tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post1998268580666165053..comments2023-08-04T12:13:08.404+03:00Comments on Ai Karkkii!: LAPSuuden traumaKarkkishttp://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-53593467531910474262017-12-08T20:20:47.816+02:002017-12-08T20:20:47.816+02:00Niinpä, tämä on hyvin alueellinen herkku, koska na...Niinpä, tämä on hyvin alueellinen herkku, koska naapurikunnista kotoisin olleet eivät tienneet koko lapskoussista mitään.<br /><br />Ymmärrän kyllä, että liha voi tuntua etovalta ajatukselta. Minua melkein harmittaa, että pidän lihasta niin paljon. Olisi paljon mukavampaa jättää koko lihan kevyesti ja korvata se muulla. Mutta se on vaikeaa!Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-1468034423977781982017-12-08T20:18:09.662+02:002017-12-08T20:18:09.662+02:00Totta, tässä on vaan koko karjalanpaisti muussattu...Totta, tässä on vaan koko karjalanpaisti muussattuna yhdeksi sössöksi - mutta tietysti onhan se lihan muussaaminen vähän etova ajatus. <br /><br />Ja jälleen perinneruoka voisilmän kera! Voi meitä pohjolan poloisia, kun se on ollut ilmeisesti se, jolla vähän arkisen kuuloiset ruoat on paranneltu. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-23229641591983309622017-12-08T20:13:36.162+02:002017-12-08T20:13:36.162+02:00Hernekeitto taitaa olla niitä ruokia, jossa suuri ...Hernekeitto taitaa olla niitä ruokia, jossa suuri volyymi on etu. Ja varmasi keittäjien kokemus. Minä olin lapsena varsin valikoiva syöjä, etenkin kouluruokien suhteen, mutta koulun hernekeittoa rakastin minäkin. Se oli niitä harvoja päiviä, kun söin lautasen tyhjäksi!<br /><br />Kannustan kokeilemaan kaljavelliä! Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olen kyllä kuullut lajista, mutta en ole maistanut. azKarkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-26583466732083975612017-12-08T20:10:16.432+02:002017-12-08T20:10:16.432+02:00Joo hyvin saman näköistä ja sosettahan se onkin. M...Joo hyvin saman näköistä ja sosettahan se onkin. Menisi hyvin kyllä koko perheen ruokana, melkein vaikka sormiruokailijallekin. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-54302682640865013412017-12-08T20:09:41.955+02:002017-12-08T20:09:41.955+02:00Kuulostaa kyllä hyvin perinteiseltä tuo teidänkin ...Kuulostaa kyllä hyvin perinteiseltä tuo teidänkin ruokalajinne. Voi tosiaan on monen perinneruoan kaveri - ainoa herkku perunan ja juuresten kaverina?Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-58230650045342048382017-12-08T20:08:41.993+02:002017-12-08T20:08:41.993+02:00Aika pitkään säästyit lapskoussilta! Kouluversioss...Aika pitkään säästyit lapskoussilta! Kouluversiossa on tosiaan aina ollut juureksia perunan lisäksi, mikä on minusta ihan fiksua, koska ovat terveellisiä. Soppatykissä tehtynä varmasti toimii! Varmaan kouluversioissakin on eroja ja paljon tekee sekin, että kuinka lämmintä tai jäähtynyttä ruoka on. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-39983668810241967662017-12-08T20:07:04.095+02:002017-12-08T20:07:04.095+02:00Kyllä sinä varmaan vielä joskus saat minun tekemää...Kyllä sinä varmaan vielä joskus saat minun tekemääni lapskoussia, nyt kun vautiin pääsin! <br /><br />Voi maksa, se on kyllä sellainen ruokalaji ettei siihen voi tottua. Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-4599685288652545772017-12-08T20:06:01.841+02:002017-12-08T20:06:01.841+02:00Kyllä luulen, että muistaisit, jos olisit maistanu...Kyllä luulen, että muistaisit, jos olisit maistanut! :D Tämä on sen verran mieleenpainuva ruokalaji!Karkkishttps://www.blogger.com/profile/02950051393861255222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-49099539001613593132017-12-06T15:19:28.449+02:002017-12-06T15:19:28.449+02:00Enpä ole ikinä moisesta kuullutkaan! Hauskaa miten...Enpä ole ikinä moisesta kuullutkaan! Hauskaa miten Suomessa on paljon erilaisia alueellisia eroja perinneruoissa ja leivonnaisissa. :)<br /><br />Mun negatiiviset ruokamuistot kulminoituu lihan ympärille. En ole ehkä koskaan siis lihasta tykännyt, mutta sitä joutunut syömään. Aikuisuudessa on ihanaa se, että saa itse tehdä haluamiansa valintoja. Niin ja tietysti kunnioittaa myös muiden tekemiä valintoja, eikä vain omiaan. 8)<br /><br />-RuutHosulihttps://www.blogger.com/profile/16557034182974899111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-1300213558822933782017-12-04T23:52:48.810+02:002017-12-04T23:52:48.810+02:00Mielenkiintoista! :D
Alkua lukiessani tuli sellai...Mielenkiintoista! :D<br /><br />Alkua lukiessani tuli sellainen vähän etova ajatus tästä, mutta toisaalta. Tässä mä olen valmistellut itsenäisyyspäiväruuaksi karjalanpaistia ja muusia - eipä se ihan kamalasti TAVALLAAN eroa :D<br /><br />Ja kiitos, tuli muuten tästä mieleen isänäitini usein tekemä 'inkoon puuro' eli perunapuuro, jota syötiin runsaan voisilmän kera. Pitääkin tehdä joku päivä...Miia - Onnen säikeitähttps://www.blogger.com/profile/07513629012597489446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-16253561843527955352017-12-04T20:19:04.903+02:002017-12-04T20:19:04.903+02:00Minä olen aina ollut kaikkiruokainen, en muista ko...Minä olen aina ollut kaikkiruokainen, en muista koulustakaan mitään ruokaa, joka olisi ollut inhokki (sen sijaan esim. koulun hernekeittoa parempaa en ole vieläkään saanut. En ymmärrä, miten ne sen tekivät: liemi oli kirkasta ja maukasta, herneet kokonaisia, mutta kuitenkin sisältä ihan pehmeitä ja herneen sisus litsahti mukavasti ulos kuorestaan. Söin hernekeittoa hartaasti herne herneeltä. Porkkanoita oli myös, eivätkä nekään olleet mitään sössöä, vaan sopivan pehmeitä kokonaisia palasia. Liha taas oli niin pehmeää, että suli suussa. Jos minä keitän hernekeittoa, siitä tulee aina sosetta. Jos herneet jäävät kokonaisiksi, ne ovat kovia. En tajua, mitä koulukeittäjät tekivät)<br /><br />Lapsuuden kaihoruoka kuitenkin on kaljavelli. Sitä sain aina vappuna Yliopistonkadun Betel-kirkon myyjäisissä, jossa pohjalaissyntyinen ruustinna sitä keitti. Se oli huikean hyvää: vaaleanpunaista lientä, riisiä, rusinoita ja leipäjuustoa. Löytyisiköhän siihen reseptiä netistä? Ja uskaltaisikohan kokeilla?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-64932925938587455212017-12-04T13:52:14.455+02:002017-12-04T13:52:14.455+02:00En oo koskaan kuullutkaan, näyttää tosiaan joltain...En oo koskaan kuullutkaan, näyttää tosiaan joltain vauvan soseelta :DLaura/ iloa, eloa!https://www.blogger.com/profile/17017046755421684229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-18436702928746904502017-12-02T14:46:00.768+02:002017-12-02T14:46:00.768+02:00En ole koskaan kuullut saati syönyt, mutta kieltäm...En ole koskaan kuullut saati syönyt, mutta kieltämättä tulee mieleen monet tytöille tekemäni lihasoseet :D<br /><br />Kotikulmillani ovat perinneruuat hapanvelli ja hapanlohko, niihin liittyy monella hyvin samankaltaisia kokemuksia kuin siulla lapskoussiin. Kyseessä on siis löysä, lämmin ruis(leipätaikina)keitto, jossa on joko herneitä tai perunaa ja lanttua. Tarjoillaan tietenkin voisilmän kera. Miksihän niin monet perinneruuat tarjotaankin niin, potkua päivään? Minnahttps://www.blogger.com/profile/10260976760773650017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-12119633115767599042017-12-01T06:41:08.336+02:002017-12-01T06:41:08.336+02:00Rauman vuosia kertyi viisi, ja niistä viimeisenä s...Rauman vuosia kertyi viisi, ja niistä viimeisenä söin lapskoussia - kiitos kouluruokailun. Olin sijaisena jossain Rauman koulussa ja olimme retkipäivällä Otanlahden urheilukentällä. Lapskoussi taipuu ilmeisen kätevästi soppatykkiin ja lounas tarjoiltiinkin siellä kentällä. Voisulaa tai lisukkeita ei ollut, mutta maku oli mielestäni ihan kelvollinen. Onneksi olin kuullut lapskoussista aiemmin. Muutoin olisi jäänyt vaaleanruskea mössö syömättä. Minun osaltani kokemuksen taisi pelastaa lanttu, jota oli paljon. Ja se on suosikkini!Heidipistehttps://www.blogger.com/profile/08032604137333727813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-38325479488028800722017-12-01T06:40:54.617+02:002017-12-01T06:40:54.617+02:00Ihan aidon näköistä lapskoussia. Olisinpa saanut m...Ihan aidon näköistä lapskoussia. Olisinpa saanut maistaa. Olen saanut sekä hyvää että vähemmän hyvää lapskoussia. Kaikkein parasta söin muutama vuosi sitten kun sattumalta söin kouluruokaa. Se oli kuohkeaa ja maukasta.<br /><br />Lapsena minulla oli vihasuhde kaikkeen ruokaan, mutta nykyään lähes kaikki käy. Maksaan minulla on siinä mielessä viha-rakkaus -suhde, että tykkään maksapateesta, mutta lihamaisessa muodossa tarjottuna maku ei sovi suuhuni.<br /><br />AvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2413533409610218404.post-61801919252490061592017-12-01T01:17:18.046+02:002017-12-01T01:17:18.046+02:00Muistan joskus kuulleeni tästä, mutten ole tietääk...Muistan joskus kuulleeni tästä, mutten ole tietääkseni ikinä joutunut maistamaan. :DM.T. Ainasojahttps://www.blogger.com/profile/05965896203611966309noreply@blogger.com