tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post371147065191521198..comments2023-08-04T12:13:08.404+03:00Comments on Ai Karkkii!: Syksyn perinneherkkuKarkkishttp://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-60105941202538977462013-09-14T10:12:18.894+03:002013-09-14T10:12:18.894+03:00Täytyy ensi kerralla jättää hifistelyt sikseen ja ...Täytyy ensi kerralla jättää hifistelyt sikseen ja pistää koko kananmuna. Näin olen tehnyt jätskinkin kanssa ja hyvää on tullut. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-65259521579622170102013-09-12T20:43:08.309+03:002013-09-12T20:43:08.309+03:00Taisi meidän äiti mainita, jotta turha niiden muni...Taisi meidän äiti mainita, jotta turha niiden munien kanssa on niuhottaa. Kokonaisina vaan, siis keltuaiset ja valkuaiset, molemmat samaan soppaan. Ainakaan minun suuni ei paheksunut.<br /><br />PaulaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-39855304616136463812013-09-10T10:12:54.874+03:002013-09-10T10:12:54.874+03:00Minä taas tein aina ennen tuollaisen jauhojutun ja...Minä taas tein aina ennen tuollaisen jauhojutun ja sitten kun sain tämän kaurareseptin niin tykästyin siihen enemmän. Olen joskus myös laittanut molempiakin ja jos minulla on mantelirouhetta niin se sopii myös hyvin sekaan. Sekä jauhojen että kauraryynien.<br /><br />AvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-34519195301744294062013-09-10T09:05:28.472+03:002013-09-10T09:05:28.472+03:00Niinpä, äideiltä tulee parhaat neuvot! Ja ajattele...Niinpä, äideiltä tulee parhaat neuvot! Ja ajattele, sinä olet se, joka antaa ne parhaat vinkit Ellulle! Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-11793605697865932022013-09-09T18:10:10.044+03:002013-09-09T18:10:10.044+03:00^ Äideiltä tulee aina ne parhaat vinkit!
Mie taju...^ Äideiltä tulee aina ne parhaat vinkit!<br /><br />Mie tajusin tänä syksynä, etten ole koskaan tehnyt itse vaniljakastiketta. Pitäisi kyllä varmaan kokeilla.<br /><br />Ja kaurahiutaleet tosiaan on kaurapaistoksen paras osa!Minnaahttps://www.blogger.com/profile/05662024390713205614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-1605605106805547122013-09-09T15:34:04.294+03:002013-09-09T15:34:04.294+03:00ST oli lukenut kommenttini ja täsmensi, että voita...ST oli lukenut kommenttini ja täsmensi, että voita ei ihan sulateta vaan pehmennetään mikrossa. No kerronpa vielä tarkemmin, miten se tehdään, koska sitten se on niin vaivatonta. Siis se voi pehmennetään mikrossa ja sokeri ja jauhot kaadetaan joukkoon. Sitten sekoitetaan se tasaiseksi. Ja sitten käsiin otetaan pienehkö taikinapala kerrallaan ja LITISTETÄÄN se pala käsien välissä littanaksi ja asetetaan omenien päälle. Ei siis tule mitään kaulimisvaivaa, taikina varmaan tarttuisikin leivinpöytään helposti. Tämä selitys on vähän pitkä, mutta kun kerran näin ST:n tekevän tätä, tajusin siitä heti miten kätevä systeemi. Isoon annokseen laitan taikinaa enemmän, säilytän vain nuo suhteet: 1:1:0,5. Tosin aina ei muista minkä suhde mihin. On jouduttu ulkomailtakin soittamaan ST:lle että mites ne suheet meni.Paavalinkukkahttps://www.blogger.com/profile/08816107918821502163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-8908956466760243662013-09-08T20:04:33.242+03:002013-09-08T20:04:33.242+03:00Ja sitten itse asiassa vatkasin sitä kastiketta vi...Ja sitten itse asiassa vatkasin sitä kastiketta vielä pitäen kattilaa kylmässä vedessä. Se vatkaaminen teki siitä vielä vähän paksumpaa.<br /><br />ÄitiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-30247892747258281432013-09-08T15:31:24.176+03:002013-09-08T15:31:24.176+03:00Kiitos, kannattaa kokeilla! Tämä on huippuhelppoa....Kiitos, kannattaa kokeilla! Tämä on huippuhelppoa. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-19620255833819458772013-09-08T15:30:54.402+03:002013-09-08T15:30:54.402+03:00Täytyykin ehkä harkita tuollaista Fiskarsin omenan...Täytyykin ehkä harkita tuollaista Fiskarsin omenanlohkojaa. Tuo toimi lämpimillä ja kypsillä omenoilla kyllä oikein hyvin. Ja täytyy myös kokeilla tuota sinun ehdottamaasi vaihtoehtoa kaurahiutaleille. Tosin keksin tässä juuri myös hyvän omenapiirakkareseptin, joka taitaa korvata vaihteeksi omenahyveen.Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-67755608396835868282013-09-08T15:29:00.314+03:002013-09-08T15:29:00.314+03:00No nyt olet kokeillut tehdä vaniljakastiketta ja o...No nyt olet kokeillut tehdä vaniljakastiketta ja onnistuit heti paremmin kuin minä! Eli kannatti siis kokeilla.Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-12443919035706665352013-09-06T21:21:12.347+03:002013-09-06T21:21:12.347+03:00Oi, näyttääpä hyvältä:) Minä olen juuri parasta ai...Oi, näyttääpä hyvältä:) Minä olen juuri parasta aikaa omppuhillonkeittopuuhissa:) Ehkäpä huomenna omenahyvettä...Ilonahttps://www.blogger.com/profile/08410154389215990079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-41390866979775978952013-09-06T20:35:55.061+03:002013-09-06T20:35:55.061+03:00Sinullakin on omenaleikkuri! Mutta minulla on pare...Sinullakin on omenaleikkuri! Mutta minulla on parempi, Fiskarsin mahtava kekseliäs upea niiiin hyvä leikkuri. Eilen tein omenasosetta, joka normaalisti on raivostuttavaa kun muovikassillisen omenoita perkaamiseen menee tuntikausia. Nyt vain pesin omenat ja lävistin ne leikkurilla. Omenalohkot laitoin mahumaijaan 40 minuutiksi ja sitten otin ne toiseen astiaan ja laitoin sokeria mukaan ja soseutin sauvasekoittajalla ja valmista tuli. Oli helppoa. Olen "mainostanut" Fiskarsin omenaleikkuria kaikille työtovereilleni ja kaikille vieraillemme, mutta aika turhaa se on, koska en tiedä missä niitä myydään! Mieheni osti sen kerran matkalla jostain.<br /><br />Kaurahiutaleomenahyvää teimme mekin ennen joka syksy. Sitten sain ST:lta melkein saman reseptin, jossa kanelilla maustettujen omenien päälle laitetaan taikina jossa on 100 g sultatettua voita, johon sekoitetaan 100 g jauhoja ja 50 g sokeria. Niin, sitten kun söimme sitä, se OLI parempaa ja niin on käynyt, että kaurahiutaleita ei ole käytetty sen koommin. Ehkä vanha resepti voisi olla taas vaihteen vuoksi kiva kokeilla.<br /><br />Vaniljakastiketta en ole koskaan tehnyt itse. Tuli mieleen kysymys, että VOIKO sitä tehdä itse. Näköjään voi. Ava on oikeassa, että valmiit ovat liian makeita. Mielummin käytämme vaniljajäätelöä tai pelkkää kermavaahtoa. Vaikutti vaikealta tuo itse tekeminen.Paavalinkukkahttps://www.blogger.com/profile/08816107918821502163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-84688313808949818872013-09-06T19:03:22.839+03:002013-09-06T19:03:22.839+03:00Omenahyve on meidänkin syysherkku ja tarjoan sitä ...Omenahyve on meidänkin syysherkku ja tarjoan sitä usein työtovereille nimpparina koska sitä on helppo tehdä suurempikin määrä.<br /><br />En muista tehneeni itse vaniljakastiketta ja kun kävin netissä katsomassa niin reseptejä oli tosi paljon joten on vaikea valita mikä on hyvä. Varmaan kokeilemalla löytyy. Olen kyllästynyt kaupan liian makeisiin kastikkeisiin, joten ehkä kannattaisi tehdä itse.<br /><br />Tuossa pöytäkuvassa on jo syksyn hämäryyttä. Hieno tunnelma.<br /><br />AvaAnonymousnoreply@blogger.com