tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen perinnetilpehöörit ja pääsiäiskatsaus

Huovutetut "väriviiriäisen" (coturnix colorix) munat ovat suosikkikoristeeni. 
 Pääsiäistä vietimme tällä kertaa osin vanhoin ja osin uusin perintein. Ennen teimme usein sukulaisreissun Itä-Suomeen pääsiäisenä ja päätimme reissun Länsi-Suomessa vanhempieni luona pääsiäispöydässä. Viime vuonna rikoimme kaikki perinteet ja vietimme pääsiäistä Ylläksellä. Tänä vuonna olimme pääsiäisen alun ensimmäistä kertaa ihan kotosalla, mutta sunnuntaina menimme taas perinteisesti vanhempieni luo pääsiäisaterialle. Miehen veljen perhe piipahti meillä lauantaina, joten muitakin sukulaisia tuli nähtyä, vaikka emme aikaisempien vuosien kaltaista pääsiäistourneeta tehneetkään. 

"Ankka!", sanoi Bonsku innoissaan, kun tipuja bongasi.
 Nyt kaikista perinteistä tulee vähitellen entistä tärkeämpiä, kun Bonsku kasvaa. On hauska opettaa hänelle eri juhlapyhien perinteitä, sekä niitä syvällisiä että vähän kevempiäkin. Pääsiäiskoristeet olivat Bonskusta hauskoja ja hän ihmetteli niitä kovasti. Kaikkiin hän ei tosin tainnut edes kiinnittää huomiota. Suklaamuna etsittäessä hän pääsi heti juonesta kiinni ja etsi ja uudelleen etsi munia pitkään. 

Hihii, 60-luvun kynttelikkö sopii hauskasti puisiin pääsiäismuniin. Kynttilöitä ei tule poltettua, joten ne voi hyvin korvata munilla. 

Ihanan pääsiäisvalosarjan saimme tuliaisina miehen veljen perheeltä, kun he kävivät lankalauantaina visiitillä. 

 Koristeet ovat melkein aina niitä samoja vanhoja, joita minulla on ollut lapsuudesta asti. Joitain uusia on kertynyt viime vuosina. Tästä syystä yritän olla luova koristeiden kanssa ja keksiä aina uusia hassunhauskoja keinoja hyödyntää samoja koristeita. Välillä tosin sama idea tulee keksittyä uudestaan ja vasta myöhemmin vaikkapa blogikuvista voi huomata, että hei, noinhan ne olivat viime vuonnakin. Onneksi sen ei ole niin väliä. 

Miten kaunis onkaan yksinkertainen tulpaanikimppu muutamalla vihreällä oksalla höystettynä! Tämäkin on vieraiden tuoma. 

Rairuohoa olen kasvattanut harvoin, sillä en koskaan muista laittaa sitä ajoissa. Myös pitkät pääsiäisreissut ovat hankaloittaneet rairuohoperinnettä. Muut pääsiäiskukat ovat kuitenkin ihan riittävä tuulahdus keväästä. Ja toivottu tuulahdus olikin, kun ulkona kevät sään peittikin lumiharso. 

Olenkohan täyttänyt Kivi-tuikut pääsiäismunilla jo joskus ennenkin? Söpö idea kannattaa kierrättää! 

Värikkäät pääsiäiskoristeet uppoavat kotiin helposti, mutta en viitsi silti pitää niitä kovin kauaa esillä. Koristeet ovat saaneet olla rauhassa, mutta ehkä jossain vaiheessa ne saattaisivat päätyä leikkeihin. Nooo, kovin arvokkaita ne eivät ole, joten ehkä sillä ei olisi niin väliäkään. Olisi kuitenkin hauskaa, etteivät koristeet häviäisi, vaan samat koristeet voisivat olla osana Bonskun muistoja. 


Bonsku sai pupun miehen kummitädiltä. Tuplakuplan keskellä on mukava istuskella. 
Millaisia koristeita sinulla oli tänä vuonna? Entä miten vitit pääsiäistä muuten?

10 kommenttia:

 1. Voi, mikä määrä hauskoja pääsiäismuna-asetelmia! :) Ehdin just postaamaan omasta pääsiäisenvietostani. Meilläkin oli aika runsaasti koristeita, kun saman katon alla asuu semmonen koristeöveröintejä harrastava ei-missään-määrin-minimalismin-kannattaja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlakoristeiden suhteen minimalismi on turhaa sanon minä! Teidän pääsiäisenviettonne kuulosti myös mukavalts, kun kurkkasin.

   Poista
 2. Huippusuloiset koristeet. Minullakin on noita mustavalkoisia munia ja pidin niitä viime vuonna niin kauan pääsiäisen jälkeen, että laitoin ne johonkin eri paikkaan säilöön. enkä huomannut niitä "juhlakaapissa". Höh!

  Ava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munat taidettiin hankkia teille Ylläksen reissula. Ehkä löytyvät taas ensi vuodeksi. Ne eivät tosiaan ole niin pääsiäismäisiä, että niitä kyllä voi pitää muuulloinkin esillä.

   Poista
 3. Tulppaanit ovat ihan parhaat pääsiäiskoristeet!
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin! Joskus en pitänyt tulppaaneista, vaan pidin niitä jotenkin arkisina kukkina. En enää, niiden muoto on todella kaunis ja värit aivan upeita!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se on ihana! Äitini löysi sen ja samantapaisen hauskan metallivadin joltain kirppikseltä pari vuotta sitten.

   Poista
 5. Ihanan värikkäitä koristeita, ja hauskasti käytettyinä!

  Meillä oli rairuohoa ja pari Ellun askartelua, muuten koristelimme lähinnä luonnonmateriaalein: parissa maljakossa oli pajunoksia ja teimme sammaleesta pesän kipsimunille. Meidän koristeiden värimaailma oli siis aika erilainen kuin teidän :D

  Pääsiäistä vietettiin miun isän luona ja myös kotona ehdittiin puuhailla, oli ihanan pitkät pyhät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmateriaalikoristeet ovat myös aivan ihania! Jos lähellä olisi metsää, varmasti hakisin sieltä koristeita.

   Oli kyllä ihanan pitkät pyhät! Onneksi välillä saa tällaisia taukoja työn keskellä.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.