maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kolmekymppiskarnevaalit

Villit kolmekymppisbileet. Mekko on Amsterdamista, Laura Dolsilta. Oli muuten 60-luvun keinosilkki melko hiostavaa!

Niin siinä sitten kävi, että minäkin täytin 30. Koska miehen kolmekymppisillä aloitettiin meidän "Olkkarifestari-perinne", halusin minäkin juhlia vanhenemista ystävien seurassa bändin säestämänä. Mies lupasi hommata bändin yhtenä lahjana ja minä järjestelin syötävät. Juhlien järjesteleminen on niin kivaa!

Koristeissa hain "Hashimoto"-henkeä. Leikkasin vanhoista, käytetyistä lahjapapereista rinkuloita. Vanhimmat olivat 90-luvulta! 
Juhlapöytä. Pöytäliinana taannoin Marimekosta löytämäni ale-kangas. 


Vaikka on juhlien järjestämisessä stressaavakin puoli, etenkin kun juhlat "kohdistuvat itseen". Tuleeko kukaan paikalle? Onko kaikilla jokin este? Jossain vaiheessa tuntui, että kaikilla kutsutuilla oli jokin kesäreissu tai työvuoro juuri juhlien päällä. Vaikka tiesin, että syyt ovat ihan oikeita, harmitti kovasti aina kun joku ilmoitti, ettei pääse paikalle. Kesäsynttäreissä on se vika, että ihmisillä on paljon menoja. Lopulta ihmisiä tuli juuri sopivasti, melkein jokaiselta elämän alalta. Oli lapsuuden naapuria, yksi opiskelukaveri-kollega, kantoliinakavereita ja niin edelleen. Jopa yksi, jonka alunperin tapasin hääfoorumin kautta (vaikka sittemmin olemme tunteneet muissa ympyröissä).


Bageleista ei näemmä tullut yhtään kuvaa, eikä kyllä haittaa. Kaikki meni, meille ei jäänyt juuri lainkaan rääppeitä. Lähinnä tuota punasipulia, tomaattia ja pestoa. 
Ohops, vähän tärähtänyt kuva. Kukkapöytä toimi hyvin juomapöytänä. Ennen onkin aina ollut hieman hankala sijoittaa juomat. 

Juhlien valmistelu lomalla oli helppoa, kun oli aikaa rauhassa käydä kaupassa ja leipoa. Vaikka en minä tapani mukaan hirveän aikaisin aloittanut. Kaupassa kävin keskiviikkona, leivoin torstaina ja siivosin perjantaina, jolloin juhlat jo olivatkin. Menu koostui tällä kertaa smoothiekakusta, suolapähkinäleivonnaisista ja bageleista täytteineen. Hauskaa oli, että löysin juhlia valmistellessani muistikirjan, johon olin jo kymmenisen vuotta sitten suunnitellut bagel-buffetin synttäritarjoiluiksi, mutta idea jäi toteuttamatta. Alunperin piti tarjota kaupan bageleita, mutta sellaisia ei lähikaupoista löytynytkään, joten päätin leipoa itse. Niistä tuli rumia, mutta oikein hyviä. 

Makuuhuoneesta käsin pystyi hyvin seuraamaan musiikkia ja samalla lapset leikkivät. 
Juhlien järjestäminen sujuu muuten jo rutiinilla, mutta juhlien aikataulutus vaatii pientä viilaamista. Ennen porukka valui paikalle siinä parin tunnin päästä juhlien alkuhetkestä ja juhlat jatkuivat myöhään. Nyt kaikki lapsiperheet tulevat paikalle jo heti alussa ja tupa on täynnä intensiiviset pari tuntia, kunnes iso osa lössiä lähtee nukuttamaan lapsia. Juhlat voisi siis laittaa alkamaan jo hyvissä ajoin ja myös juhlapöydän olisi hyvä olla valmiina aiemmin kuin ennen. Vaikka eivät pienet aikataulutusongelmat juuri haitanneet.

Vaikka kyllä osa tanssikin innoissaan! Lapset taisivat olla innokkaimpia tanssijoita, minun lisäkseni. 

Makuuhuoneessa oli leikkihuone, jossa oli meneillään monenmoisia leikkejä ja lattia täynnä lapsosia. Olohuoneen puolella bändi soitti kaksi settiä menevää funkia ja soulia - minun lempimusiikkiani. Pari Spice girlsin kappalettakin mahtui joukkoon! Tunnelma oli tiivis ja varsin hikinen, sillä ilma oli sateisen kostea, sisällä paljon väkeä, eikä meillä saa kaikkia ikkunoita ikkunaremontin vuoksi auki. Bonskua hieman jännitti suuri vierasmäärä, mutta toisen setin alettua intoutui tanssimaan, sillä iso osa ihmisistä lähti tässä vaiheessa. Myös minä pääsin tanssimaan Bonskun ja muutaman muun seurassa.

Bonsku tuli esittelemään muuvejaan vasta, kun yleisö poistui. Sitten hän eläytyikin vahvasti. 

Loppuillasta, bändin jo lähdettyä, jäi paikalle vielä muutamia vieraita. Heidän seurassaan availin vielä saamiani lahjoja ja vaikka en pyytänyt mitään, sain muutamia ihania juttuja, muun muassa Marimekon ruutumekon, lahjakortin puutarhaliikkeeseen, söpön meikkipussin ja kauniin muistikirjan. 

Juhlien jälkeen jäi hyvä olo ja minusta kolmekymppiskarnevaalit olivat oikein onnistuneet. Tunnen paljon mahtavia ihmisiä ja mikäs tässä on vanheta heidän seurassaan. Vaikka aina juhlia ennen jännittää, niin jälkeen päin on aina iloinen fiilis, kannatti järjestää. Mitäs seuraavaksi juhlitaan? 

Miten sinä juhlistit tai haluaisit juhlistaa kolmeakymppiä?


8 kommenttia:

 1. Onnea kolmekymppiselle! Juhlat näyttää kotoisilta ja kivoilta, värikkäältä. Oma bändi on huippujuttu. Itse haaveilen puoliksi leikilläni, että kutsun kaverit kylään ja äkkiä olkkarin isosta vaatekomerosta astuu joku tunnettu runoilija, joka alkaa esittää runojaan. :D Nyt siihen olisi itse asiassa oikeasti mahdollisuus, Runokuu tarjoaa Helsingissä kotikeikkamahdollisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No tuollainen runoilta kuulostaisi aivan mahtavalta! En ole erityisen runoihminen, mutta live-runokeikka jonkun kotona kuulostaa silti tunnelmalliselta ja hauskalta.

   Poista
 2. Synttärionnittelut! Näyttää olleen mainio juhla. Jaan ajatuksesi juhlien järjestämisestä: tosi ihanaa mutta myös vähän jännittävää, kun ei voi aina tietää, montako ihmistä lopulta tulee. En myöskään tykkää juhlien jälkeen siivoamisesta, mutta se nyt vain on välttämätön paha, joka kuuluu pakettiin.

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, ei se siivoaminenkaan herkkua ole. Silloin onneksi kuitenkin saa fiilistellä samalla edellisen illan (tai viikon...) juhlia.

   Poista
 3. Hauskan näköinen meininki. Ja Hashimito tyyliset koristeet ovat mainiot.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mainio tunnelma. Koristeet onnistuivat hyvin. Vanhatkin juhlakoristeet olivat kuistilla esillä.

   Poista
 4. Onnea! Näyttää ihanan rennoilta ja hauskoilta juhlilta! :)
  Me ollaan mietitty että pidettäis miehen kanssa yhteiset tuplakolmekymppiset parin vuoden päästä, kun ollaan synnytty samana vuonna. Mitään sen tarkempaa ei olla vielä kyllä suunniteltu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiset juhlat olisivat varmasti kivat! Ja yhdessä on mukava myös suunnitella, jos molempien toiveet otetaan huomioon.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.