tiistai 21. marraskuuta 2017

Karkkiarkikollaasi, osat 18-35

Jälleen kerran purnaan arkikuvahaastetta, joka ei tunnu ollenkaan onnistuvan tässä arjen tuoksinassa. Kun aloitin haastetta, kuvittelin oikeasti saavani aikaan sellaisia kauniita, lämpimiä, vaikka siloittelemattomia kuvia kuin Lähiömutsilla aikanaan. Sellaisia, jossa näkyy samalla rakkaus lapseen ja perheeseen ja kuitenkin arjen realismi. Kyllä minä niitä hetkiä arjessa tunnistan, mutta ei niistä tule otettua kuvaa. Sen sijaan aina kun muistan haasteen, kuvaan olisi päätymässä aamukahvikuppi tai vessaharja. Myös kodin jatkuvasta sekasorrosta tekisi mieli valittaa, mutta en halua. 

Haluan kuitenkin jatkaa haasteen tavalla tai toisella loppuun. Laskin rimaa ja keräsin puhelimesta kuvia arjesta kollaasiksi. Osa ihan varta vasten tätä haastetta varten otettuja, osa ihan muita kuvia, mutta sopivia tarkoitukseen. Kuvat ovat hyvin arkisia, sillä arki on, noh, arkista. Kivaa, mutta ei aina niin kuvauksellista kuin haluaisi. Kuvat ylhäältä alas vasemmalta oikealle:

1. Keittiötarvikkeet vinksin vonksin. Bonsku tekee usein "kakkua" sipuleista ja lorottelee öljyä päälle. 
2. Kattila olohuoneessa. Noh, taapero tykkää kokkailla ja kuljettaa tavaroita ympäri huushollia. Millään ei ole enää omaa paikkaa.
3. Pyykkivuori ennen lajittelua.

4. Aamukahvit pitää ehdottomasti ladata illalla. Aamulla kaikki liikenevät aika pitää käyttää sen kahvin juomiseen. 
5. Bonsku pyytää nykyään kyytiin, kun vien hänet perjantaisin puistokerhoon! Jipii!
6. Aamu- tai iltapäiväkahvi. Marraskuun kuvista ei voi olla varma.

7. Perjantailounas on arjen luksusta! Ihanat perjantaivapaat eivät melkein arkea olekaan.
8. Pihatyöt eivät onneksi kuulu arkeen kuin leikkimielessä.
9. Joskus pitää tehdä arkenakin sallattia (eli rosollia), kun jääkaapissa sattuu olemaan punajuuria. 


1. Kuljetan töihin eväät tässä ihanassa pienessä kylmälaukussa. Joka välillä unohtuu koko päiväksi eteisen pöydälle. 
2. Bonskun tablettihetkenä ehtii siivota. Muuten Bonsku pistää kapuloita rattaisiin ja sotkee toisaalla. Useimmin kyllä tablettihetkenä ehtii juoda kahvia. 
3. Taittoamme on paras pyykinkuljetuskori. Olen kyllä maailman huonoin pyykkäämään säännöllisesti. 

4. Diabeetikon arki on myös tätä. Nykyään kyllä tosi helppoa. 
5. Legotornit olohuoneessa ovat jokapäiväisiä. Mitä korkeampi, sen parempi. 
6. Rumpukamoja ilmestyy eteisen lattialle niin ikään säännöllisesti, onneksi ei sentään päivittäin. 

7. Bonbon nukkuu nykyään välillä vähän liiankin lahjakkaasti päiväunia. Ei olisi uskonut vauvavuonna! Niitä pitää kuitenkin vähän rajata, ettei iltakukkuminen muutu mahdottomaksi. 
8. Leluosastokierros kaupunkireissuilla on tullut jäädäkseen. 
9. Sosekeitto ja keitot ylipäätään, parhaita arkiruokia!

Nyt pitäisi vielä hetki jaksaa puskea arkea läpi marraskuun ennen ihanaa, valoisaa juhlasesonkia. Kyllä joulu tulee taas tarpeeseen! 

Millaista sinun arkesi on marraskuussa?6 kommenttia:

 1. Meillä on sama päikkäreiden kanssa, pakko rajata, ja eihän se kenestäkään oo kivaa herätä kesken unien, joten sit on myös vähän kiukkua usein luvassa :p Ei ois tosiaan meilläkään vauvavuonna uskonut :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotovereita siis! Vauvana Bonsku nukkui maksimissaan 40 minuuttia kerrallaan, usein vähemmänkin. Nyt posottaisi helposti yli kaksi tuntia. Käsittämätöntä!

   Poista
 2. Arki on arkista niinkuin totesit, mutta kuten kuvista näkyy siinä on silti monia vivahteita. Ilman arkea ei juhlakaan tunnu juhlalta. Ja väriä ei ainakaan arjestanne puutu.

  Ava

  VastaaPoista
 3. Kivoja arkikuvia! Moni asia on meidän arjesta kovin tuttua.

  Täällä marraskuu on ollut puuhakas, juhlia on ollut paljon ja mies viimeistelee opintojaan, oltiin tyttöjen kanssa hiukan reissussa ja ollaan uitu jne. Nyt on ihana viikonloppu, kun olemme koko perhe! kotona! ilman mitään suunnitelmia! Suorastaan omituista, mutta välistä aika ihanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän marraskuu kuulostaa ihanan puuhakkaalta! Meillä on ollut vähän väsyneempi marraskuu, mutta onneksi nyt joulua kohden alkaa olla enemmän puuhaa ja energiaa.

   Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.