tiistai 17. tammikuuta 2012

Sisustuskielen oppitunti nro 1

Mainitsen blogini kuvauksessa sanan "sisustuskieli" ja nyt aion valottaa hieman mitä se tarkoittaa. Oletko huomannut miten sisustuslehdissa kaikki saadaan kuulostamaan erityisen hienolta? Kulunut pöytä on "rustiikki", muotopuoli huonekalu on "rouhea" ja muutama mauton kitch-esine rikkoo sopivasti puhdaslinjaista tyylikkyyttä.

Muun muassa tällaisia asioita tarkoitamme, kun äitini kanssa naureskelemme välillä liiankin siloittelevaa sisustuskieltä. Eräs suosikkimme vuosien varrelta oli ilmaus "kirpputorilöytö". Hymyilin vinosti aina kun jostain upeasta vanhasta esineestä käytettiin tätä ilmaisua. Suurin osa noista löydöistä oli todennäköisesti ostettu melko kalliilla hinnalla, eivätkä täyttäneet "kirpputorilöydön" vaatimuksia, mihin mielestäni kuuluu oleellisena osana myös edullinen hinta. (No kai teknisesti kirpparilta ostettu hyvä esine on aina kirpparilöytö, mutta toivottavasti käsitätte mitä tarkoitan).

Näin oli, kunnes vastaani tuli lyhyen ajan sisällä useampi todellinen kirpparilöytö: kauniita, hyväkuntoisia ja edullisia esineitä juuri tyyliini sopivia!"Nimettömän" lipaston löysivät vanhempani ja säilytän siinä korujani.


"Mini"-pöytä löytyi pian Nimettömän jälkeen. Siinä on hauska esiinvedettävä taso laatikon lisäksi.
Laatikosta löytyy sukkapuikkoja.

 

Keittiön pinnatuolit olivat naurettavan halpoja. Eriväriset ja malliset tuolit tuovat huumoria sisustukseen.
(Huomasitko sisustuskielisen lauseen?)Eikä pidä unohtaa yhtä merkittävimmistä löydöistäni: priimakuntoiset Carmen-lämpörullat vitosella!
Näistä ehkä vielä kuullaan lisää.9 kommenttia:

 1. Vain tambuuri puuttuu ja sisustuskielikurssi on suoritettu!

  VastaaPoista
 2. Hei Karkkis!
  Äidin avulla löysin tänne. Kivaa! Mukavaa nähdä täällä maailmassa mm. teidän kotianne.
  Mukavia hetkiä blogin parissa toivottaa Alman ja Kaitaliinan
  äiti

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia kotoa! Kaikki on niin kaunista ja huolitellulla tavalla rentoa.

  Enpä ole tiedostanut tuon sisustuskielen olemassaoloa erityisesti ennen,koska harvemmin "luen" sisustuslehtiä. Kuvien katselusta sen sijaan pidän ja se on inspiroivaa, vaikkei itselläni mitään erityistä sisustettavaa olekaan. :)

  Toinen asia, mitä monien seuraamieni "lifestyle"-blogien kohdalla mietin, on se, miten sisustamista oikeastaan harrastetaan... Uuden kodin sisustamisen, rempat ja muut on helppo ymmärtää, samoin tietynlainen kausisisustaminen esim. vuodenaikaan sopivin kodintekstiilein. Mutta miten "harrastaa" sisustamista ilman tilannetta "keskeneräinen -> valmis"? Ehkäpä sun blogisi avulla asia selviää? Odotan innolla lisää opetustuokioita!

  VastaaPoista
 4. Ompa hienoa kun olet ryhtynyt blokkaamaan. Tosi kaunis sivusto.
  Tuota keltaista kakkua tekisi mieli kopioida ! Kyllä näkee kuka tykkää väreistä !
  Hyvää jatkoa uudelle harrastukselle
  t: Kummit

  VastaaPoista
 5. Äiti: Tambuuri on vasta jatkokurssin asioita. Pysytään ensin näissä peruskäsitteissä. ;)

  Kaitaliinan ja Alman äiti: Kiitos! Kiva kun kävit heti ja jätit kommentin. On kyllä aika hauska ottaa näitä kotikuvia ja harjoitella vähän valokuvaustakin.

  Noora: Kiitos! No on noihin kuviin vähän kyllä siivottu rumia esineitä pois... Mutta sehän vain kuuluu asiaan!

  Jonkinasteisena sisustusharrastajan ajattelen asiaa niin, ettei koti ole koskaan "valmis" vaan aina on jotain keskeneräistä, jota voi vähän säätää. Ja sitten kun kaikki on säädetty, pitääkin säätää taas uudestaan, kun vanha näyttää jo tylsältä. Minun kohdallani tämä ei tarkoita yleensä hirveän paljon uuden ostamista vaan yleensä vanhojen esineiden järjestmistä uudelleen. Minulla ei esimerkiksi ole hirveän laajaa kokoelmaa erilaisia sisustusesineitä vaan vaihtelen lähinnä niiden paikkoja.

  Kummit: Kiitos! Tuon keltaisen kakun tein synttärikakukseni viime kesänä. Jos tekisin sen uudestaan, en jättäisi reunoja noin roikkuviksi vaan silottaisin ne. Ohjeessa käskettiin jättä noin, eikä se oikein näytä kivalta kuin ammattilaisen tekemänä. Tuossa kuvassa kakku on kyllä onnistuneesta kuvakulmasta, niin rutut ei näy!

  VastaaPoista
 6. Hei
  Hauska ja mielenkiitoinen alku kivasta aihepiiristä olevalle blogille. Odotan innolla sisustuskielen jatkokurssia kun tambuurikin on ihan outo sana :)

  Kuten aikaisempi kommentoija minäkin olen usein ihmetellyt, että miten voi "harrastaa" sisustamista, kun määräänsä enempää tavaraa ei voi hankkia, mutta tosiaan se saataakin tarkoittaa asioiden uudelleenjärjestelyä.

  Ja hienoa kun kaappi, jollainen samanlainen on meillä, pääsi heti ekan postauksen kuviin! Mutta voi: kyllä vanhan kameran joulukuva kaapista oli kauniimpi.

  t. Virpi

  VastaaPoista
 7. Hei

  Kommentoin eilen, mutta kommenttini ei näykään täällä. Tämä on kokeilu, että jos onnistuu.
  Kiva blogi ja hauska seurata. Odotan tulevaa jatkokurssia että opin tambuurin. Tamburiinin tiedän.
  t. Virpi

  VastaaPoista
 8. Hei Virpi ja kiitos kommentista! Haha, jatkokurssi on aivan varmasti tulossa. Mieskin arvasi tambuurin olevan jokin lyömäsoitin.

  VastaaPoista
 9. Virpi: Toinen kommenttisi oli jostain syystä jäänyt roskapostiin! En tiedä miksi. Toisaalta, nytpä opin tarkistamaan myös sen.

  Juu tuossa vanhan kameran kuvassa tunnelma on kyllä parempi, koska se on otettu illalla ja tuo toinen päivällä. Uuden kameran iltakuva olisi ollut kyllä noita molempia parempi.

  VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.