lauantai 31. elokuuta 2019

Pikahuivi hyvänmielen langasta

Vaikka tykkään tehdä käsitöitä, olen oikeasti aika hidas kutomaan ja virkkaamaan. Siksi minulta ei synny kovin monta työtä vuodessa, enkä edes yritä osallistua hyväntekeväisyysneulontajuttuihin, sillä en meinaa saada joululahjakäsitöitäkään ajoissa valmiiksi. Eilen kuitenkin sain valmiiksi oikeasti ihan supernopean käsityön: käsivarsilla neulotun silkkihuivin. 

Värejä on vaikea saada kuvatuksi, niitä on niin paljon ja silkki hohtaa niin kauniisti.

Ostin jo noin vuosi sitten lankakauppa Ilosta aivan ihanaa Darn good yarnin kierrätetystä sari-silkistä tehtyä lankaa. Vyyhdet odottivat inspiraatiota kaapissa, kunnes vihdoin kaivoin ne esille. Halusin tehdä niistä itselleni huivin ja ensin kokeilin miehen rumpukapuloilla neulomista, sillä olin säästänyt yhdet miehelle epäsopivat kapulat tähän kokeiluun. Se onnistui muuten hyvin, mutta huivista tuli aivan liian tiivis ja koppura. Silkkunauha on kuitenkin melko paksua ja kovaa. Niinpä kaivoin netistä ohjeen käsivarsineulomista varten.

Ensimmäisen videon perusteella en hahmottanut tekniikkaa lainkaan. Sitten katsoin tämän videon ja sain ideasta kiinni. Todella helppoa ja yksinkertaista, etenkin kun vaan tarttuu toimeen. Minä loin silmukat käsivarteeni toisella tavalla eli vetämällä uuden silmukan aina edellisen läpi. Sitten sain mielestäni kauniimman ensimmäisen rivin. Muuten tein aivan kuin ohjeessa. Ainaoikein-neuletta tekemällä huivin tekemiseen kului maksimissaan se luvattu puoli tuntia. En yhdistänyt huivia tuubiksi, kuten ensin ajattelin ja jätin langanpäätkin päättelemättä, sillä niiden avulla huivin sai sidottua hyvin kaulan ympäri.

Kerästä tuleva naru otetaan siihen käteen, jossa ovat kudottavat silmukat. .
Uusi silmukka vedetään  nyrkissä olevan langan yli.
Ja uusi syntynyt silmukka siirretään toiseen käsivarteen.
Huivi on aivan ihanan ilmava ja sopisi hienosti esimerkiksi juhlapukuun "koruksi". Langan kauneus tulee parhaiten esiin näin löyhästi kudottuna. On ihana ajatus, että lanka on tehty kierrätetystä silkistä eettisin periaattein. Todella hyvän mielen huivi! Ehkä värit ovat minulle hieman voimakkaat, mutta juhlameikillä ja muuten yksinkertaisella asulla uskon, että tämä sopii minulle hyvin. Taidankin pistää huivin illalla venetsialaisiin!

Lopputulos levitettynä. Näyttää hassulta kalaverkolta.

Lopputulos kasattuna. Näyttää paremmalta.

Ja kaulassa! Sopii muuten kivasti tähän aarteeseeni eli Alpan neuletakkiin. 

Nyt on syksyn (!) käsityöprojektit kesän viimeisen päivän kunniaksi pyöräytetty käyntiin. Vielä ei ole uusia ideoita ainakaan neulomisen suhteen mielessä, mutta eiköhän sormet ala pian syyhytä uutta projektia.

Onko sinulla jo syksyksi käsityöprojektia?

8 kommenttia:

  1. Hauska ja yllättävä tuo huivi. Tosi korumainen lopputulos. Kukahan tuon käsivarsikudonnan on keksinyt?

    Minulla syksyn käsityöprojekti alkoi viime viikolla. Projekti on aina sama: Käyttövaatteita Bonskulle ja Tintille. Mikä ilo niitä onkaan tehdä ja kun niitä vielä käytetäänkin. Kesällä ostin viimeiset uudet kankaat Tallinnan reissulta Karnaluksista. No ei aivan viimeiset. Tänään ostin pari uutta kangasta syksyn puseroita ja leggingsejä varten.

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun käsityöprojektisi eivät todellakaan ole jääneet käyttämättä! Suurin osa käytetään aivan puhki tätä nykyä.

      Poista
  2. Oi, kauneimmillaan puettuna,tuo huivisi. Olen haaveillut silkkihuivista ja käynyt aina välillä uffilla ja second hand -liikkeessä sellaista etsimässä. Mutta tämä voisikin olla hyvä ratkaisu. Täytyypä tarkastaa tuon langan Värikartta. Ihan noin moniväristä en usko käyttäväni.
    Kässäprojektit ovat keväältä kesken jääneitä. Elämäni ensimmäinen tenniskyynärpää vaan hidastaa paluuta niiden pariin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivin kauneus tulee tosiaan esiin vasta kaulassa. Tuollaisena verkkona se näyttää vähän liian epämääräiseltä.

      Oi voi, toivottavasti tenniskyynärpää paranee pian!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. On kyllä! Tämä on vähän sellainen koru-huivi. Ihan arkena en tätä osaa käyttää.

      Poista
  4. Mielenkiintoinen tekniikka, voisipa joskus kokeilla!

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on helppoa ja nopeaa kuin mikä, kun vaan pääsee jyvälle!

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.