tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post3322812400979673138..comments2023-08-04T12:13:08.404+03:00Comments on Ai Karkkii!: Esiäitienpäivä Karkkishttp://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-1966695347808353482015-05-14T14:39:11.574+03:002015-05-14T14:39:11.574+03:00Kiitos vinkistä! Rapeakuorisen leivän vinkit otan ...Kiitos vinkistä! Rapeakuorisen leivän vinkit otan aina ilolla vastaan! Toistaiseksi olen onnistunut parhaiten pata- tai kattilaleivän reseptillä. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-90034872001225144002015-05-14T14:38:04.033+03:002015-05-14T14:38:04.033+03:00Sipulin ja liemen laadulla ei varmaankaan ole kova...Sipulin ja liemen laadulla ei varmaankaan ole kovasti väliä. Tuo keiton koristelu oliiviöljyllä onkin hyvä idea! Olen joskus tehnyt niin tomaattikeitolle. <br /><br />Luulisi, että mustajuuria saisi syksyisin. Ehkä olen tainnut tavata niitä myös torilla. Nämä yksilöt olivat valitettavasti belgialaisia. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-12455942212242945552015-05-14T14:36:34.346+03:002015-05-14T14:36:34.346+03:00Hyvä, että olet saanut korvakorut eteenpäin tyttär...Hyvä, että olet saanut korvakorut eteenpäin tyttärellesi!<br /><br />Ketunleivän jotkut muut leivät ovatkin tuttuja, pitänee maistaa tuota vaaleaakin. Voi tosin olla, että mamman leivän maku oli erityistä paitsi leivinuunista myös itsessään mammasta johtuen. <br /><br />Olen kuorinut maa-artisokat raakana. Jos joskus vielä innostun niistä, niin täytyy kokeilla kuorimista kypsänä.Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-43170257574364536162015-05-14T14:34:38.243+03:002015-05-14T14:34:38.243+03:00Myöhästyneet kiitokset! On kyllä käsittämätöntä, e...Myöhästyneet kiitokset! On kyllä käsittämätöntä, että nyt Bonbon on vielä vasta vatsassa ja ensi vuonna hän onkin jo varmaankin melkoisen touhukas vauvataapero. Touhukas on toki jo nytkin. :D<br /><br />Mahtavaa, että olet saanut tuntea isoisoäitisi ja tietysti myös isoäitisi niin pitkään! Ja toivon mukaan myös Ellu saa tuntea isoisoäitinsä vielä pitkään. Sukupolvien ketju on hieno asia. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-37956314264170741852015-05-11T21:01:40.003+03:002015-05-11T21:01:40.003+03:00Kiva postaus! Oli pakko tulla vinkkaamaan, että tä...Kiva postaus! Oli pakko tulla vinkkaamaan, että tällä Sikke Sumarin reseptillä jopa minä saan rapeakuorisia leipiä (sämpylöitä) aikaiseksi :) Kopisevat kunnolla, ja vitsi miten helppoa tehdä! <br /><br />http://sikkesumari.blogspot.fi/2013/02/rapeakuorisia-sampyloita-aamuksi.htmlSannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-89086119815174601992015-05-11T07:45:18.149+03:002015-05-11T07:45:18.149+03:00Olipa herkullisen näköistä pannukakkua ja hyvin no...Olipa herkullisen näköistä pannukakkua ja hyvin nousseita leipiä!! Minun mustajuurikeitossani käytetään kanaliemikuutioita ja käytän yleensä salottisipuleita purjon sijaan koska niitä minulla on aina kaapissa. Niissä on myös aika mieto maku niin kuin purjossakin. Olen koristellut keiton muutamalla tipalla vihreää oliiviöljyä. Näin sellaisen koristelun eräässä ravintolassa. Muuten ainesten suhteet ovat aika samanlaiset kuin sinun reseptissäsi.<br /><br />Mustajuuren maku on täyteläinen, täyteläisempi kuin esim. maa-artisokan. Mahtaako mustajuuria saada ympäri vuoden vai ainoastaan näin keväisin?<br /><br />Esiäitipostaus oli hyvä idea!<br /><br />AvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-59741344130894534372015-05-10T23:29:53.238+03:002015-05-10T23:29:53.238+03:00Hieno idea viettä esiäitienpäivää muistelemalla he...Hieno idea viettä esiäitienpäivää muistelemalla heitä! Minä en tuntenut isänäitiäni, mutta äidinäidin muistan, hän oli oikea heino vanha lady! Perin sittemmin hänen upeat kultaiset korvarenkaansa, mutta surukseni korvani eivät kestäneet reikiä, enkä voinut niitä käyttää, mutta on hauska katsella niitä tyttäreni korvissa.<br />Rauman Ketunleipä-leipomossa myydään vaaleaa leipää, joka onkin hapanta. Se on ihanan rapeaa, tuo happamuus on kuitenkin minusta niin otuoa, että en tykkää. Mutta olisiko siinä sinulle kokeilemisen arvoinen tuttavuus, Jos olen oikein ymmärtänyt, he käyttävät vanhoja perinnereseptejä ilman lisäaineita.<br />Mustajuurta en ole koskaan kokeillut, täytyy maistaa. Kirjoitit, että maa-artisokkien kuoriminen on vaikeaa. Kuoritko ne raakoina vai keitettyinä? Kun me keksimme, että ne vain pestään hyvin ennen keittämistä ja kuoritaan keitettyinä, niin johan helpotti!Paavalinkukkahttps://www.blogger.com/profile/08816107918821502163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-52275080923446000862015-05-10T22:46:44.681+03:002015-05-10T22:46:44.681+03:00Ihanaa äitienpäivää!
Miun molemmat isoäidit ovat ...Ihanaa äitienpäivää!<br /><br />Miun molemmat isoäidit ovat vielä elossa. Toisesta on jäänyt mieleen helmikaulakorut, satukirjojen lukeminen ja yhdessä leipominen, toisesta ääretön lämpö ja positiivisuus. Isoäidin äitini kuoli viisi vuotta sitten, hän oli karjalainen tahtonainen, joka oli äärettömän avarakatseinen vaikka oli jo yli yhdeksänkymmenen. Ellu on saanut toisen nimensä hänen mukaansa. <br /><br />Oma mammani leipoi ennen syksyistä halvaantumistaan vaaleaa leipää joka kuulosta kovasti mammasi leivältä. Leipä on siis rieska ja happamuus ainakin meidän mamman leivässä tuli taikinaan käytetystä piimästä. <br /><br />Ensi vuonna olet tähän aikaan jo aika ison lapsen äiti - aika ihanaa ja ihmeellistä! Minnaahttps://www.blogger.com/profile/05662024390713205614noreply@blogger.com