torstai 17. toukokuuta 2018

Äitiysvintagea kasarimalliin

Tässä asentelen housujani, odotas hetki. 

Äitini löysi viime viikolla varastosta vanhat äitiyshousunsa ja ne olivat niin hienot, että niitä piti päästä kokeilemaan. Valkoiset vajaamittaiset kesähousut ovat heinäkuun lapsen äidillä olleet varmaankin paljon käytössä. Housuissa on niin mielenkiintoinen mahankasvatusmekanismi, että ne on ihan pakko esitellä täällä blogissakin.


Pia & Paula on tuttu merkki muistakin vintage-vaatteista. 


Säädetään klipsejä ja vatsakappaletta. Tuo housujen yläosa vaatii kyllä jotain peitokseen, muuten näyttää sairaanhoitajan työasulta. 
Housut ovat Pia & Paula -merkkiset ja ilmeisesti merkillä on ollut aikanaan paljon äitiysvaatteita. "Made in Finland" lukee lapussa eli ainakaan eivät ole aasialaista halpatuotantoa. Materiaali on 100% puuvillaa, joten keinokuitujakaan näistä ei löydy. Koko on minulle hieman iso, 42, mutta koska housut eivät jousta oikein yhtään, se ei haittaa. 

Nykyäitiyshousut ja kasariversiot. Hieman eri tyyppiset mekanismit. 


Kunnon kumppari pitää housut yhäällä, mutta kurkistaa housujen kauluksesta. 


Kummallinen klipsu ja muovinen "raide", jota pitkin klipsun paikkaa voi säätää. 

Vatsan kohdalta housut ovat varsin tekniset. Niissä on vyötäröllä säädettävä kuminauha, jonka avulla housut pysyvät ylhäällä ja kohdallaan. Tosin minusta kumppari kyllä liukui aika helposti näkyviin housujen alta. Vatsan kohtaa säädellään metallisilla klipsuilla, jotka kulkevat pitkin muovisia "kiskoja". Vatsan eteen tulee näillä klipsuttimilla säädettävä kaistale, jonka sivuille muodostuu eräänlaiset valetaskut. Melko monimutkaista verrattuna nykyisiin trikoovyötäröisiin housuihin. Mutta ihan toimiva ja säätövaraa riittää. Vaikka täytyy sanoa, että trikoovyötärö on käytännöllisempi. 

Kylläpäs pötsi näyttää jättimäiseltä, etenkin kun t-paita ei mene ylävatsan päältä myöten. 

Miltäs näyttää? Pohdiskelen tässä, että kehtaisiko nämä laittaa viimeisiksi työpäiviksi vielä töihin. Vähän tulee mieleen ehkä sairaanhoitajien työhousut, mutta ehkä sopivaan yläosaan yhdistettynä. Olisi aika hauskaa, että housut pääsisivät käyttöön, kun kerran olen jossain määrin tällainen vintage-harrastaja. Ehkä vapaa-ajalla käytettäviksi housut ovat aavistuksen jäykät, eikä niillä tee mieli lököillä tai touhuta taaperon kanssa. Ehkä täytyy repäistä! Enää kolme ja puoli työpäivää aikaa!

Mitäs Bonsku mahtaa tuumia mumin vanhoista housuista?

Mitäs sanot, näyttävätkö käteviltä ja päteviltä?

8 kommenttia:

 1. Kas vain, ne sopivat sinullekin mainiosti. Tosin ne olivat minulle täyspitkät, kun sinulla on pidemmät jalat. Täytyy sanoa, että vaikka nuo olivat äitiysasujen viimeinen sana noin 30 vuotta sitten niin kyllä trikoovyötärö on mainio keksintö tuohon verrattuna.

  Hauskaa, että olin nuokin säästänyt, vaikka en yhtään muistanut enkä tiedä miksi. Nyt on sinun hauska niitä kokeilla. Todellista vintagea!

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, minä olin aivan varma että vajaamittaiset nämä ovat! Toimivat kyllä lyhyempinäkin.

   Poista
 2. Mielenkiintoiset! On se kiehtovaa, miten eri tavalla ns. ennen vanhaan tehtiin vaatteita kuin nykyään. Helposti kuluvaan trikooseen ei oikein luotettu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei tosiaan trikoota tai elastaania löydä! Hassu juttu muuten, trikoo petti suurin piirtein seuraavana päivänä, kun olin lukenut tämän kommenttisi!

   Poista
 3. Hienot housut!

  Äidilläni oli muuten miusta ihan samanlaiset! Siskoni on syntynyt elokuussa ja housut pyörivät meillä myöhempinä vuosina kaapeissa. Lisäksi äitini raskaustyyliin kahdeksankymmentäluvun lopulla kuuluivat pystyraidalliset, telttamaiset mekot. Hrrr. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, varmaan tosiaan viimeistä huutoa äitiysmuodin saralla nämä housut! Telttamallisia mekkoja ei kyllä ole tullut kokeiltua.

   Poista
 4. Huiput pökät ja mikä parasta, niillä on tarina! Hyvältä näyttää, käyttöön vaan. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja käyttöön pääsivätkin! Tosin vain päiväksi, sillä likaantuivat heti ja nyt odottelevat että jaksan silittää ne. Muuten housut ovat ihan koppuraiset.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.