perjantai 31. lokakuuta 2014

Itävaltalaiset korot

En voi luokitella itseäni kenkäfriikiksi, vaikka toki pidän kauniista kengistä siinä missä kaikesta muustakin kauniista. Kenkä- ja saapasvarastoni, jota taannoin kommentoitiin isoksi, olen kerännyt monen vuoden aikana ja vanhimmat edelleen käytössä olevat kenkäni ovat lukioajoilta kymmenen vuoden takaa. Sitä vanhemmat kengät eivät enää mahdu. En kuitenkaan haaveile Parikoista tai Louboutineista, vaan uusia (juhla)kenkiä olen hankkinut melko maltillisesti, kun sopivia on tullut vastaan tai tarve on ollut suuri.  

I just bought a pair of exquisite patent leather pumps. They were a bit expensive but most of my "good party shoes" are from the time I was in high school (about ten years ago) so I thought I could splurge this once. 

Saapasarmeijan vanhimmat yksilöt ovat lukiosta, ehkä vuodelta 2005 (nuo mokkanahkaiset etualalla) ja uusimmat parin vuodelta 2011! Vaikka mies kuvittelee, että ostan koko ajan uusia kenkiä, se ei olekaan totta. 

Tämän järkevyyspuheen vuoron jälkeen on paljastettava, että pari viikkoa sitten päässä naksahti ja sekosin. Kävelin huvikseni ostoksilla ja näin hyllyllä kauniit, kiiltonahkaiset avokkaat. Hetken mielijohteesta päätin kokeilla niitä. Kengissä oli korkeat korot, päkiän alla korokepohja ja ne olivat avokkat. Kaikki kolme ovat ominaisuuksia, joita yleensä vältän. Olen pitkä, joten en koe korkeita korkoja tarpeelliseksi tai riittävän mukaviksi. Lisäksi avokkaat eivät koskaanikinämilloinkaan pysy kapeissa luirujaloissani. Yllätyin kuitenkin positiivisesti ja nämä kegät olivat koroista huolimatta erittäin hyvät jalassa ja jostain käsittämättömästä syystä ne eivät tippuneet jaloista pois! Hintaa kengillä oli kuitenkin sen verran, että jäin miettimään kenkien kannattavuutta.

Pikainen makutuomarointi-kännykkäkuva äidille.
Kengät olivat Höglin, joka on itävaltalainen ja googlailun perusteella kovin kehuttu kenkämerkki. Niinpä muutaman päivän tuumaustauon jälkeen kipitin kauppaan ja ostin sen ainoan parin minun koossani. Itselleni nimipäivälahjaksi, ajattelin, mutta tuossa ne ovat kyllä olleet esillä jo monta viikkoa etukäteen. Olen harjoitellut niillä kävelemistä aina silloin tällöin ja kotityöt tosiaan tuntuvat paljon glamourimmilta korkkarit jalassa. Paitsi tiskaaminen, kun silloin olen liian korkealla. Ja ovat ne myös oiva sisustuselementti. 

Ja siinä ne ovat! Pienenä minulla oli aina kiiltonahkaiset juhlakengät. Edelliset "kiiltonahkaiset" ovat lukioajoilta Seppälästä ja ne eivät ole kyllä nahkaa nähneetkään. Hyvin ovat nekin palvelleet, mutta nyt kärjet repsottavat.
Odotan kovasti, että kengät pääsevät oikein kunnon juhlakäyttöön. Ne sopivat varmasti hienosti lurex-mekkoon, jonka ostin alkusyksystä. Voin suositella näitä kenkiä myös sellaisille, joilla avokkaat eivät normaalisti pysy jaloissa. Olen tästä aivan haltioissani, sillä yleensä juhlakengissäni pitää aina mennä joku remmi jalkapöydän yli. Malli on mielestäni korokepohjasta huolimatta riittävän klassinen, että näistä kengistä tulevat varmasti suosikkini vuosiksi. 

Pidätkö itse korkeista koroista vai oletko maltillisempien kenkien suosija? Entä tituleeraisitko itseäsi kenkäfanaatikoksi?

8 kommenttia:

 1. Kengät ovat upeat!!! Ja hienoa jos avokkaat kerrankin pysyvät jaloissa.

  En ole varsinaisesti kenkäfriikki, vaikka nuorempana piti aina olla korkeat korot. Nykyään pitää olla mukavat ja silti mielellään kohtuullisen kauniit töissäkin. Juhlissa menettelee korkeakin korko.

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on vaikea käsittää, että olet AINA jaksanut käyttää korkoja. Toisaalta, kai siihen tottuu.

   Poista
 2. Oi, ihania saappaita, katson kateellisena: itse olen nyt pari vuotta myynyt pois ja käyttänyt loppuun kenkäkokoelmaani ja olen tällä hetkellä suht talvikengätön, koska haluan satsata tulevaisuudessa laatuun määrän sijaan. Olen kuitenkin sekä köyhä että vaativa, mikä on ostoksilla hiukan haastava yhdistelmä. :D

  Kauniit nuo Höglit. Jokainen nainen tarvitsee kauniin ja hyvän mustan korkkariparin. Itselläni on kahdet, toiset hiukan matallammalla ja toiset aika huimalla korolla, kumpaakin tulee käytettyä. Pidän koroista vielä äitiarjessakin, mutta korot lienevät hiukan madaltuneet parin viime vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti kannattaa satsata laatuun! Noista onneksi suurin osa on ihan laadukkaita ja eniten tulee käytettyä niitä, jotka ovat selvästi parasta laatua.

   Kyllä, tämä on minun must korkkariparini! Tai on minullakin toiset, kiilakorolliset vagabondit, joissa menee kolme remmiä jalkapöydän yli (kun ne avokkaat ei pysy). Niitä käytän kuitenkin soittokeikoilla ja jotenkin ovat hiukan arkisemmat kuin nämä.

   Kyllä äiditkin tietysti voivat käyttää korkoja yhtä lailla, jos vaan pysyy lapsen perässä korot jaloissa! :D

   Poista
 3. Ihanat kengät. Haaveitteni kengät. Jalkaongelmien takia en ole koskaan voinut käyttää korkokeniä. Nyyh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus, ettet voi käyttää lainkaan korkokenkiä! Onneksi on kuitenkin muunlaisiakin kauniita kenkiä olemassa.

   Poista
 4. Tosi kauniit avokkaat! Wau!! Korko näyttää ihan täydelliseltä!

  Korkeat korot, niistä minä pidän! Pituutta ei ole mulle suotu järin paljoa, joten rakastan korkojen tuomia lisäsenttejä ja parempaa ryhtiä! Perspektiivi muuttuu kymmenellä lisäsentillä ja yletän kaappien ylähyllyille paremmin eikä muita tarvitse katsoa niin paljoa ylöspäin, kun on lähempänä samaa silmien tasoa. Olen kuitenkin nirso istuvuuden suhteen: kengät eivät saa puristaa, niillä pitää pystyä seisomaan paikallaan parisen tuntia (konserttikeikat), kävelemään puolikas päivä kaupungilla ja pitämään mukavasti koko päivän mittaisissa juhlissa ilman, että niitä tekisi mieli riisua kertaakaan pois. Korko ei ole koron arvoinen, jos kengät eivät tunnu jalassa hyviltä, eli mukavuus ennen ulkonäköä. Useat loistokorkkarit (nilkkurit, saapikkaat, avokkaat) ovat löytyneet ulkomailta alennusmyynneistä. Hutiostoksia on tullut tehtyä lähinnä KOROTTOMIEN kenkien, lähinnä ballerinojen ja sandaalien, kanssa. Joskus pohdiskelin miehelle, että voisin selvitä kahdella kenkäparilla: lenkkareilla ja hyvillä, sopivan korkeilla avokkailla. Kolmanneksi ottaisin kumisaappaat. Matalapohjaiset saapikkaat näyttävät tosi kivoilta, mutta aina, kun kokeilen sellaisia jalkaan, niistä puuttuu "se jokin": koron mukanaan tuoma pituus, ryhti ja hieman onnellisempi olo :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tosiaan, kerrankin avokkaat!

   Tuo on totta, että korko ei ole koron arvoinen, jos kenkä ei ole mukava. Minä kyllä valitsen arkikengikseni korottoman vaihtoehdon, mutta juhlissa suosin korkoja.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.