perjantai 25. toukokuuta 2018

Jo joutui armas aika, äitiysloma suloinen...

Taas päättyi yksi elämänvaihe ja ollaan välitilassa uuden äärellä. Äitiysloma alkoi virallisesti eilen ja edelleen tuntuu vähän epätodelliselta. Juurihan minä palasin töihin ja nyt se on taas hetkeksi ohi! Toisaalta työuran näkökulmasta aika lyhyitä pätkiä sekä nämä työpätkät että kotipätkät ovat. Vielä ehtii tulla varmasti suvantovaiheitakin. Toisaalta tämä vaihtelu ainakin virkistää, ei ehdi liikaa leipääntyä tai kyllästyä! Olen nauttinut töistä, olen nauttinut lyhennetystä työviikosta ja nyt aion nauttia tästä lyhyestä pätkästä kotona vain yhden lapsen kanssa. Sitten toivottavasti saan nauttia kotona olemisesta myös kahden lapsen äitinä. Vähän kyllä jänskättää...

Kiitoskorttini työkavereille ja tukiviittomaopetusta. Ja juuri tuollaista löhölomaa se äitiysloma onkin, eikö vain?

Viime päivinä olen jaksanut ilokseni myös puuhata kaikenlaista. Tiistaina sain aikaiseksi kakun työkavereille viimeisen päivän kunniaksi. Tiistaina minulle järjestettiinkin ihana brunssi ja keskiviikkona vielä rääppiäiset. Onnea on hyvä työyhteisö, johon toivottavasti saan vielä palata ellei Sote heitä koko kuviota uusiksi. Koska työkavereista iso osa koostuu terveydenhoitajista, piti kakun ehdottomasti olla terveellinen. Niinpä päädyin smoothiekakkuun, johon ei tullut lainkaan sokeria keksipohjan keksejä lukuunottamtta. Ja digestivet nyt ovat melkein terveyskeksejä. Pakastin myös pullistelee edelleen viime kesän mansikoita, joten niitä on hyvä päästä nyt käyttämään alta pois. 

Minä olen usein tuonut yhteisiin brunssipöytiin kikherneitä ja bulgursalaattia, joten herkkuni oli otettu huomioon. 

Herkullisenkuuloinen mansikkainen smoothiekakku löytyi Lunni leipoo -blogista. Muuten tein reseptin mukaan, mutta sokerin jätin tosiaan pois. Lisäksi minulle kävi huono tuuri, sillä liivatepusseja ei ollutkaan kaapissa tavalliseen tapaan viittä avattua ja osaksi käytettyä ja yksi liivatelehti jäi uupumaan. Laitoin ihan hiukan vähemmän nestettä ja kakku hyytyi oikein mallikkaasti. Mansikoita tuntui tuleva ihan järjetön määrä, mutta se kannatti, sillä kakusta tuli ihanan korkea. Kakusta saisi helposti myös gluteenittoman vaihtamalla keksit toisiin, vegaanisen vaihtamalla liivate agaragariin tai vegegeliin ja sokerittoman vaihtamalla pohjan vaikka pähkinäiseksi. 

Kakku oli oikeasti kirkkaamman vaaleanpunainen, mutta jostain syystä se näyttää kovin tummalta kuvissa. Kiivi, lime, nektariini ja kookos koristivat kakkua. Nuo ilmakuplatkin oikeastaan sopivat kakkuun hauskasti. 

Mansikka-limesmoothiekakku

Pohja:
 175 g Digestive-keksejä
80 g voita tai margariinia

Täyte:
750 g mansikoita 
3 banaania
1,65 dl tölkki kookoskermaa 
0,5 dl limen mehua (noin 2 limeä)
Yhden limen raastettu kuori
8 kpl liivatelehtiä 

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Sulata mansikat kunnolla, jos käytät pakastemansikoita. Soseuta mansikat, lisää banaani ja kookos ja soseuta tasaiseksi. Lisää limen kuoriraaste. 

4. Purista limen mehut ja kuumenna. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita liivatteet yksitellen mehuun. Kaada liivate ohuena nauhana smoothie-massaan samalla sekoittaen. 

5. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla. 

Kesän hedelmiä saa nyt ihanasti torilta ja minä koristelin kakun limellä, kiivillä ja nektariinilla. Lopuksi sirottelin päälle vielä hiukan kookoshiutaleita. En ole koristeiden kanssa piipertäjä, joten kiiviruusukkeet jäivät tekemättä ja hyvä niin. Rennompi lopputulos sopi paremmin kakkuun. Kakku oli todella raikas ja helppo tehdä, joten tätä teen mahdollisesti uudestaan vaikka Bonskun synttäreille. Veikkaan, että silloin ovat helpot reseptit suosiossa, sillä mitä todennäköisimmin meitä on silloin jo neljä. 

Mutta nyt riennän hakemaan Bonskun puistosta ja menemme herkkulounaalle ihan kahdestaan!


4 kommenttia:

  1. Ihana kakku!! Ja ohjekin on helpon tuntuinen. Muutama jännittävä viikko jäljellä odotusta. Tsemppiä niihin!!

    Mumi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje oli tosi helppo!

      Ei tosiaan enää kauaa! Elämme jännittäviä aikoja!

      Poista
  2. Herkun näköinen kakku! Ja oi - tukiviittomia. Kävin joskus tukiviittomakurssin (okei, puolet siitä, sillä sain vuosisadan flunssan kesken kaiken) ja entisessä työssä yhdessä autimiyksikössä tuli niitä käytettyä. Ja toisessa työssä, kun oli kuuro asiakas, yritin käyttää kaikki tuntemani viittomat puheeni tukena. "Tauko" taidetaan viittoa samalla tavalla kuin "loma".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukiviittomat ovat huippuja! Minusta olisi mahtavaa, jos ne tulisivat vieläkin tutummiksi ihan kaikille, jotta kielenkehityksen ongelmissa ne olisivat jo lähiyhteisölle tutumpia. Päiväkodeissa aika kivasti niitä käytetäänkin ja Pikku kakkosessa on oölut enemmän. Lapsille ne ovat kuitenkin vain jännä ja kiva juttu, josta kaikki hyötyvät. Tästä voisin paasata vaikka kuinka! Ja tauko varmaan on sama kuin loma, ainakin papunetissä oli eri merkityksiä.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.