lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kesämeininkiä

"Jeeeeeeee!" huutaa Bonsku joka kerta, kun kuulee sanan loma. Ja onhan se nyt aika jee, että minulla on nyt kesäloma, josta on vielä yli puolet jäljellä (tai no, olihan se reissuviikko kesäkuussa, mutta tästä pätkästä). Sitä kuvittelisi, että kesälomalla olisi aikaa päivittää blogia, mutta usein heinäkuussa tulee kirjoitettua kaikkein vähiten postauksia. Sehän oikeastaan on positiivista, sillä se tarkoittaa, että aika on käytetty vaikkapa ulkoiluun tai kulttuuriin, kuten tänäkin kesänä. 

Kännykkäräpsyt eivät tee oikeutta Hashimoton töille - ainakaan minun puhelimeni kuvat, sillä puhelin on vähän ottanut osumaa ja kuvien laatu heikentynyt.

Olen pyrkinyt asettaa lomalle aina muutamia löyhiä tavoitteita, jotta koko loma ei menisi pelkäksi löllöilyksi. Tavoitteita ei saa tosin olla liikaa loman pituuteen nähden eivätkä ne saa olla liian tiukkoja. Tämän vuoden lomatavoitteiksi asetin museokortin vinguttamisen kotikaupungissa, ainakin muutamien ystävien ja sukulaisten tapaamisen sekä Yyterissä käymisen. Näistä viimeinen ei ole vielä toteutunut, mutta toivottavasti toteutuu ensi viikolla. 


"Lisää taidetta!" huusi Bonsku, kun Wäinö Aaltosen museota kiersi. 

Museokorttia olen hyödyntänyt loman aikana lähes joka päivä. Olemme käyneet vihdoin WAMin Hashimoto-näyttelyssä, Apteekkimuseossa, Käsityöläismuseossa ja lisäksi ihan ilmaiseksi tutustuimme Iso Puolalan taloon. Olenpa yrittänyt maksaa museokortilla bensatkin, mutta siihen se ei sentään kyennyt. Käsityöläismuse on aina mielenkiintoinen ja Apteekkimuseossa en ole tainnut koskaan ollakaan aiemmin. Sisäpihan Cafe Quenselissä sen sijaan olemme olleet useasti. Parhaimmillaan se on rauhallisena kesäpäivänä, jolloin kahvi tarjoillaan kuparipannusta ja sievistä posliinikupeista. 

"Venkelän" pihalla on mukava venkoilla. 

Tietysti kesän paras juttu on ollut Samppalinnan maauimalan aukeaminen remontin jälkeen. Vaikka pukutiloissa ja saunassa onkin myös kritiikin aihetta, on allasalue ehostunut ja on rentouttavaa uida matkaa taivaan alla. Myös Bonsku on päässyt tutustumaan maauimalaan ja tykästynyt.


Bonsku pyykkää käsityöläismuseossa. Pyykkilaudan ja pesukartun käyttö olivat heti hallussa. 


Eräs tuttavani joskus sanoi, että lomalla pääsee elämään "sitä oikeaa elämää", jota muulloin ei ehdi. Tavallaan ymmärrän, mitä hän tarkoitti, vaikka en ihan allekirjoita ajastusta. Kyllä se arkikin on ihan oikeaa elämää, eikä pidä liikaa miettiä, että kiireisessä arjessa elämä valuisi jotenkin hukkaan. Silti nautin kovasti siitä, että lomalla olen ehtinyt keitellä kasvislientä (joka tosin epäonnistui), tehdä raparperijääteetä ja pakastaa mansikat. Sellaista ihanaa puuhastelua, johon ei välttämättä töiden jälkeen ole energiaa. Ja toki ehtiihän sitä enemmän myös ihan vaan laiskotella. 

Isoja ja pieniä laivoja on tietysti käyty katsomassa. Bonsku olisi halunnut  jokaisen veneen kyytiin ja "äiti ajamaan!"
Vielä loman aikana ehtii tekemään monta ihanaa juttua ja nauttia kesästä. Vielä on edessä esimerkiksi pari hyvää keikkaa, vierailu sukulaisten mökillä, se Yyteri ja -kääk- omat kolmekymppiset! Kyllä näistä hyvä kesä saadaan.  




14 kommenttia:

 1. Oot näköjään ehtinyt kampaajallakin käymään jossain välissä, kuvasta päätellen :)

  Mulla ei ole ihmeemmin ehtinyt olemaan aikuisten oikeita neljän viikon kesälomia, ja tänäkin vuonna yhteinen lomanvietto tynkääntyi (sinänsä onnellisesti) mun työllistymiseen heinäkuun alussa. Tässä on tullut opittua sitä, että loma yksillä mutta kesä kaikilla. Ainakin viikonloput voi pyrkiä täyttämään kesäisillä loma-aktiviteeteilla, ja iltaisinkin ehtii yhtä sun toista. Eikä kuumien kesäpäivien viettäminen ilmastoidussa toimistossa ole huono juttu sekään!

  Mukavia loma-aktiviteetteja teillä kyllä. Apteekkimuseo on vähän tunnettu helmi.

  A-T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea työllistymisestä! Hienoa!

   Joo, tämä lyhyt malli on ollut minulla alkuvuodesta saakka (toki kerran välissä uudestaan lyhennetty). Väri onkin ihan oma.

   Eipä itseasiassa minullakaan ole ollut aikuisten oikeita neljän viikon kesälomia, eikä nytkään sitä neljää viikkoa. Äitiyslomalla ja hoitovapaalla toki olen ollut, mutta silloin se oli osa arkea, joten ei samalla tavalla "lomaa".

   Ja hyvä asenne, kesää voi viettää tosiaan viikonloppuisinkin! Tämä kesä on ainakin täällä päin suosinut päivätyöläisiä, sillä viikonloput ovat olleet kauneimpia sään puolesta.

   Poista
 2. Ihana positiivinen postaus! Tuosta lisää taidetta -huudahduksesta tulee varmaan lentävä lause perheeseen.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, varmasti kyllä aion hyödyntää myös tämän taideinnostuksen!

   Poista
 3. Meilläkin oli lomalle joitakin tavoitteita, ettei aika vaan hurista ohitse! Mutta ihanaa kyllä pelkästään myös olla vaan ja nauttia :)
  Mekin ollaan nyt taaperon kanssa kierretty ekat museot, ja iloa tuo kyllä pelkästään pienen ihmettelijän ihaileminenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sopivassa suhteessa lorvailua ja tavoitteita! Siihen minäkin pyrin ja onnistuinkin aika hyvin.

   Hauskaa, että tekin olette uskaltautuneet museoon! Siellä riittää ihmeteltävää ja välillä pääsee itsekin paljon syvällisemmin sisälle museoihin, kun lapsi ihmettelee.

   Poista
 4. Tuo museokortti on kyllä ollu harkinnan alla!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva suositus! Etenkin, jos sen saa joulu- tai syntymäpäivälahjaksi.

   Poista
 5. Ihania kuvia!

  Täälläpäin Museokortille olisi kovin vähän kohteita, joten on jäänyt hankkimatta toistaiseksi. Mutta ehkä tässä kotiäitivuosina tulee vielä sopiva kohta kortille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta muuten, että museokorttikohteita ei ole kovin tasaisesti. Vaatisi muutaman intensiivisen museopäivän Helsingissä tai muussa isossa kaupungissa, jotta sen saisi hyödynnettyä kunnolla.

   Poista
 6. Tuo Hashimoton näyttely näyttää niiiiin upealta, mutten ole vieläkään päässyt (lue: saanut aikaiseksi) mennä paikan päälle katsomaan! Onneksi vielä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hashimoto-näyttelylle melkeinpä vielä vahvempi suositus kuin museokortille! Se oli niin ihanaa katseltavaa ja toimi sekä kevyempänä taiteena että innoitti syvällisiin pohdintoihin.

   Poista
 7. Museokortti on tosi kiva!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Aion pyytää uuden taas joululahjaksi.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.