi olla ihan onnistuneen näköinen, kunhan ei vain nosta sitä kimppua maljakosta ja tarkastele lähemmin. :D Puukkoa sentään käytän ja olen luntannut joitain perusjuttuja Youtubesta, mutta paljon opittavaa olisi vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olen nähnyt näitä järjestettävän, tänään olisi ollut seppelekurssi taidemuseolla.

   Poista
 2. Kimpusta tuli tosi kaunis, aivan kuin ammattilaisen tekemä. Hirssi on yksi suosikkini vihreistä. Minulla on tapana ostaa usein viikonlopuksi irtokukkia ja asetella niitä rennosti maljakoihin sen kummemmin sitomatta. Se on helpompaa ja sopii hätäiseen tyyliini. Mutta kyllä sidottu kimppu on aina välillä tosi hieno.

  Voisin kyllä mielelläni osallistua kukkiensidontakurssille, mutta en oikeastaan tiedä missä sellaisia järjestetään.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi olla ettei kimppu kyllä olisi kestänyt lähempää tarkastelua ammattilaisen tekemään verrattuna.

   Poista
 3. Onpa kaunis kimppu!

  Kukkiensidontakurssi olisi ihana kokemus, mutta en sitten tiedä, tulisiko ainakaan ihan kotioloissa suuremmin sitä hyödynnettyä. Meiltä kotoa löytyy usein ostamani kimppu terttuneilikoita, ja rakastankin juuri niitä maljakossa. Tiedä sitten, osaisinko laajentaa näkemystäni näyttävämpien kotiasetelmien tekoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että taidot jäävät hyödyntämättä, mutta ainakin oli hauskaa.

   Poista
 4. Japanilaista ikebanaa olisi kyllä mahtava opiskella. Ne asetelmat ovat niin kauniita. Suomalaiset kimput ovat minusta usein liian tiukkaan sidottuja. Ostan usein irtokukkia ja laitan ne maljakkoon mahdollisimman kevyesti ilman sitomista.
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitikin googlata tuo ikebana, en ollut kuullut siitä ennen! Minä kyllä tykkään sidotuista kimpuista, mutta myös rennosti asetellut kukat ovat kauniita.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.