sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Mikä takatalvi?

Yksi tämän asunnon monista hyvistä puolista on oma ulko-ovi ja rapunpieli, joka mahdollistaa sen somistamisen vuodenaikojen mukaan. En ole erityisen innokas viherpeukalo, mutta haluan kuitenkin, että oven edessä on muutakin kuin luuta. Nyt rappusilla on ollut pitkään vähän tylsän näköistä, koska sitä ovat koko pitkän syksyn ja talven koristaneet samat kasvit. Ne alkoivat olla aikansa eläneitä ja ankean ruskistuneita.

Ankeuden huippu varsinkin sen jälkeen, kun otin joulu talvivalot pois katajasta.

Koska viikonloppuna on aikaa, päätin että nyt meidän rappusillamme alkaa kevät! Ostin sesonkikukkaa narsissia piristämään pääsiäisen kunniaksi. Keltainen on yksi lempiväreistäni, joten senkin takia minua ei haittaa, että narsissia tulee joka kulmassa vastaan näin keväisin.

Ratkaisu ongelmaan!

Ajattelin laittaa tänne vähän ennen ja jälkeen kuvia rapustamme. Ostamani narsissit ovat tosin vasta vielä nupuillaan, joten keltaista ei vielä paljon näy. Laitan tänne varmaan vielä kuvan myöhemmin täydestä kukkaloistosta!

Ennen. Alunperin valkoiset callunat on vähän harmaantuneet. 

Jälkeen. Punainen ruukku piristää myös kivasti ja kohta meillä on oven edessä päävärit (ja vihreää).
Syksyllä ostamani halpis-kataja ei selvinnyt talvesta. Ajattelin nyt jo keväällä ostaa tilalle vaikkapa tuijan. Haluaisin, että ovenpielessä olisi jotain pysyvämpääkin. Luutakin on osa pysyvää kalustoa. Minusta se on kauniin värinen ja sopii hyvin tuohon seinään. Olen tosin aika laiska luutimaan...

Miten tuo marjakasvi voikaan näyttää tässä näin ruskealta?
 Nuo punaiset marjakasvit saivat vielä jäädä. Ne ovat säilyneet ihmeen hyvin ja näyttävät taas paljon pirteämmiltä uusien kasvien rinnalla. En kyllä yhtään tiedä mitä kasveja ne on, mutta niitä voisi ostaa taas ensi talvenakin tuomaan väriä. 

Ja tässä taas vihreys ja punaisuus pääsee paljon paremmin esiin. Punainen pyöräkin sopii kuvaan.
Allaolevan kuvan laitoin tänne muistutukseksi siitä, että haluan uuden maton tuohon eteen! Tuossa istuttaessani kukkia heräsin tuon ruohomaton ankeuteeen. En tajua, miten en ollut ennen huomannut sitä. Toisaalta tuollainen muovinen pysyy hyvässä kunnossa, kun taas sellainen nätimpi ei välttämättä tykkää siitä, ettei meillä ole tuossa minkäänlaista katosta. Ehdotuksia ja lisätietoja otetaan vastaan. 

Kokonaisuus. Lyhty saa jäädä vielä paikoilleen vieraita varten.
Illalla vieraiden lähtiessä on kivaa,  kun kynttilä palaa.
 Samalla kun kirjoitan tätä, ulkona lumisade peittää hiljalleen juuri istutettuja narsissejani. Antaa sataa sanon minä! Minä en takatalvesta masennu, vaan jään odottelemaan milloin saan tulla kotiin ihanien keltaisten kukkien loisteessa. Kesällä ajattelin laajentaa tätä minipuutarhaani, mutta katsotaan mihin innostus riittää.

Kuistilla aiemmin ostmani narsissit kukkivat jo! 

P.S. Noora, jään vielä miettimään haastelistaasi!

6 kommenttia:

 1. Heips!

  Vaikka tulikin takatalvi niin kyllä rapunpieli tuli keväisen näköiseksi. Siitäkin huolimatta, että täytyy muutama päivä odottaa narsissien aukeamista.

  Pikkuinen matto näyttää tosiaan vähän kuluneelta uusien kukkien ja purkkien vieressä. Vain muovi kestää sateessa, joten ehkä samanlainen, mutta tummempi voisi olla ihan hyvä. Purkkeihin sopivaa sinistä voi olla vaikea löytää.

  keltaisia kukintoja odotellen

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sieltä tosiaan lumen altakin iloisesti pilkottaa. Ja ilmeisesti narsissit kestää kyllä takatalvenkin.

   Löysin jostain sähkönsinistä ruohomattoa, mutta se ei ehkä kuitenkaan ole paras mahdollinen...

   Poista
 2. Kiva muutos! Narsissit tuovat raikasta, keväistä vihreyttä.
  Minä ehdottaisin myös samankaltaista, mutta eriväristä mattoa kuin nykyinen. Esim. ruskea tai vihreä muovimatto voisi sopia tuohon. Toidaalta myös jokin sisal- tms. matto näyttäisi hyvältä. Vaihtaisi vaan sen uuteen siinä vaiheessa kun alkaisi näyttää huonolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virheät varret ovat jo kauniit, vaikka kukat ovat vielä nupuillaan.

   Sisalmatto olisi kaikkein kaunein vaihtoehto, mutta ruskea tai harmaakin muovinen ruohomatto olisi ihan hyvä vaihtoehto.

   Poista
 3. Kataja ei varmasti kestä ruukussa, mutta tuija kestää mitä vaan. Meillä oli tuija ruukussa monta vuotta, viime syksynä istutin sen lopulta maahan kun kävi ihan sääliksi kun se aina vaan joutui ruukussa olemaan. Mutta uusi ruukkutuija on nyt oven pielessä.

  Tuli kiva muutos ovellenne. Vihreys on ihanaa! Mutta minusta harmaa muovimatto on ihan ok. Kun maakin on harmaa ja oven alaosa niin matto ei siinä tuo itseään esille vaan antaa tilaa kukille ja ruukuille.
  t. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kataja tai mikä tuo nyt olikaan (en oikein edes tiedä) ei varmaan pienessä ruukussa pärjää. Mutta siihen aikaan vuodesta ei ollut muutakaan tarjolla. Täytyykin käydä ostamassa tuija.

   Muutos on kyllä piristävä, koska nyt ei tarvitse ovea avatessa tai sulkiessa sääliä ruskistuneita callunoita.

   Hyvä pointti tuokin, että harmaa on aika neutraali maton väri. Ehk äsi ksi en ollut huomannutkaan sitä aiemmin!

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.