lauantai 20. toukokuuta 2017

Jäätöö, jäätöö!

Jäätelö on Bonskun suurta herkkua. No ihmekös tuo, kukapa ei jäätelöstä tykkäisi. Sitkeästi Bonsku jaksaa pytää jäätelöä jokaisen jäätelökioskin kohdalla, vaikka toistaiseksi hän on saanut jäätelöä kioskista vain kerran (meidän tietääksemme). Tänäänpä Bonsku oli oikea onnenpoika, sillä lupasin hänelle jäätelöä iltapalaksi. Kyllä, iltapalaksi. Ei mitään puuroja tai jugurtteja, kuten yleensä, vaan jäätelöä.  

Nautiskelijan iltapala. 

Buhaahaa, mutta kiero äitipä ei kertonut, ettei Bonsku saanutkaan "oikeaa jäätelöä", vaan maailman helpointa ja nopeinta huijausjätskiä. Jätskin tuntuma ja maku ovat hyvin jäätelömäisiä, eikä Bonsku huomaa epäillä mitään. "Salaiset ainesosat" näkyvät kuvassa. Lopputulos ei ole ollenkaan liian banaaninen tai maapähkinävoinen, vaan jotenkin maut tasapainottavat toisiaan kivasti. Banaanit ovat jäädytettyjä, joten ilman pientä esivalmistelua tätä herkkua ei saa aikaan, mutta nykyisin meillä on varalta pari viipaloitua banaania pakkasessa ihan vaan tätä jäätelöä varten. Usein saatan pilkkoa tummuneen banaanin pakkaseen jäätelöpäivän varalle. Sitten vaan surautellaan jäätynyt banaani mössöksi vaikka sauvasekoittimella ja lopuksi lisätään pähkinävoita teelusikallinen tai pari. Yhdestä banaanista saa kaksi palloa jäätelöä. 

Minun annokseni. Olisi mahtunut enemmänkin. 

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi Banaani-pähkinä-jäätelö:

 • 1 viipaloitu, jäädytetty banaani
 • 1-2 tl maapähkinävoita


1. Viipaloi ja jäädytä banaani.

2. Muussaa banaani.

3. Lisää maapähkinävoi. 

4. Syö heti!

Oletko sinä joskus tehnyt banaanijäätelöä? 

6 kommenttia:

 1. Oi, voisi kyllä kokeilla tuota, sais tuo meidän ruokarajoitteinenkin herkkua :) Jotain banaaniversiota ollaan joskus kauan sitten kokeiltu, mutta ei varmaan ees Tirpan elinaikana, tai ainakaan kiinteiden syömisaikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus aikaisemmin tehnyt banaanijäätelöä, mutta minusta tämä maapähkinävoiversio on erityisen herkullista. Suosittelen!

   Poista
 2. Onpas helppo resepti eikä sisällä juuri lainkaan lisäaineita kun tuota maapähkinävoita tulee tosi vähän. Ja Bonsku tykkää, mikä on tärkeintä.

  Mumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sisällä lainkaan lisäaineita itseasiassa, kun käyttää 100% maapähkinävoita. Tosin Pirkan maapähkinävoissa oli huomio, että "saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää".

   Poista
 3. Kuulostaa tosi hyvältä! Nerokas huijausjätski, todellakin. Kunpa vain voisin syödä maapähkinää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi banaanijäätelöstä voi kehittää monia muitakin versioita! Erilaiset marjat ja varmaan vaikka mangosose voisi toimia hyvin.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.