sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Onnellisten atsovärien alla

Tajusin tässä päivänä muutamana miksi tykkään niin paljon karamellisävyisistä väreistä. Olen syntynyt Atson päivänä! Atso viittaa tietysti atsoväreihin, joita käytetään mm. makeisissa. Selvisi tämäkin mysteeri! Niin, ja se Atson eli synttärini on juuri tänään. Synttärin kunniaksi puin jälleen ylleni karkkivärisen syntymäpäivämekon ja vietin värikkään ja vauhdikkaan merkkipäivän.

(Voiko muuten olla sattumaa, että atsoväri E128:n eli punaisen 2G:n käyttö kiellettiin Euroonpan yhteisön asetuksella juuri 28.7.2007?)

Appivanhemmilta saatu koru sopii atsoväriteemaan! Aika ai karkkia tämäkin Makean elämän koru.
Hooray, I'm the birthday girl! I turned 26 today and had the greatest day. Presents, hamburgers two open-air gigs, ice cream, a ride in our VW Beetle, swimming, sea side... What more could a birthday girl want! Oh yeah, and the weather forecast wanted to congratulate me as well: 26 degrees of celcius and not a cloud in the sky!

Ilmatieteen laitoskin onnittelee minua. Kellonaika tosin heittää parilla tunnilla. 


Päivä alkoi perinteiseen tapaan. Mies soitti ja lauloi kitaralla onnittelulaulut ja sain lahjat sänkyyn. Miehen lahjat ovat lähes aina yllätyksiä. Tällä kertaa lahjoissa oli matkailuteemaa. Kuvasta voi päätellä, minne matka suuntautuu.

Mikä ei kuulu joukkoon? 
Synttäripäivän ohjelma oli juuri sopivan tiivis ja juuri sopivan löysä. Lounastin kaveripariskunnan kanssa Rantakertussa. Myös viime synttärinäni lounastin Kertussa, hauska sattuma. Tajusin sen vasta ravintolan valittuamme. Hyvää oli, niin ruoka kuin seura!

Puttepossun nimipäiväburgeri... eipäs kun Karkkiksen synttäriburgeri! Oi jospa oisit saanut olla mukana.
 Lounaan jälkeen ohjelmassa oli retki Naantaliin. Unikeon Minun kunniakseni oli järjestetty puistokonsertti, jossa esiintyi iki-ihana Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu. Voin suositella Ammuuta sekä lapsille että aikuisille. Hellesäässä oli hauska kuunnella oivaltavia ja laadukkaita lastenlauluja. Samalla saattoi hymyillä lasten eläytymiselle. Yleisössä oli myös yksi tuttu lapsi, joka selvästi nautti täysin rinnoin!

Keikan loppupuolella lavan reuna oli täynnä tanssivia lapsia. 
 Ammuun jälkeen Castle street sextet soitti jazzia ja swingiä eli musiikkia minun makuuni. Hetken sinnittelimme auringossa, mutta siirryimme melko pian varjoon. Lavalle ei oikein näkynyt, mutta musiikin tahdissa saattoi ihailla karkkivärisiä vilttejä ja pilvetöntä taivasta. Aika luksusta!

Mikäs tässä köllötellessä!
Halusin päästä synttärin kunniaksi ajelemaan vähän kuplalla, joten suuntasimme uimaan. Uudet retkivälineetkin pääsivät heti käyttöön! Kävimme Ekvallan uimarannalla, joka oli vielä illallakin täynnä porukkaa. Vesi oli ihanan lämmintä. Luontouinti on vaan aina ihanaa. Uimisen jälkeen söin päivän toisen "synttärikakun" eli päivän toisen jätskin ihan oikeassa kyläkaupassa. Siinä oli tunnelmaa!

Luha ei ollut täysi luha. 

Kuva on vähän vino, mutta tunnelma on kohdallaan. Synttärin kunniaksi vilautan vähän silmää. 

Vanheneminen ei haittaa ollenkaan, kun synttärit ovat näin mukavia. Eikä 26 nyt niin kovin vanha vielä edes ole. Se on ihan kivaa, että vähän alkaa jo kertyä iän myötä uskottavuutta. Kaksi päivää vanhalla Ai Karkkii -facebooksivulla-sivulla sen sijaan ei ole vielä kovin paljon uskottavuutta. Käykää kuitenkin tykkäämässä. Sinne päivittyvät postaukset, mutta yritän laittaa sinne vähän muutakin sisältöä.

Virallinen synttäripotretti syntymäpäivämekossa. Vähän sellaista "en halua kasvaa aikuiseksi"-meininkiä ehkä ilmassa.

16 kommenttia:

  1. Ihania synttärilahjoja sekä koru että matkailuun liittyvät. Kekseliästä!
    Ja kun katselen tuota hampparia minäkin laulan: Ois jospa oisin saanut olla mukanaaaaa!

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehen mielestä tuo hamppari ei ollut niin hyvä kuin tavallinen. Minusta se oli hyvää, mutta ensi kerralla minäkin otan tavallisen. Ja ehkä ensi kerralla sinäkin olet mukana!

      Poista
  2. Onnea - Ponnea :)

    Ihana postaus! Ja oi wau mikä matkakohde! Ihan minun makuuni!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!

      Vähän vieläkin tuntuu hassulta, että Islantiinko me lähdetään. Keksin sen keväällä ja olen kyllä innoissani!

      Poista
  3. Oijoi, paljon, paljon onnea vähän jälkikäteen! Kylläpä näyttää hyvälle! Ja tuo ihana autokin vilahtaa taas kuvissa! :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitrua on aina välillä pakko kuvata, koska se on vaan niin söpö.

      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  4. Hevosvaellusmatka Islantiin? Jännittävää! Milloin? Joukkoon ei kuulu oikeanpuolimmaisin esine, koska siinä ei ole karkkisvärejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ratsunamme toimii vuokra-auto. Hepat olisi kyllä ihania. Ihan tässä muutaman viikon päästä.

      Tosiaan, tuo iso luha ei taida värien puolesta kuulua joukkoon. Itse ajattelin tuota ylisöpöä korttia.

      Poista
  5. Oikein paljon onnea! Vaikuttaa siltä, että on ollut ihan täydellinen synttäripäivä. Tuo kaulakoru on aivan ihana ja islanninmatkakateuskin alkoi vaivata täällä. Jäämme odottelemaan kuvareportaasia matkasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivä oli mitä parhain! Varmasti kuva raporttia on tulossa sitten aikanaan. Minäkin keksin matkan idean toisesta blogista.

      Poista
  6. No onnea ja erittäin värikästä jatkoa toivottaa Jokke!

    VastaaPoista
  7. Myöhästynyttä synttärionnea!

    Oikein ihana synttäripäivää sinulla on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivä oli juuri sopivasti suunniteltu ja juuri sopivasti spontaani.

      Poista
  8. Paljon onnea! Synttäripäivä näyttää olleen ihanan leppoisa ja värikäs. Ja sää todella myös iloitsi synttäristäsi! Ja vautsi, matka Islantiin! Odotan innolla reportaasia reissulta. :)

    MB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Päivän leppoisuus auttoi hyvin unohtamaan sen, että seuraavana päivänä odottivat jälleen työt.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.