keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tukkutuliaisia

Mieheni palasi äskettäin Italian reissulta. Viikon erossaolo tuntui kovin pitkältä, vaikka aiemmin, tai ehkä juuri siksi, olemmekin tottuneet etäsuhteiluun. Kyllä oli mukavaan, kun ei tarvitse enää kökkiä iltojaan yksin. Vaikka parasta paluussa oli tietysti saada mies kotiin, niin en voi kieltää etteivätkö tuliaisetkin olisi aina kivoja. Pyysin mieheltä espressoa, parmesaania, pastaa ja kuivattuja herkkutatteja. Ajattelin, että kunhan jotain noista saisi. 

My husband came back from a trip to Italy a few days ago. The best part was, of course, seeing my hubby again after a week of separation. But I've got to admit I also like all the things he brought back from his trip. I asked for espresso, pasta, parmeggiano and dried mushrooms thinking he'd buy some of the stuff I asked for. But no, he bought me all of them and it seems that he bought all of them wholesale since I got a lot of everything (plus some pesto).

Lattia oli kuvanottohetkellä ainakin melko puhdas. 

Kuten kuvasta näkee, niitä tosiaan sainkin, ihan tukuittain. Bonuksena sain vielä pestoa ja espressosuklaata. Täytyy sanoa, etten odottanut ihan näin ruhtinaallisia tuliaisia! Tykkäämme ostaa tuliaiset ihan marketeista, sillä ne tulevat varmasti käytettyä. Ruoissa ei ole myöskään turistilisää, kun ne ostaa peruskaupasta. Odotin erityisesti kuivattuja herkkutatteja, jotka aateloivat tavallisenkin sienikeiton. Minulla on jemmassa vielä edellisenkin reissun tatteja, ehkä niitä voisi pikku hiljaa alkaa käyttää vähemmän säästeliäästi. 

Parmesaanimötikkä verrattuna keskikokoiseen pestopurkkiin.
Eniten tuliaisissa hämmästytti tuo parmesaani. Mies tuli kotiin yöllä ja jäi nukkumaan vielä kun minä heräsin. Aamiaista laittaessani katsahdin jääkaappiin ja näin aivan valtaisan mötikän juustoa! Olin odottanut noin paria sataa grammaa, nyt vastassa olikin kilo! Tästä riittää jaettavaksi myös vanhemmille ja appivanhemmille, kun tulevat käymään. 

Vanha ja uskollinen espressokoneeni.
Varsinkin espresson määrä lämmittää mieltä. Ei tarvitse ihan vähän aikaan hakea kaupasta. Erään paikallisen mukaan tuo ei kuulemma ollut nyt sitä kaikkein parasta, mutta kelvannee minulle. Juon aina viikonloppuisin, eli perjantaista sunnuntaihin, peruskahvin sijaan itsetekemääni cappucinoa tai lattea. Rajoitan näiden herkkukahvien juomista, koska silloin ne maistuvat vielä paljon paremmalta.

Yksi lempparimukeistani ja maidonvaahdotuskannu. 
Vanhempani ostivat minulle rippilahjaksi aikoinaan tuon espressokoneen. He olivat heittäneet ehdotuksen vitsillä, mutta minä otin sen tosissani. Sain koneen ja se toimii hyvin edelleen. Välillä se tosin on ollut joitain vuosia käyttämättä. Nyt täytyy vielä odottaa jonkin aikaa, että pääsen kokeilemaan tuota espressoa, sillä avasin juuri uuden paketin. Sitä ennen voi kokeilla espressosuklaata, jota mies toi. 

Taskukahviin ei tarvitse taskumattia.

Paitsi että en minä noita kyllä yhtään enempää syö. Maistoin tässä blogipostauksen lomassa  ja oli hirveää! Noissa on siis sisällä ilmeisesti ainakin melkein aitoa espressoa. Maussa sinänsä ei ollut vikaa, mutta kun se oli kylmää! Kahvi ei saa olla kylmää, vaikka se kuinka kaunistaisi. Mies kyllä tykkäsi noista ja valitteli, että nyt joutuu syömään nuo ihan yksin. Onneksi minulle jäi nuo muut tuliaiset käytettäviksi.

8 kommenttia:

 1. Kylläpäs olikin tuliaiset! Oletkos muuten tiirannut tattipakkausta niin tarkasti, että näkisit alkuperämaan? Saattaa olla Suomi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi jälkeen tarkistin ja sienet oli Bulgariasta.

   Minusta Suomessa ei tuollaisia kuivattuja tatteja ole niin hyvin tarjolla kuin luulisi.

   Poista
 2. Haluan maistaa ainakin yhden taskukahvin, jos T:ltä jää. Vaikka en pidä kylmästä kahvista niin tuollaista makeista haluan kokeilla. Minä kun tykkään liköörikonvehdeistakin. Oliko se yhtään sentyyppinen?

  Ihanat tuliaiset kertakaikkiaan!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat varmasti maistaa, niitä on kaksi pakettia. Tavallaan nuo oli liköörikonvehdin tyyppisiä, koska sisällä oli ihan nestettä. Ja yhtä pahoja.

   Poista
 3. Mitä herkkuja! Ah, Italia. :) Nuo taskukahvit on kyllä yllättävän tujua tavaraa. Yksi karkki selättää päivän kofeiinin tarpeen.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta olisikin ollut päästä itse Italiaan mukaan, mutta ei tällä kerralla.

   Huh, kuulostaa tujulta! Konvehdit ovat varmaan käteviä reissussa, jos vaikka kuski tarvitsee nopeasti kofeiinia.

   Poista
 4. Kokeilepa pudottaa yksi taskukahvi tavallisen kahvin joukkoon kuppiin. En tiedä, toimiiko, mutta tavallinen, ehkä vähän jo vanha tai muuten ongelmallinen suklaa toimii aika usein näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä täytyykin kokeilla! Tosin epäilen, että mies ehtii syödä nämä loppuun ennen kuin ehdin kokeilla tätä. Hän tykkää taskukahveista kovasti.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.