tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappu, vappu, vappu!

"Pallo lentää!" Onneksi ei sentään lentänyt taivaan tuuliin. 

Vappu kului tällä kertaa lähinnä perheen parissa ja muutamia vieraita kestiten. Viime vuonna järjestimme vappupippalot, tänä vuonna otettiin iisimmin. Oli ihanaa seurata pienen ihmisen ihmetystä ilmapalloista, serpentiineistä ja hassuista valkoisista lakeista, jotka kiersivät milloin kenenkin päässä.


Vihdoin! Jäätöstä Bonsku on puhunut siitä lähtien, kun kioskit ilmestyivät katukuvaan. Vaikka ei siis ole koskaan saanut kioskista jätskiä tai nähnyt meidän ostavan sitä! Mango-meloni oli mangon ja melonin ystävälle varma valinta. 

Vappuaattona lähdimme lakituksen aikaan vapputorille. Bonsku sai valita kaasupallon. Päättäväisesti hän valitsi muumitalo-pallon, mikä oli kieltämättä oikein hyvä valinta. Isovanhemmiltaan hän sai jo aikaisemmin "Nyhmä"-pallon (Ryhmä Hau) ja myös "mehmä" ja "heppa"-pallot kiehtoivat. Juhlallisesti vappuaaton kunniaksi Bonsku sai myös ensimmäisen tötteröjätskinsä! Tai no, harhaoppisesti kupista, mutta käytäntö oli asiassa nyt etusijalla. Jätski ostettiin tietysti jätskiratikasta, jota on ihailtu jo monet kerrat. Onneksi jätskipallo oli sopivan iso, että siitä riittä suurin osa äidillekin.

Jätskiratikassa on tunnelmaa. 

Lakituksen jälkeen ystäväpariskunta piipahti meille munkki-teelle. Minä olin tehnyt varsinaisia ihmemunkkikakkaroita: viljattomia, sokerittomia ja hiivattomia! Varsinaisia anti-munkkeja siis. Reseptin löysin Anti-pastaa-blogista ja muuntelin sitä hieman. Korvasin karppisokerin ja osan nesteestä yhdellä kypsällä banaanilla ja parilla lusikallisella hunajaa. Oikeastaan olisi kannattanut korvata koko neste, jotta taikinasta ei olisi tullut niin löysää. Taikina kiinteytyi kuitenkin kivasti jääkaapissa. Munkit pyörittelin koivusokerissa, jota sattui löytymään kaapista (eli ei tullut ihan sokerittomia, mutta melkein).


"Tee rakki vappukikkareet." Ei ihan anagrammi, mutta pökäleiltä nämä näyttivät, vaikka ajatus oli ehkä tehdä vähän niin kuin churroja. Onneksi maku oli hyvä. Palloina toimivat visuaalisesti paremmin, mutta jäivät herkästi raa'aksi sisältä. 

Vappupäivänä nautimme ihanasta säästä ja puistoilimme. Puin automaationa Bonskulle toppahaalarin, joka piti pian vaihtaa kevyempään varustukseen, sillä sää oli muuttunut totaalisesti, minkä varmasti muukin vappukansa huomasi. Bonsku sai vielä toiset "jäätöt" Quenselin talon ihanassa pihakahvilassa. Vapunpäivä on ihana, sillä silloin ihmiset ovat liikkeellä ja hyvällä tuulella, mutta juuri kukaan ei enää örvellä. Voisin skipata aaton ja siirtyä suoraan päivään. 

Puhallinmusiikki kuuluu vappuun. Äiti tosin ei saanut soittaa ensimmäisen puhalluksen jälkeen. 

Illalla meille tuli vieraita ja valmistin heille kolmea ruokaisaa salaattia (plus lapsille nakkeja ja makaroonia, salaatti melkein sekin). Kopioin Keittössä, kotona ja puutarhassa -blogin kevättarjoiluideat melkein suoraan, sillä ne vaikuttivat onnistuneelta kokonaisuudelta. Parsa-perunasalaatti oli erinomainen ihan sellaisenaan, broccolini-pekonisalaattia jouduin hieman muokkaamaan broccolinien puutteessa. Yhdistin salaattiin parsakaalia, broileripekonia, keitettyjä munia ja pekaanipähkinöitä. Pekoni ja pekaani ovat lyömätön yhdistelmä, ilmankos ne kuulostavat niin samoilta. Kolmas salaatti oli perinteinen ilmapallosalaatti, johon tuli mozzarellapalloja, kirsikkatomaatteja ja erivärisiä viinirypäleitä. Jälkkäriksi tarjosin kookos-pannacottaa, joka ei onnistunut ihan odotusten mukaan, sillä kookosmaidon kerrokset erottuivat toisistaan. Maistui silti hyvältä, etenkin hedelmäsalaatin alle piilotettuina. 

Vappupöytä vasemmalta oikealle: nakit ja makaroonit, ilmapallosalaatti, parsakaali-pekoni-pekaani-salaatti ja parsa-perunasalaatti. 

Trooppiset kookospannacottat. 

Monenlaisia vaiheita mahtui näihin hauskoihin päiviin. Ylimääräinen vapaapäivä virkistää kyllä kummasti! Nyt on kyllä ihan päivät sekaisin, mutta onneksi kohta on viikonloppu.

Millainen sinun vappusi oli?


6 kommenttia:

 1. Ilmapallosalaattisi näyttää herkulta! Täytyy joskus kyllä kokeilla.
  Minä vietin vappua lapsenvahtina. Jännitin yöheräämisiä (1-, 3-, ja 4-vuotiaita veljenlapsia) niin paljon, että en nukkunut ollenkaan. Lapset onneksi nukkuivat. Vappuväsymys oli siis vapunpäivänä ihan aito. Mutta oli kiva vappu, sellainen vaputon vappu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmapallosalaatti on helppo tehdä! Usein laitan vielä kastikkeeksi vaaleaa balsamicoa ja oliiviöljyä.

   Ymmärrän hyvin yöjännäyksen! Minä jännitän usein myös lapsiyövieraiden nukkumista ja sinulla oli vielä monta tyyppiä vahdittavana, meillä on ollut aina lähinnä yksi kerrallaan.

   Poista
 2. Herkullisen näköiset salaatit kerta kaikkiaan. Ja hauskoja kuvia teidän vapputunnelmista. Meidän vappu oli aika rauhallinen hyvän ruuan merkeissä. Keskustassa sentään piipahdettiin katsomassa soittokunnan hienoa marssia.

  Ava

  VastaaPoista
 3. Tulloo nälkä kun lukee tämmöisiä postauksia. :)
  Vähän kyllä kaipasin munkkeja ja simaa täällä Saksassa, mutta menihän se vappu ilmankin. Pakko oli mennä, kun ei ite jaksanut alkaa herkkuja väsäämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aina voi tehdä berliinin munkkeja! Heko heko. :D

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.